![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu am spus ca ai fi zis, am enumerat doar ce spun acele credinte.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu mai pune in gura altora chestii care nu le-au spus.
|
|||
|
|||
![]()
Citind Sfanta Scriptura, am uneori senzatia ca este scrisa nu ca o cronica foarte precisa, ci mai mult ca o povestire, dintr-o perspectiva personala, umana ( stim sigur ca a fost scrisa de oameni). Lucru asta se poate observa in multe locuri, de exemplu in evanghelii se spune "Și tot poporul venea dis-de-dimineață la El în templu, ca să-L asculte.". Cred ca putem fi de acord ca nu venea chiar toata populatia Ierusalimului(Israelului), ci ca este o exagerare care arata ca era foarte multa lume, cel putin asa mi se pare mie.
La fel gasim si in cartea facerii. "A făcut Dumnezeu tăria și a despărțit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei.". Noi astazi stim ca atmosfera nu are nicio "tarie", dar fara cunostintele moderne, poate parea ca cerul are un fund, o intaritura. De aceea nu trebuie sa cercetam exact toata scriptura, sa vedem daca corespunde "la milimetru" cu dogmele stiintei. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu i se poate da o turnura stiintifica fara a cadea in ridicol.
Asta nu inseamna ca s-ar putea sa se refere la realitati care sunt dincolo de cunoasterea actuala.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cel putin o confirmare stiintifica nu exista. Dar la tine se pare ca un tabloid este un echivalent la fel de valid. Citat:
Tine de pacatul ala cu "a depune marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau". Vezi poate il gasesti in carticica de spovedanie printre restul de 999.