Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.01.2016, 20:26:55
AGabriela AGabriela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.12.2011
Locație: Ploiesti/Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Ia-ti un sot crestin, daca faci pasul....
Tocmai aceasta mi-e temerea....de a mai face vreun pas in acest sens.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2016, 20:34:21
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AGabriela Vezi mesajul
Tu intelegi ce cauti ? Ce intelegi tu prin casatorie ?
Reply With Quote
Vechi 24.01.2016, 22:29:19
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Tu intelegi ce cauti ? Ce intelegi tu prin casatorie ?
....:)) Dar tu, nehotărâtule, ce înțelegi?

Last edited by ovidiu b.; 25.01.2016 at 00:24:16.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2016, 23:23:40
Allexa Allexa is offline
Member

Data înregistrării: 15.10.2015
Locație: Ploiesti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AGabriela Vezi mesajul
Teama de ce? De dezamăgire? De a fi rănită?
Dacă apare vreo ocazie de a întâlni pe cineva, ia-o ca pe o întâlnire între doi oameni, nu te gândi prea departe.
Vechi 24.01.2016, 23:43:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Stau si ma gandesc daca nu cumva o femeie care respinge ideea calugariei este o femeie potrivita pentru casatorie.

In ambele cazuri, virtutea esentiala si care displace si pentru care displace multora calugaria, este ascultarea.

Mai mult, calugaria desi presupune ascultare in planul uman, ofera o mult mai mare libertate in relatia cu Dumnezeu.

Pe cand o viata in lume vine cu multe limitari inclusiv pe partea asta.
Vechi 25.01.2016, 00:13:20
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Pesemne Gabriela suferă de neputința omenească numită "angoasa necunoscutului". Am folosit "suferă" cu sens nonpatologic, deci nu e cazul de iritări. Boala acesta, o numesc așa în sens pur existențial, poate avea multe rădăcini, dintre care cele mai plauzibile sunt cele legate de traumatismele din copilărie. Nesiguranța anxioasă de sine, mai ales într-o fază avansată când este proiectată asupra celorlalți, nu apare din senin. Și n-ar vrea nimeni să traiască toată viața cu ea. Există risc iminent de eșec personal, cu antrenarea altor persoane în siajul acestui eșec, fiindcă oamenii răniți profund încă din zorii existenței, rănesc la rândul lor pe alții chiar și fără să-și dorească neapărat să facă asta.

Last edited by Mihailc; 25.01.2016 at 00:17:06.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2016, 00:45:18
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Pe de alta parte, mai toti oamenii fiind raniti, vin cu vorba maestrului George Ionescu, profesorul nostru de Psihopatologie: "Viata e cel mai bun terapeut. Intrati in relatii cu oamenii si faceti asa incat sa ne vindecam reciproc." ......:)
Bun sfat, nu tocmai usor de urmat.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2016, 02:28:13
Allexa Allexa is offline
Member

Data înregistrării: 15.10.2015
Locație: Ploiesti
Implicit

[quote=ahilpterodactil;611488] "Viata e cel mai bun terapeut. Intrati in relatii cu oamenii si faceti asa incat sa ne vindecam reciproc." ......:)
QUOTE]

Sănătos sfat!
Vechi 25.01.2016, 11:24:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Pesemne Gabriela suferă de neputința omenească numită "angoasa necunoscutului". Am folosit "suferă" cu sens nonpatologic, deci nu e cazul de iritări. Boala acesta, o numesc așa în sens pur existențial, poate avea multe rădăcini, dintre care cele mai plauzibile sunt cele legate de traumatismele din copilărie. Nesiguranța anxioasă de sine, mai ales într-o fază avansată când este proiectată asupra celorlalți, nu apare din senin. Și n-ar vrea nimeni să traiască toată viața cu ea. Există risc iminent de eșec personal, cu antrenarea altor persoane în siajul acestui eșec, fiindcă oamenii răniți profund încă din zorii existenței, rănesc la rândul lor pe alții chiar și fără să-și dorească neapărat să facă asta.
O fi boala, n-o fi boala...dar daca-i boala trebuie sa aibe si un.leac. Au mai fost femei/oameni cu traume din copilarie si au vieti.normale. Nu.pot da vina pe traume fara sa-mi.asum rrsponsabilitatea pentru ceea ce sunt.si.ce fac. Multumesc frumos pt.idee.
Reply With Quote
Vechi 25.01.2016, 11:04:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Stau si ma gandesc daca nu cumva o femeie care respinge ideea calugariei este o femeie potrivita pentru casatorie.

In ambele cazuri, virtutea esentiala si care displace si pentru care displace multora calugaria, este ascultarea.

Mai mult, calugaria desi presupune ascultare in planul uman, ofera o mult mai mare libertate in relatia cu Dumnezeu.

Pe cand o viata in lume vine cu multe limitari inclusiv pe partea asta.
Nu am spus ca's pregatita, ba din contra. Dar de calugarie m-am convins incercand sa stau mai aproape de maici in cateva randuri. Si, sunt de acord cu calugaria, dar stiu ca eu nu am "veleitati" de a fi calugarita. Pur si simplu stiu ca nu sunt "potrivita" pentru manastire...atat. Asta nu inseamna ca resping ideea sau ca ii desconsider pe cei ce aleg aceasta cale.
Reply With Quote
Răspunde