![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
cu mare drag :)
|
|
||||
|
||||
![]()
O rugaciune tare draga sufletului meu..Sper sa nu se fi postat deja, in paginile pe care le-am "rasfoit" nu aparea..asa ca:
Ceea ce singura esti bucuria celor scarbiti si Partinitoare celor ce se nedreptatesc. Mangaierea celor ce plang si ajutor celor neajutorati. Cercetarea celor neputinciosi si acoperamant si sprijin celor ce se chinuiesc. Liman celor inviforati, toiag orbilor, povatuitoare celor rataciti si scapare tare celor din nevoi, Nascatoare a lui Dumnezeu cu totul fara prihana. Ia aminte la rugaciunea mea cea smerita, pe care o aduc tie din adancul inimii si ma izbaveste de viforul cel rau al gandurilor. Izbaveste- ma din somnul cel greu, care mi s-a pricinuit mie din lenevire si departeaza de la mine nepasarea si lenevirea. Ajuta-ma ca sa ma izbavesc de obiceiul cel rau al pacatelor ca sa scap de tiranisirea cea amara a diavolilor. Si te rog Stapana, dupa cum stii, mantuieste-ma pe mine nevrednicul robul tau, cel ce spre tine dupa Dumnezeu mi-am pus nadejdea mantuirii mele. Invredniceste-ma Preacurata ca sa fac cu osardie poruncile Fiului tau si Dumnezeului nostru si sa pazesc intotdeauna asezamintele cele mantuitoare. Si ma invredniceste ca sa cuget intotdeauna cu minte luminata si sa intampin slavosloviile lui cele bine primite. Ca spre tine ceea ce ne daruieste toate bunatatile si ne esti grabnic ajutatoare, nadajduind aduc acesta cerere. Deci sa nu cad din nadejdea care o am catre tine prea curata, nici sa ma intorc smerit si rusinat; Ci sa aflu prin tine de Dumnezeu daruita Stapana, degraba implinirea cererilor mele. Ca totdeauna, ca pe o ajutatoare nebiruita a noastra a pacatosilor care implinesti toate cererile noastre bune, sa te laud si sa te preamaresc pe tine; Acum si pururea si in vecii vecilor, Amin. Este una din rugaciunile care se citeste ca incheiere la Paraclisul Maicii Domnului! Sf Fecioara Maria si Domnul nostru Iisus Hristos sa ne ajute pe toti!
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
||||
|
||||
![]() ![]() “Fecioară Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, primește această mărturisire a greșelilor mele celor multe și grele și o du Fiului tău și Dumnezeu, rugându-te Lui, ca să fie milostiv mie, păcătosului. Că de mulțimea fărădelegilor mele sunt oprit a căuta spre Dânsul pentru ca să cer iertare. Pentru aceasta, pe tine te rog să fii pentru mine înainte solitoare și mijlocitoare. Că multe și mari daruri dobândind eu de la Ziditorul meu Dumnezeu, dar uitându-le pe toate, nemulțumitor m-am arătat eu, care am trăit ca dobitoacele și m-am asemănat lor. Căci sunt sărac de fapte bune, dar bogat de păcate, plin de rușine și osândit de Dumnezeu, făcându-mă de plângere îngerilor, de râs și de bucurie diavolilor și urâciune oamenilor, din pricina păcatelor mele. Multe și mari sunt păcatele mele, dar la ajutorul tău alerg, Stăpână Născătoare de Dumnezeu, eu cel ce în dezmierdări am cheltuit bogăția mea sufletească, cel ce sunt slugă lacomă, vas al gândurilor celor rele și deșarte, vistieria celor necurate și spurcate și lipsit de toată fapta cea bună. Miluiește-mă pe mine cel smerit, milostivește-te spre mine cel neputincios. Multă îndrăzneală ai la cel ce S-a născut din tine și nimeni nu are putere precum tu, Maica lui Dumnezeu; că toate le poți, ca ceea ce ești mai presus de toate zidirile, că din toate câte voiești nimic nu este ție cu neputință. Deci, nu trece cu vederea lacrimile mele și nu te întoarce de la suspinul meu; nu lepăda durerea inimii mele, și nu rușina nădejdea mea cea către tine; ci, cu rugăciunile tale cele de Maică, roagă-te Fiului tău pentru iertarea păcatelor mele. Învrednicește-mă pe mine ticălosul și nevrednicul robul tău, ca să-mi iau frumusețea cea din început. Ajută-mă ca să mă izbăvesc de patimi și de păcate și să mă îmbrac cu dreptate și cu fapte bune; să mă izbăvesc de spurcatele pofte trupești și să mă îmbrac în sfințenia curăției celei sufletești, să mor lumii și să viez faptei cele bune. Călătorind eu, fii cu mine; pe marea vieții acesteia înotând, ajută-mă; când priveghez, mă întărește, când sunt în necaz, mă mângâie; când sunt împuținat în credință, mă îmbărbătează, când sunt bolnav, vindecare îmi dăruiește; când sunt nedreptățit, mă izbăvește; când