Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2015, 16:08:25
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Apostolul Ioan a vazut Noul Ierusalim, cetatea sfanta, coborand din cer, nespus de frumoasa, gatita ca o mireasa, invaluita si stralucind in slava lui Dumnezeu. In ea nu vor mai fi lucrari facute de maini omenesti, Insasi Dumnezeu va fi Templul ei iar Hristos va fi faclia. Neamurile vor umbla in lumina ei. Acum, in timpul pribegiei noastre, am trait si vom mai trai ce spunea Ieremia: ,,apa noastra o bem pe bani si lemnele noastre trebuie sa le platim" dar la urma, cand va veni sfarsitul, Mantuitorul va da Imparatia in mainile lui Dumnezeu Tatal dupa ce va fi nimicit, cu un toiag de fier, orice domnie, orice stapanire, orice putere pentru ca ,,Dumnezeu sa fie totul in toti". Se va implini ce a spus Isaia, toti idolii vor pieri, din sabii se vor fauri pluguri, din sulite cosoare si nici un popor nu va mai scoate sabia impotriva altuia. Cei smeriti si prigoniti vor fi in Imparatie, cei ce au plans vor fi mangaiati, cei blanzi vor mosteni pamantul, cei insetati dupa neprihanire vor fi saturati, cei milostivi vor avea parte de mila, cei curati cu inima vor vedea pe Dumnezeu. Cum spunea Apostolul Pavel noaptea aproape a trecut, se apropie ziua.

,,Voi pune Duhul Meu in voi si veti trai; va voi aseza iarasi in tara voastra si veti sti ca Eu, Domnul, am vorbit si am facut, zice Domnul" ( Ezechiel 37.14)
Vechi 23.12.2015, 21:37:34
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Religia: Ortodox
Implicit

https://www.youtube.com/watch?v=QM2ZiFmOICc
PS: in nici o armata din lume nu se primesc ordine prin televiziune sau canale publice. In acest scop
armata are propriul servicii de transmisiuni.Chestia cu ordinele "armatei" prin televiziune a fost
o diversiune pe care "s-o" guste neamurile lui Bula din armata.Problema este ca la aceea data majoritatea din
armata era formata din neamurile lui Bula.
Cine au fost teroristii? Niste cuvinte scoase ca tzapul ispasitor pt amatorismul execrabil a acestei chestii ciudate
numita "armata" whatever. Idee e ca "armata" a tras in oamenii obisnuiti.Din cauza au murit.

De ce a fost clasat dosarul ? pai ce vrei adevarul ? Pai stii din prostia armatei au murit.Ne-am impuscat ca prostii unii
pe altii, pt ca s-a facut treaba romanesca.Si noi stim ca romanul este certat grav cu ordinea/displina/inteligenta.

PS2: n-am trait perioada comunista.Insa pot spune un singur lucru.
Daca ne uitam la metroul Bucurestean este o adevarata bijuterie tehnologica creata cap-coada de romani pe vremea
lui Ceasca.Atunci in cativa ani au construit magistralele principale de metrou + statii + trenuri.
Azi dureaza cateva luni ca sa faci o statie dar stai ce se intampla cand iesi din greseala cu forarea la suprafata:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Ac...URI+CANALIZARE
http://www.romanialibera.ro/actualit...eroilor-402549
Prețul contractului depășește 918,937 milioane de lei, fără TVA
Aha deci de bani astia am iesit cu freza de forare pe carosabil =))

Last edited by Copacel; 23.12.2015 at 22:06:45.
Vechi 23.12.2015, 22:15:21
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

