Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.12.2015, 12:42:14
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Toate schismele, indiferent ca vorbim de cea ortodoxa
Citat:
Veti recunoaste aceeasi matrice in schisma stilista (o "schisma a schismei", din punctul meu de vedere).
Citat:
Schismaticul va spune mereu: "Tu esti schismatic , ai deviat, tu interpretezi Biblia, etc, etc).
Va auto-acuzati...
Reply With Quote
Vechi 26.12.2015, 13:23:42
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Va auto-acuzati...
Discutia asta e un fel de "Esti rau!" "Ba nu, tu esti!" "Ba nu, tu!" Etc...
Reply With Quote
Vechi 27.12.2015, 03:01:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Discutia asta e un fel de "Esti rau!" "Ba nu, tu esti!" "Ba nu, tu!" Etc...
Exact, e ca si cum cineva spune ca 2+2 fac 4 iar altcineva ca ar face 6. Sau cineva spune ca tigrul are patru picioare, iar altul ca ar avea opt.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2015, 03:12:43
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Parerea mea este ca e un fel de blasfemie sa spunem Biserica Catolica organizatiei conduse de Papa. In primul rand Biserica Catolica este chiar Biserica Ortodoxa, asa se numea in primul mileniu si asa spun si grecii in crez (noi am preluat de la slavi si folosim echivalentul Soborniceasca). In al doilea rand Biserica este Sfanta, Capul sau este Hristos, iar Trupul este toata Biserica. Este eronat sa spunem despre o organizatie lumeasca si eretica faptul ca ar fi Sfanta Biserica. Actualii catolici au cazut din har dupa Schisma, nu erau numiti nici biserica, nici crestini pana acum un secol de ortodocsi, erau numiti papisti (la fel ca cei ce l-au urmat pe Luther, luterani), chiar si greco-catolicii ii numeau papistasi.
Reply With Quote
Vechi 27.12.2015, 08:53:15
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Exact, e ca si cum cineva spune ca 2+2 fac 4 iar altcineva ca ar face 6. Sau cineva spune ca tigrul are patru picioare, iar altul ca ar avea opt.
Cum ziceam. "Ba nu, EI sunt rai"
Reply With Quote
Vechi 30.12.2015, 23:10:00
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Implicit

Vaticanul are un nou concept, credinta pe doua roti... : https://www.facebook.com/video.php?v=10153333639606239
Reply With Quote
Vechi 31.12.2015, 12:19:08
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crisstiann Vezi mesajul
Vaticanul are un nou concept, credinta pe doua roti... : https://www.facebook.com/video.php?v=10153333639606239
Hai ca e in mod evident o gluma :))

Trebuie sa recunosti ca popa are haz
Reply With Quote
Vechi 31.12.2015, 13:00:48
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crisstiann Vezi mesajul
Ca de obicei bati campii fara nici un fel de gratie.

E ca si cand cineva ar fi filmat o gaina care inghite o margica si tu, care te vrei inteligent, titrezi: "In Romania, gainile sunt hranite cu margele".
Vechi 31.12.2015, 14:52:00
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Episcopul locului a pronuntat o suspensio a divinis fata de preotul filipinez respectiv pana cand va reflecta si isi va cere iertare.
Sursa

O pedeapsa neasteptat de dura. Nu vreau sa ma substitui episcopului, dar parerea mea este ca o dojana arhiereasca era suficienta.

Iar daca nu era suficienta, aceeasi acribie as vrea sa o vad aplicata si fata de preotii care, prin predicile lor, smintesc credinciosii si ii indeparteaza de la credinta Sfintilor Parinti. Dar, nu! La aceea, se socoteste "omiletica originala" si ii vedem inaintati in functii.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 26.12.2015, 13:38:24
Ratacitorul Ratacitorul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Biserica catolica adevarata are drept cap si vicar al lui Hristos pe pamant doar Duhul Sfant adica o alta Persoana a Sfintei Treimi!Prin faptul ca papa de la Roma preia in mod fals atributul de cap al Bisericii catolice de la Iisus Hristos si de la Cel ce a a fost trimis in locul Acestuia ,.adica de la Duhul Sfant,acest papa este vicar al lui Lucifer si cap al unei biserici cu afinitate luciferica.Ca sa fiu cat de cat in relatii civilizate cu semenii mei eu numesc biserica condusa de papa de la Roma dupa adevar ca BISERICA ROMANO-PAPALA pt ca si BOR este o parte a Bisericii catolice(universale) ce are drept cap pe Iisus Hristos.Biserica domniei-tale desi se intituleaza in mod miciunos catolica,pt ca are alt cap decat Iisus Hristos nu face parte real din Biserica catolica intemeiata de Mantuitorul ci doar mimeaza crestinismul!Cel ce a elaborat lucrarea de mai sus face parte din aceeasi biserica cu domnia ta.Atrag atentia a modelul bisericii domniei tale este acelasi cu al funamentalistilor islamici.Ei au califatul si califul ca urmas al lui Mahomed ,calif in stare de infailibilitate dogmatica decizionala,iar biserica domniei tale are pontificatul si papa in pretentie de infailibilitate doctrinara.De altfel biserica domniei tale in intrat in schisma si apoi in eres pt a au urmat din trufie lumesca ca model,califatul de Cordoba sau (dupa denumirea araba)Khilāfat Qurṭuba.Deci ceea e am citat eu apartine unor membrii marcanti ai biseriii al carui membru este si domnia ta dr Dragomir!Eu am citat doar.Asa ca....da razboi cu biserica domniei tale.Eu eventual iti voi explica de ce a procedat asa acel papa in baza unor documente din tainitele Vaticanlui,a caror continut a ajuns a fi cunoscut de unii printre care si eu!Evident ,nu am nici un merit, pt ca nu eu le-am fotocopiat de acolo!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ereziile yoghiste ale Maicii Siluana mihailt Biserica Ortodoxa Romana 54 05.03.2014 21:17:15
Francmasoneria CONDAMNATĂ de Biserica Romano-Catolică Decebal Biserica Romano-Catolica 1 18.08.2012 14:36:50
Casatoria intre o ortodoxa si un romano-catolic oana_dinisoni Biserica Romano-Catolica 34 21.04.2011 00:18:17
Imperiul Romano-Bulgar sovidiu Generalitati 3 13.12.2006 15:14:03