sunt în primejdie de moarte, degrabă apucând, mă scoate, și vrăjmașilor mei celor văzuți și nevăzuți în toată vremea înfricoșat mă arată, ca să cunoască toți, care cu nedreptate mă necăjesc, că eu sunt robul tău. Așa, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, ascultă smerita mea rugăciune și nu mă rușina în nădejdea mea cea către tine, ceea ce ești după Dumnezeu, nădejdea tuturor creștinilor. Trufia și mândria cea deșartă din mintea mea o șterge. Nălucirile cele de noapte ale duhurilor celor viclene și bântuielile cele de ziuă ale gândurilor celor necurate, din mintea mea le împuținează și mă ajută ca fără împiedicare să merg pe calea cea fericită și poruncită de Dumnezeu. Dă-mi vreme de pocăință, și de moartea cea de năprasnă mă izbăvește, iar la sfârșitul vieții mele, fii lângă mine, ușurând durerea cea nesuferită. Atunci să mă ușurezi de strâmtoarea cea cumplită și să mă izbăvești de chipul cel înfricoșat al diavolului și de cercetarea cea amară pentru toate, a vameșilor celor din văzduh, a stăpânitorilor întunericului, și zapisele păcatelor mele cele multe să le rupi cu dumnezeiasca ta putere. Cu Dumnezeu mă împrietenește și stării Lui de-a dreapta celei fericite la judecată mă arată și bunătățile cele veșnice a le moșteni mă învrednicește. Această rugăciune aduc ție, Stăpâna mea, Născătoare de Dumnezeu, lumina ochilor mei celor întunecați, mângâierea sufletului meu, folositoarea și nădejdea mea cea după Dumnezeu, pe care cu blândețe primind-o, curățește-mă de toată întinăciunea trupească și sufletească și mă învrednicește în veacul de acum fără de osândă să mă împărtășesc cu preasfântul și prea curatul Trup și Sânge al Fiului și Dumnezeului tău, iar în veacul ce va să fie, cu cina cea cerească a desfătării raiului mă veselește. Ca, acele bunătăți dobândindu-le eu nevrednicul, să slăvesc în vecii vecilor preacinstitul și de mare cuviință numele Fiului și Dumnezeului tău, Cel ce primește pe toți cei ce se pocăiesc din tot sufletul, pentru tine, ceea ce te-ai făcut mijlocitoare și chezășie tuturor păcătoșilor care aleargă către tine cu credință. Că prin tine, prealăudată și preabună Stăpână, se mântuiește tot neamul creștinesc, care laudă și preamărește pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, Treimea cea Preasfântă și de o ființă, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”
|
||||
|
||||
![]()
O, întru tot cântată Stăpână, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, izvorul cel nedeșertat al îndurărilor, noianul cel necurmat al iubirii de oameni, adâncul cel nemăsurat al bunătății, nădejdea și mântuirea tuturor creștinilor, la tine ridicăm ochii sufletelor și ai trupurilor noastre, către tine tindem mâinile noastre cele slabe și din adâncul inimii strigăm ție: Caută spre noi dintru înălțimea ta cea sfântă, vezi credința și umilința sufletului nostru, ascultă rugăciunea noastră care o facem către tine din inima noastră cea împietrită, depărtează de la noi toate nevoile, toată răutatea și toată întristarea ce vine asupra noastră, întru această vremelnică viață. Vindecă toate bolile și neputințele noastre cele sufletești și trupești, dăruiește-ne sănătate și ne izbăvește de veșnica muncă prin rugăciunile tale, ca să cântăm neîncetat: Aliluia
|
||||
|
||||
![]()
O, Apărătoare a neamului creștinesc, Maica Celui ce ține toate cu dreapta Sa, a lui Hristos Dumnezeul nostru! Revarsă asupra noastră milele și darurile Lui ca să nu ne înfricoșăm noi de vrăjmașii văzuți și nevăzuți, că celor ce nădăjduiesc spre Tine ai zis: âEu sunt cu voi și nimeni împotriva voastrăâ. Păzește adevărata și sfânta noastră Dreptmăritoare Biserică și locașul acesta de dezbinări și eresuri și pune început de pocăință poporului nostru. Întoarce țara noastră pe calea de Domnul dăruită a credinței nevătamate, ca să se umple de tămâia rugăciunilor și să înflorească precum crinul; ca să trăim în bunăcuviință și curățenie, păziți de Tine fiind întotdeauna de ispitirile lui antihrist, de venirea asupra noastră a altor neamuri, de războiul cel dintre noi, de cutremur, de foc, de foame și de molimă; de moarte năprasnică, de robiile și dezbinările din familie; viața călugărească o întărește și ne mântuiește pre noi, Preacurată, că spre Tine nădăjduim după cuvântul Tău: âEu sunt cu voi și nimeni împotriva voastrăâ.
