Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.01.2016, 19:13:34
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Intre anii 1950 pana la 1975, copii luati erau dati la caminele de copii catolice si evangelice.

8 ore de munca zilnica, bataie daca nu munceau destul de repede. Seara erau batuti, sau inchisi zile intregi.

Se castiga bine pe ora pe munca lor.

https://www.youtube.com/watch?v=AzQJ...41BFE&index=14
Vechi 22.01.2016, 19:20:47
Banned

Implicit

Familia Haase, este ea oare familia care a invins germania la curtea europeana a drepturilor omului.

Fata cea mai mare, a murit in caminul de copii cu cateva zile inainte sa fie eliberata.

7 copii care au fost luati.

Actori celebrii au ajutat si ascuns familia in timpul nasterii unui copil pentru a nu fi luat de stat.

Toti copii se pare ca nu au fost dati inapoi.

https://www.youtube.com/watch?v=6hQV...EE31D5D6141BFE

Dupa 7 ani de lupta, condamnarea germaniei la curtea europeana a drepturilor omului, 4 copii inca nu voiau sa ii dea inapoi.

Last edited by Ion Pop; 22.01.2016 at 19:23:41.
Vechi 22.01.2016, 19:28:02
Pelerin spre Rasarit
Guest

Wink

Sa va mai intreb ceva, la modul general. Daca am verifica doar acest forum,de exemplu, de la infiintare si pana in prezent, cate topic despre copii abuzati in RO credeti ca vom gasi? Din orice perspectiva vreti voi, laica sau religioasa, mila crestina, ce vreti voi. Incercati o minima verificare daca chiar va intereseaza. Sa nu fiti dezamagiti.

Inainte de cazul Bodnariu au mai fost familii de romani, din Norway, care au avut probleme cu Barnevernet. Unii dintre ei, cat si copii lor, erau ortodocsi. Stiti cum ii cheama? Stiti cati au fost interesati de cazul lor? Nu vreti sa stiti. Ce are acest caz in plus? Buna intrebare.Mediatizare. Ghici de ce.Nu trebuie sa lucrezi intr-un ,,think tank" ca sa-ti dai raspunsul.

Orice mediatizare declanseaza tot felul de pasiuni, dar si ipocrizie la greu.Subiecte care, in mod uzual, nu interesau pe nimeni nici cat negru sub unghie devin brusc prilej de polemici aprinse. Bineinteles ca dupa o vreme se sting, toti se intorc la ale lor si iar nu mai intereseaza pe nimeni. Pana la urmatoarea cura de ipocrizie general valabila,numita mediatizare de circumstanta.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 22.01.2016 at 19:35:49.
Vechi 22.01.2016, 19:31:12
antoniap
Guest

Implicit

Cred ca unii se prefac ca protejeaza copiii. O palma la fund data de parinti cand trebuie poate sa-l fereasca pe copil de marile palme pe care i le poate da viata. Dupa ce cresc mari, cum ii protejeaza Sistemul?

Nu sunt adepta bătăii, dar exista situatii cand aceasta e rupta din Rai. Iar un parinte intelept stie cand si cum s-o foloseasca. Un copil trebuie sa stie ca exista anumite reguli si limite in toate.
Vechi 22.01.2016, 19:32:28
ovidiu b.
Guest

Implicit

Pelerin....nu înțeleg de ce insiști, și mai ales cu generalizările.
Vechi 22.01.2016, 19:34:46
Monnis Monnis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2012
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Sa va mai intreb ceva, la modul general. Daca am verifica doar acest forum,de exemplu, de la infiintare si pana in prezent, cate topic despre copii abuzati in RO credeti ca vom gasi? Din orice perspectiva vreti voi, laica sau religioasa, mila crestina, ce vreti voi. Incercati o minima verificare daca chiar va intereseaza. Sa nu fiti dezamagiti.

Inainte de cazul Bodnariu au mai fost familii de romani, din Norway, care au avut probleme cu Barnevernet. Unii dintre ei, cat si copii lor, erau ortodocsi. Stiti cum ii cheama? Stiti cati au fost interesati de cazul lor? Nu vreti sa stiti. Ce are acest caz in plus? Buna intrebare.
De ce nu deschideti dvs. un astfel de fir de discutii pe forum?
Ce considerati ca are cazul Bodnariu in plus?
Vechi 22.01.2016, 19:38:59
Banned

Implicit

Abuz?

o femeie singura cu 2 baieti mari si o fata de 14 ani. Intr-o zi femeia a observat ca ii lipsec 1000 de euro. A avut o ceatra cu fata ei si cu baieti. Pe urma a dus-o pe fata ei la o prietena pentru a discuta ele 3. Prietena a sunat la protectia copiilor.

