Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2016, 01:28:37
Dr. Victor Ardeleanu's Avatar
Dr. Victor Ardeleanu Dr. Victor Ardeleanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.05.2015
Religia: Ortodox
Implicit Frate Ovidiu, sau poate domnul Ovidiu, cum doriți...

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Este adevărat că odată mă prindeam în discuții pentru a demonstra sfințenia părintelui și cădeam în tot felul de exagerări. Însă, omul se mai schimbă, dar părerea mea legată de sfințenia părintelui rămâne valabilă. Cu precizarea că este o părere personală, o convingere trăită, dovedită. Nu doresc să impun nimănui această convigere și cer iertare tuturor cărora am încercat să le impun această convingere. :)
Puteți aduce argumente câte doriți, sunteți liber să scrieți ce doriți, deocamdată convingerile mele nu le puteți schimba.
Mă bucur real de schimbarea dumneavoastră în bine.
Din câte am înțeles până acum, una din marile probleme ale celor de azi este că nu studiază în amănunțime un fenomen, ci părerile altora despre el.
Din acest motiv, fără a vrea să vă schimb părerea, nici nu aș avea de ce, mă simt dator, având în vedere că dvs. ați adus ca citate trimiterile Părintelui Arsenie Boca la Sfinții Părinți, să aduc și eu, de dragul adevărului (care nu privește doar într-o parte, ci echilibrat cercetând întregul fenomen, fie că place, fie că nu) ca citate, răstălmăcirile la Sfinții Părinți și ereziile scrise de Părintele Arsenie Boca în cărțile Cărarea Împărăției și Cuvinte Vii.
Pentru a nu avea de a face, în dorința noastră de a sluji lui Hristos Adevărul și Adevăratul nostru Dumnezeu, cu părerile altora, ci cu realitatea lucrurilor.
După cum am început această suită de postări, vă reamintesc că nu sunt nici pro, nici contra Părintelui Arsenie Boca, ci doar iubitor de Sfinții Părinți.
Citat:
În prealabil postat de Dr. Victor Ardeleanu Vezi mesajul
În ultima vreme am observat cu toții o nouă dezbinare în Sfânta Biserică Ortodoxă Română pe tema Părintelui Arsenie Boca: este sfânt sau înșelat?

Unii susțin că este un sfânt cum lumea nu a mai avut, aducând ca argumente:
- multele minuni ce se fac în numele lui;
- simțiri lăuntrice și
- opinia unor autorități oficiale:
http://www.petitieonline.com/pentru_...tul_ardealului

Alții susțin că este un vrăjitor care pregătește România pentru alipirea la ecumenism și primirea lui antihrist, aducând ca argumente:
- minunile sfinției sale au caracter demonic;
- a avut învățături eretice în scris și în pictură și
- cuvintele unor autorități duhovnicești care s-au dus la Domnul:
http://www.petitieonline.net/petitie...p40293146.html

Alții încearcă să îl respecte ca om, fără a-l judeca, dar analizează în lumina Sfinților Părinți viața și învățăturile sfinției sale, pentru a vedea dacă poate fi model de sfânt în Biserica Ortodoxă (adică dacă poate fi canonizat):
https://888adevarul8despre8arseniebo...tilor-parinti/

Am dori să vă aflăm opiniile în legătură cu acest subiect, după ce veți citi studiul de mai sus, pentru a discuta la concret, cu rugămintea să nu sporim dezbinarea prin certuri și jigniri, ci să analizăm mesajul sfinției sale pus în fața Sfintei Predanii, pentru a vedea dacă sunt contradictorii sau în armonie. Vă rugăm să faceți aceasta pentru a cunoaște și lucrurile ascunse despre viața și învățăturile sfinției sale - nu doar cele puse ca afiș la prima vedere superficială, special pentru a ne atrage pe toți, ca un fel de reclamă procanonizare ce a intrat în conștiința populară prin sugestiile mass-mediei.
Vă mulțumim,
Doamne ajută!
Efeseni 5:9 Pentru că roada luminii e în orice bunătate, dreptate și adevăr.10 Încercând ce este bineplăcut Domnului.11 Și nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiți-le pe față.

Tags
arsenie boca, canonizare, inselat, maica zamfira, sfant