Roagă-Te pentru noi, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, Domnului Dumnezeului nostru, Celui ce ne miluiește și ne mântuiește pre noi ca să nu ne lipsească pre noi de apărare și să ne învrednicească a fi părtași Împărăției Sale, precum El Însuși a zis: âEu sunt cu voi și nimeni împotriva voastrăâ. Că Lui i se cuvine toată slava, stăpânirea, cinstea și închinăciunea - Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 25.05.2016 at 23:12:02. |
|
||||
|
||||
![]()
Fiecare mana de ajutor pe care ne-o intinde, Maica Domnului ne repeta neincetat nemuritoarea ei chemare: “Oameni buni, faceti tot ce v-a zis El sa faceti!”. E ca si cum ar zice: fiti aproape de Dumnezeu, fiti aproape unii de altii! in aceasta se cuprinde toata Evanghelia. Alta cale de mantuire, alta cale de indumnezeire nu exista.
O, Maica Prea Curata, ajuta-ne sa implinim cuvantul Fiului tau si Dumnezeului nostru. Amin!
|
||||
|
||||
![]()
Preasfântă Fecioară, Preacurată Maică Născătoare de Dumnezeu, Îți mulțumesc că ne ești și nouă Mama Bună, Iubitoare și Grabnic Ajutătoare! Îți mulțumesc pentru toate iconele Tale făcătoare de minuni și pentru tot Harul care se revarsă prin ele! Îți mulțumesc Măicuța pentru toate comunicările Tale sfinte, pentru sănătate, pentru ajutor, pentru grijă Ta de Mama Iubitoare față de noi toți! Îți mulțumesc că nu ne lași pradă celui rău, ci ne aperi și ne acoperi sub Sfânt Acoperământul Tău! Iartă- mă Măicuța pentru multele mele păcate și Te rog ajută-mă să mă pocăiesc pentru toate greșelile mele din această viață! Îți mulțumesc că Te rogi pentru noi și că duci rugăciunile noastre la Bunul Dumnezeu, că să ne ajute să trecem din viață această la viață veșnică! Îți mulțumesc Măicuța că Te rogi pentru întoarcerea la credință a celor din familia mea, dar și a celor care-L caută pe Dumnezeu și încă nu L-au găsit! Îți mulțumesc Măicuța pentru grijă Ta de Mama, pentru iubirea Ta sfânta și pentru tot ajutorul Tău! Și eu Te iubesc, Te preamăresc și Îți mulțumesc pentru toate! Amin.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni care au miscat sufletul nostru | claudiu-marius | Rugaciuni | 208 | 18.02.2019 20:00:38 |
Bunavestire a Preasfintei,Stapanei noastre de Dumnezeu Născătoarei ... | dorinastoica14 | Diverse Sarbatori | 18 | 25.03.2018 04:20:35 |
Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 16:57:10 |
Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu | alecsandru | Rugaciuni | 20 | 06.02.2010 18:42:59 |
Maria Nascatoare de Dumnezeu | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 29.08.2008 12:39:39 |
|