![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
O interpretare mai rezonabila a pecetii, un inteles mai apropiat de invatatura crestina, ar putea fi urmatoarea: sa ne ferim a ne insusi (pecete pe frunte) invataturi straine, cazute, lumesti, ordinare; sa ramanem in Invatatura Domnului, a Bisericii. Sa ne ferim si sa faptuim (pecetea pe maini) in duhul acestor invataturi straine.
Sa ramanem, deci, in duh si in fapta, crestini. De ce o astfel de intelegere nu e satisfacatoare, eu unul nu stiu. Si, ca sa fiu sincer pana la capat, nici nu ma mai intereseaza sa aflu... P.S. Cat despre semnificatiile atribuite acelui 666, ce sa mai zic, s-au scris tone de carti. Autori? - oameni de toata isprava. Degeaba, insa... Au predicat in pustiu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La un anumit moment exista o frica populara conform careia Nero ori nu murise ori urma sa invie din morti, prin puterea necuratului. In ambele variante urma sa revina de undeva din est, insotit de o armata apocaliptica si sa aduca implinirea celor scrise in Apocalipsa. Prin urmare foarte multi l-au considerat pe el Antichristul si au facut ceva calcule crezand ca cifra celebra se refera la numele lui. A fost doar o alta incercare. In realitate nu se stie exact cum se aplica acel principiu in fiecare caz sau daca era un sistem unitar, sau la care sistem se refera autorul Apocalipsei. Deci liber la interpretari de la Nero pana la cipuri si ce va mai urma :) Last edited by Pelerin spre Rasarit; 08.02.2016 at 00:40:43. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Curios lucru, insa, tocmai preotii nostri ortodocsi au explicat (nu de putine ori) exact asa cum ai facut-o tu mai sus. Dar cui ii pasa de asta?... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Explicatiile mele trebuie privite strict in aceste limite. Doamne ajuta ! |
|