Protectia copiilor a luat fata de urgenta. nu a dat nici o explicatie, nu a permis ca femeia sa vada actele 22 de luni. Nu raspund la intrebari.

https://www.youtube.com/watch?v=B0k8...EE31D5D6141BFE
Vechi 22.01.2016, 19:45:23
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Ce are in plus? Mediatizare.Daca nu ar fi fost mediatizata situatia ar fi interesat pe toata lumea la fel ca in situatiile din trecut. Adica aproape pe nimeni. Acum intrebare: oare ce sau cine a determinat aceasta mediatizare? Chiar vreti sa-mi fac pacate? :) Acest caz are in plus tot ce nu au avut celelalte cazuri. Mai mult nu comentez, ca poate spun prostii si imi fac si mai mari pacate:) Comentez si eu ca proasta-n targ, nu va luati dupa ce spun eu. Vorba lui Ovidiu, generalizez si poate nu este asa. Vroiam sa mai zic ceva...a da, numai bine va doresc si Dumnezeu sa aiba mila de toti.
Vechi 22.01.2016, 19:51:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Cazurile respective exista.
Exisa si oameni care se ocupa de ele.
O discutie pe forum ar fi relevanta la ce mod?

Citat:
Inainte de cazul Bodnariu au mai fost familii de romani, din Norway, care au avut probleme cu Barnevernet. Unii dintre ei, cat si copii lor, erau ortodocsi. Stiti cum ii cheama? Stiti cati au fost interesati de cazul lor? Nu vreti sa stiti. Ce are acest caz in plus? Buna intrebare.Mediatizare. Ghici de ce.Nu trebuie sa lucrezi intr-un ,,think tank" ca sa-ti dai raspunsul.
Da, respectivele cazuri nu s-au mediatizat.
De ce? Poate pentru tine exista raspunsuri usoare, eu nu prea vad.

Citat:
Orice mediatizare declanseaza tot felul de pasiuni, dar si ipocrizie la greu.Subiecte care, in mod uzual, nu interesau pe nimeni nici cat negru sub unghie devin brusc prilej de polemici aprinse. Bineinteles ca dupa o vreme se sting, toti se intorc la ale lor si iar nu mai intereseaza pe nimeni. Pana la urmatoarea cura de ipocrizie general valabila,numita mediatizare de circumstanta.
Pai cred ca faci o confuzie aici.
Nu e un subiect despre abuzarea copiilor.
Ca nu exista nici o evidenta vizavi de un eventual abuz.
Este un subiect despre statul care poate sa-ti ia copiii sub pretextul unui abuz.

Nu este vorba despre lucrurile care NU le poti controla, ca de exemplu alcoolicul din Septiliciul de sus care isi batea copiii cu lantul de la bicicleta si de care ai aflat DUPA ce Protectia Copilului i-a luat copiii si presa a mediatizat cazul.

Intrebare: parintii te-au batut vreodata? Mai tare, mai incet?
Daca da, vezi lucrurile ca pe un abuz?

Daca nu e prea personala intrebarea, poti sa ne spui daca ai dat sau nu vreodata o palma propriilor copiii. Inclusiv se accepta raspunsuri de genul "n-a fost vreodata cazul".
Atunci care a fost maximul de "abuz" la care ai apelat pentru a-i corecta purtarile?

Pentru ca daca ai sa-mi spui ca i-ai crescut lasandu-i sa faca intotdeuna ce au vrut, nu te cred.

Si intrebare finaala: crezi ca un parinte care da o palma la fund copilului - pentru ca nu-i poate obtine astfel atentia, il abuzeaza?
Vechi 22.01.2016, 19:58:14
Monnis Monnis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.06.2012
Locație: București
Implicit

Citat:
Ce are in plus? Mediatizare.Daca nu ar fi fost mediatizata situatia ar fi interesat pe toata lumea la fel ca in situatiile din trecut. Adica aproape pe nimeni. Acum intrebare: oare ce sau cine a determinat aceasta mediatizare? Chiar vreti sa-mi fac pacate? :) Acest caz are in plus tot ce nu au avut celelalte cazuri. Mai mult nu comentez, ca poate spun prostii si imi fac si mai mari pacate:) Comentez si eu ca proasta-n targ, nu va luati dupa ce spun eu. Vorba lui Ovidiu, generalizez si poate nu este asa. Vroiam sa mai zic ceva...a da, numai bine va doresc si Dumnezeu sa aiba mila de toti.
Dumnezeu sa aiba mila de toti!
Pai, mediatizarea nu e rea, in sine. Datorita acestui caz am aflat si despre alti romani care trec prin astfel de drame.
In alta ordine de idei, chiar nu e obiectivul meu sa faceti pacate; nu stiu cum sa scap de ale mele.