![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pana la urma era normal sa ajuti un om (chiar daca era militian sau securist- inainte de orice era OM si client/cumparator- in fata gestionarului, sefului de depozit sau sefului de grup depozite-tata, nu conta ce meserie are, ce rang are, ce grade are pe umar- conta doar ca era client), apoi marfa trebuia vanduta (pe sefii de la Vaslui nu-i interesa cui vinzi marfa- ci sa o vinzi, sa nu stai cu ea pe stoc si sa aduci profit pentru cooperatie si sa indeplinesti planul de vanzari si achizitii). Si ce rau era in faptul ca erau si ei oameni si faceau o cinste ?! Dumneavoastra când ati ajutat vreodata un om, si v-a facut o cinste, ati vazut ceva rau in asta ?! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E un obicei prost, urat si vulgar. Asa e pentru mine, nu stiu daca pricepi... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ma rog- va respect parerea, desi sincer nu-mi pot da seama de ce ar fi gresit (rau sau vulgar) sa accepti ca un om pe care l-ai ajutat sau servit cu ceva (indiferent ce meseria ar aveea) sa-ti faca o cinste! Sa fim bine intelesi- nu vorbim de bani sau alte valori materiale (tata nicioadata nu a acceptat sa ia bani sau alte bunuri, si nicioadata nu a pretins asa ceva, spre deosebire de unii gestionari ai cooperatiei care din pacate nu se sfiau sa ia ciubucul de la oameni), ci doar de un sprit sau o masa. Asa era obiceiul locului si al zonei- se considera un gest frumos, de politete. |
|
|
|||
|
|||
|
Acum ma tot intreb, dar copiii disparuti unde sunt acuma?
Si Guvernul nu are timp sa ii caute si sa ii repatrieze? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar eu nu vreau, de felul meu, ca printr-un astfel de gest sa inchid cercul unei mai mici sau mai mari nereguli. Nu vad ce motive as avea sa dau prin ascuns ceea ce am de dat tututor pe fata, sau sa am preferinte (si inca la oamenii puterii!). De aici la slugarnicie si linguseala, la duplicitate si o anumita grandomanie - cat sa mai fie? In orice caz, nu cred ca astfel de lucruri ca acelea pe care le prezentai cu oarece lauda, merita sa fie considerate ca normale ori de dorit. Sunt, dupa mine, forme ale degradarii morale in care ne-a adus pe mai toti regimul trecut. Avem si azi de luptat din greu cu ele! Suntem un popor de hoti si de bisnitari, dupa opinia mea. Cel putin noi cei de aici, dintre granite. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Inainte de 1989, erau practic cativa oameni care aveau cea mai mare trecere, influienta si recunostiinta in Husi: Ioan Neamtul- directorul IAS Husi (renumitul Neamtul de la Husi, recunoscut la nivel national; nici prima secretara a orasului nu-i statea in fata), Tedor Loghin (sef sctie utilaj complex- reusisera prin mijloace mai "specifice" si "neortodoxe" sa obtina contracte de export in China a utilajului petrolier produs la Husi, iar muncitorii de la unitatea condusa de el lua si 4000 lei/luna salar), Hristea (seful ICSM-ului comertul de stat- printr-o relatie mare la Ilie Ceausescu reusisera ca magazinele sa fie ine aprovizionate chiar si in anii 1980, venea lumea de la Brasov, Bucuresti sau Iasi la Husi sa cumpere carne si lactate), tata si Roman Stelica (seful statiei CFR ; toti conducatorii de unitati industriale i agricole apelau la el sa le dea si sa le aprobe vagoane pentru transportul de marfa). |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Faceau cumva trafic de trecere si de influenta, sau cum? Faceau cumva abuz de putere? Ca si cum era a lor? Renumitul si recunoscutul la nivel national pentru ce e era renumit si recunoscut? Pentru vreo fapta mareata? Era medic, pictor, scriitor, sfant? Ce era si ce facea deosebit de bun si de frumos acest om de era asa renumit? Ca nu-i statea secretara nu stiu care in fata, spui!.... Sa inteleg ca avea ceva de tanc rusesc in el, sau cum? Pai bine, Florin, tie toate aceste anomalii care tin de mentalitatile si practicile vechiului regim ti se par lucruri vrednice de lauda? Mie, dimpotriva, mi se par lucruri de toata rusinea. Ele fac parte din mizeria vietii in regimul comunist. Mizerie pe care o mostenim si azi, din nenorocire. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tata l-a cunoscut personal si a colaborat in multe ocazii foarte bine ci el- cand te duceai la contractari la marfa si se auzeau ca vii de la Husi, ca sa fii mai convingator, trebia sa utilizez si "argumente locale" (adica vin de Husi sau renumitul e atunci coniac "Vasconi" produs la Vaslui). De remarcat ca toti acesi conducatori de unitati nicioadata nu au folosit relatiile pe care le aveau ca sa faca avere sau sa se imbogateasca. Toti traiau modest, intr-un apartament de bloc, fara masini scumpe, vile, excursii exotice, lux, etc! |
|
|