Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.01.2016, 21:11:33
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Ce am subliniat este/pare o afirmatie exagerata. Sincer. Statistici sunt, sau e doar pentru efect oratoric?
Nu e pentru efect oratoric. Undeva mai sus, tovarășul Florin spunea că limita dintre "o palmă" și maltratarea copilului trebuie dată de bunul simț omenesc bla bla bla.

Având în vedere nivelul general de educație al populației României, îți dai seama ce înseamnă acest lucru ?

Tu ai spune tuturor taților și mamelor din România, dintre care majoritatea sunt needucați, dintre care o mulțime sunt alcoolici, dintre care o mulțime împărtășesc filosofia lui "eu te-am făcut, eu te omor", că au voie, sigur, au voie să-și pedepsească fizic copii, dar să aibă grijă să nu depășească limita bunului simț omenesc ?

Ai avea curaj să susții o inițiativă legislativă prin care să li se permită expres părinților români să-și disciplineze copii cu "o palmă la fund" ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 25.01.2016, 21:15:50
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Tipic openmaind - Majoritatea greseste deci toti trebuie sa-si creasca pruncii asa cum decid eu care am mereu dreptate.

Nici dl. Goe nu a fost urecheat. Sa nu uitam asta.
Vechi 25.01.2016, 21:24:22
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Tipic openmaind - Majoritatea greseste deci toti trebuie sa-si creasca pruncii asa cum decid eu care am mereu dreptate.

Nici dl. Goe nu a fost urecheat. Sa nu uitam asta.
Intrebare:

Daca primesti o palma de la cineva, poti sa te duci la autoritati sa-l reclami, pentru ca in lege scrie ca violenta este o infractiune, si este asa pentru un motiv.

De ce nu s-ar aplica aceeasi logica si la un copil?
Vechi 25.01.2016, 21:26:47
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Intrebare:

Daca primesti o palma de la cineva, poti sa te duci la autoritati sa-l reclami, pentru ca in lege scrie ca violenta este o infractiune, si este asa pentru un motiv.

Nu numai că se aplică, dar palma aplicată propriului copil este pedepsită (teoretic) de legea penală mai aspru decât palma aplicată unui terț.

Ceea ce nu se aplică este legea. Dar deh, așa suntem noi, avem o lege, n-o aplicăm și îi înjurăm pe alții pentru că au legi și le aplică. Asta, după ce am decis că nu ne place să trăim în România și ne-am dus de bună voie în țara lor.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

Vechi 25.01.2016, 21:28:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Intrebare:

Il reclami pentru ca te-a palmuit ? Maine poimaine o sa-l reclami ca ti-a dat cu poseta in cap. :)
Vechi 25.01.2016, 21:31:20
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Il reclami pentru ca te-a palmuit ? Maine poimaine o sa-l reclami ca ti-a dat cu poseta in cap. :)
Codul penal, Art. 193 alin. 1: "Lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

Art. 199 alin. 1: "Dacă faptele prevăzute în art. 188, art. 189 și art. 193-195 sunt săvârșite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime."

Vechi 25.01.2016, 21:38:09
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Codul penal, Art. 193 alin. 1: "Lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă."

Art. 199 alin. 1: "Dacă faptele prevăzute în art. 188, art. 189 și art. 193-195 sunt săvârșite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime."
Mihai, cîtă suferință cauzează o palmă de la un părinte, pe drept?! Nu se compară cu tot o palmă, dar de la străini. Fă și tu diferența. Mă îndoiesc că îți urăști părinții și/sau bunicii. E ALTCEVA.
Vechi 25.01.2016, 21:44:07
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Mihai, cîtă suferință cauzează o palmă de la un părinte, pe drept?!
Nu știu, Adrian. Dar câtă suferință cauzează cinci palme de la un părinte ?

Dar zece ?

Dar douăzeci ?

Dar treizeci ?

Unde tragi linia ?

Vechi 25.01.2016, 21:39:43
Senior Member

Implicit

Aia cu Codul Penal stim bine ca e efectul propagandei privind violenta asupra femeilor - si nu zic ca-i rau ca exista asemenea pedepse de care la o adica unele femei se pot folosi pentru a scapa de boii din dotare.
Dar nu cred ca ai dat de multe procese in care cineva sa fie judecat ca a dat o palma cuiva. Fie si sotiei ( sau sotia sa-i fi dat sotului ca la noi e posibil orice ). Mai exista si spiritul legii nu doar ce e scris pe hartie.
Vechi 25.01.2016, 21:46:37
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Aia cu Codul Penal stim bine ca e efectul propagandei privind violenta asupra femeilor -
De unde "știi bine", Iuliu ? Poate ne indici o lucrare despre istoria legislației penale ?

Citat:
Dar nu cred ca ai dat de multe procese in care cineva sa fie judecat ca a dat o palma cuiva.
http://portal.just.ro/325/SitePages/...rdata&start1=1

Subiect închis