"Nu ne va întreba Doamne dacă avem multe „cartoane” și certificări, nici ce funcții am avut, nici prin ce cercuri de oameni ne-am învârtit, nici ce mașină am condus, nici în ce casă am locuit, nici ce vacanțe ne-au odihnit, ci ne va întreba cât am iubit și cât am iertat."
Ier. Hrisostom Filipescu
Vechi 24.12.2015, 23:42:58
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
...cand va veni sfarsitul, Mantuitorul va da Imparatia in mainile lui Dumnezeu Tatal dupa ce va fi nimicit, cu un toiag de fier, orice domnie, orice stapanire, orice putere pentru ca ,,Dumnezeu sa fie totul in toti".
Acest toiag de fier, mai cumplit ca oricare altul, este și va fi glasul conștiinței fiecăruia. Nimic mai tare, mai covârșitor, decât o conștiință din care au căzut ca frunzele moarte toate stăpâniile, toate puterile mincinoase, toți solzii.... Treptat, conștiința oamenilor se dezgolește în Hristos. Când va rămâne în toți și în fiecare goală-goluță, ce vom admira la noi înșine: floarea imaculată a cumințeniei și roua lacrimilor? Sau, mai degrabă, zbârciturile decrepite ale îmbătrânirii în patimi?
Vai de fecioarele care au îmbătrânit în nedărnicie! Prin fecioare, înțeleg suflete care s-au ferit, neîncetat, de rău săvârșind un rău încă și mai mare. Din obraznică și curvească părere, închipuire lașă și sofisticată de sine.
Vechi 27.12.2015, 20:48:53
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

E pacat ca Biserica s-a lasat angrenata in minciuna asta cu "martirii" si "eroii" cand e vorba de oameni care au fost manipulati si pe a caror idealism s-a cladit o noua forma de dictatura.

Azi am ascultat o predica incredibila, care pe langa o interpretare deformata a F.A. s-a incercat si o deturnare a unei evidente nemultumiri a oamenilor vizavi de asa zisa "libertatea" cu care s-au procopsit dupa '89.

Ceva de genul "ziceti voi ca acum nu mai aveti de munca, dar vedeti voi, cand aveati de munca, altii mureau prin inchisori".

Ca si cand n-ar putea avea oamenii de lucru, decat cu pretul asta, sau din cauza asta aveau iar acum n-ar putea sa aiba decat cu un astfel de pret.
Nici un cuvant ca au fost manipulati si furati in '89 si de atunci tot sunt furati si condusi ca niste oi proaste, chiar si din amvon.

Nu am nimic cu preotul in sine, nici ca preot, nici ca om, este genul de om simplu si culmea, care nu sugereaza un spirit viclean, dar probabil ca sunt rele care nu vin neaparat de la oameni rai, ci e de ajuns sa fie nepriceputi in bunele intentii si poate prea docili cu "sugestii" venite pe linie ierarhica.

Sunt curios daca si altii au mai ascultat predici de genul asta, ma gandesc ca "tematica" si tonul este oarecum impus de la centru.

Last edited by AlinB; 27.12.2015 at 20:58:08.
Vechi 27.12.2015, 21:16:38
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
E pacat ca Biserica s-a lasat angrenata in minciuna asta cu "martirii" si "eroii" cand e vorba de oameni care au fost manipulati si pe a caror idealism s-a cladit o noua forma de dictatura.
Credinta nu e nici manipulare nici idealism. E viziunea cea mai realista asupra vietii si mortii, daruita omului de Insusi Dumnezeu. Si nu poate fi integrata in schemele mintoase ale vreunuia dintre noi, oricat de largi ar fi acestea.
Ar fi o bucurie pentru mine, Alin, sa te cenzurezi putintel cand scrii despre eroii neamului romanesc care s-au jertfit ca, printre altele, noi sa stam acum la taclale despre orice subiect pohtim. Putina decenta, te rog!

P.S. Eu ma numar printre cei de care tu ai fi ras astazi. Au suierat gloantele, nu o data, pe langa mine, in 23, 24, 25 la Municipal si am purtat in brate oameni morti prin impuscare, am carat raniti, am stat de vorba cu acestia din urma... Te rog, frate, putina decenta pentru cei din credinta carora ne hranim noi astazi!
Vechi 27.12.2015, 21:30:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Au suierat gloantele, nu o data, pe langa mine, in 23, 24, 25 la Municipal si am purtat in brate oameni morti prin impuscare, am carat raniti, am stat de vorba cu acestia din urma...
Care erau gloantele armatei romane, ca asa de organizata a fost incat
a tras in populatiei.

