![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Inainte de ea s-au imbratisat. Dupa ea au semnat.
|
|
|
||||
|
||||
|
Și fostul nostru Patriarh s-a îmbrățișat cu unul dintre papii precedenți. Și?
|
|||
|
|||
|
Declaratia a fost cit se poate de echilibrata si pertinenta. Ecumenism? Daca nu e sincretist, e ok.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
E binevenit semnul ăsta de unitate într-o atitudine comună care privește problemele actuale: - persecutarea creștinilor - problema refugiaților, respectiv discrepanța între bogăția unora și sărăcia altora - ofensiva secularismului, respectiv scăderea credinței - afirmarea familiei normale - dezavuarea avortului - eutanasia - procreerea ne-naturală - încurajarea tinerilor de a trăi în credință, mergâd împotriva curentului general - interesantă îmi pare precizarea că unitatea Bisericilor nu poate fi făcută așa cum s-a întâmplat cu Biserica Greco-Catolică (deși acesteia i se afirmă dreptul la existență, ceea ce mi se pare normal). Deci dl Mihnea e puțin în ofsaid. :)
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 13.02.2016 at 14:34:24. |
|
|
|||
|
|||
|
Întâlnirea de la Havana nu are nici un fel de urmări dogmatice, e doar o încercare de a strânge rândurile în fața agresivității secularismului neoliberal. Papa Francisc și-a făcut o prioritate a pontificatului său, din realizarea unei unități creștine în jurul principiilor de bază ale credinței apostolice, dincoace de diferențele doctrinare și în afara demersului similar, în mare parte eșuat, al Consiliului Mondial al Bisericilor.
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Ieri s-a petrecut și o fuziune neașteptată a celor două știri internaționale, promovate mediatic cu titlu de evenimente istorice.
![]() Comentariu inteligent și amuzant: "Prima dovadă certă a curbării spațiului de fuziunea a două găuri negre. Papa s-a întîlnit cu el însuși."
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Citat:
Din Biserica Ortodoxa nu s-au desprins decat Ortodocsi Vechi. Din Ortodocsie nu a jesit nici o secta!!!! |
|
|
|||
|
|||
|
Trezirea, colegul, du-te la Pucioasa, Prislop, Slatioara, la asa-zisele "biswrici adevarate" stiliste din Grecis si catacombistii din Rusia, scandalagii din Esfigmenu, etc. In toate aceste locuri si oriunde poti intilni secta nedesprinsa-oficial, dar cu atit mai periculoasa, a pietismului.
|
|
|