Alin cred ca se refera la erou in contexul unui razboi.Problema este ca sa
fie un razboi trebuie sa fie doua parti.Trebuie sa existe dusmanul.Ori dusmanul
au fost "teroristii" adica o chestie cvasi-metafazica cu o vointa care se materializeaza cand doreste ea in gloante.Apoi "teroristii" cum au venit au si
plecat , adica misterios.

De cand armata primeste ordine prin televizunea publica ? tu ca soldat ai
asculta ordine venite pe un canal public ?
Nuuuuuu. De ceeeeeee ? pt ca poate sa fie dezinformareeeee ?!

Acei oameni care au murit au fost victimele acele dezinformari.
Dar stii de ce trebuie sa fie victime multe si rapid ? Ca sa justifice executia
ultrarapida a Ceausestilor ? Dar stii de ce ? Ca sa nu-i dea in gat Ceausescu
astfel incat artizanii acelui macel sa poate fura tzara in liniste.Lucru pe care l-au facut de 20 ani incoace.

De asta s-a si clasificat dosarul. Ca sa nu iasa la iveala ca armata si-a macelarit propriu popor.
coruptie fara corupti, morti fara criminali revolutie fara schimbare de regim, furt fara hoti, etc etc

Last edited by Copacel; 27.12.2015 at 21:40:08.
Vechi 27.12.2015, 21:40:38
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Care erau gloantele armatei romane...
Copacele, pana ajungi stejar stufos ori salcie pioasa, lasa freamatul frunzisului si asculta la dudul batran:
Gloantele pe care le-am auzit eu veneau din macaralele de pe malul Dambovitei, vis-avis de spitalul Municipal, si din constructia neterminata care mai troneaza si astazi pe acolo...
Acele gloante nu erau din dotarea armatei, ci din surse ramase necunoscute. Ele au ciuruit parterul spitalului (acolo unde e azi amfiteatrul si cateva librarii), intr-o noapte, tinta fiind soldatii de la trupele formate ad-hoc sub conducerea unor forte civile subordonate Armatei.
Detalii, copacele, detalii pe care nu e locul sa le oferim aici...
Un lucru e cert: asupra spitalului s-a tras cel putin 3 zile, pana cand Armata a oganizat o ambuscada despre soarta careia nu am aflat nimic. Exceptind faptul ca din 26 nu a mai tras nimeni asupra noastra si astfel puteam cara linistiti mortii si ranitii pe aleea de la camera de garda a Municipalului.
Vechi 27.12.2015, 21:54:16
Banned

Implicit

Citat:
Copacele, pana ajungi stejar stufos ori salcie pioasa, lasa freamatul frunzisului si asculta la dudul batran:
Marele stat major apartine armatei ? Eu banuiesc ca da:
https://www.youtube.com/watch?v=hOx9Pmx6ntI
Vechi 27.12.2015, 23:36:39
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Un lucru e cert: asupra spitalului s-a tras cel putin 3 zile, pana cand Armata a oganizat o ambuscada despre soarta careia nu am aflat nimic. Exceptind faptul ca din 26 nu a mai tras nimeni asupra noastra si astfel puteam cara linistiti mortii si ranitii pe aleea de la camera de garda a Municipalului.

Pe 26 s-au oprit pentru ca dictatorul fusese deja executat si orfanii, drogatii, palestinienii, fundamentalistii pe care nea Nicu ii antrenase sa ne omoare pe noi si-au dat seama ca orice lupta este in zadar.

Plus ca executasera destul foc de acoperire si pentru invazia americanilor din Panama.
Subiect închis