![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
34. Și este împărțire: și femeia nemăritată și fecioara poartă de grijă de cele ale Domnului, ca să fie sfântă și cu trupul și cu duhul. Iar cea care s-a măritat poartă de grijă de cele ale lumii, cum să placă bărbatului. 38. Așa că, cel ce își mărită fecioara bine face; dar cel ce n-o mărită și mai bine face.(1Cor7,34.38)
Sublimă fărâmă a Sfintei Chemări, Zvâcnită din Vrerea divină, Mi-e sufletul vultur ce spintecă zări Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru) Last edited by Demetrius; 05.03.2016 at 06:30:38. |
|
||||
|
||||
![]()
Au fost, de asemenea, si destui sfinti casatoriti. Este mai bine sa nu o faci doar daca in prealanil ai reusit sa invingi patimile care sa te faca sa poftesti barbat/femeie. Altfel in niciun caz nu este o virtute sa ramai asa.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
eu ma gandeam la faptul ca Domnul Iisus Hristos in acele vremuri a asistat la nunta din Cana Galileii si de aceea zic ca totusi se referea la vremurile din urma.. oricum nu putem sa generalizam...iar dupa cum zice.." cel ce isi marita fecioara bine face;.." deci exista ingaduinta..deci exista sansa de mantuire...zic si eu..parerea mea. |
|
||||
|
||||
![]()
Asa este. Mai spune Apostolul ca mai bine este cuiva sa se casatoreasca decat sa arda. Calea fecioriei si calea casatoriei ofera aceleasi sanse de mantuire. Pe de alta parte, calea fecioriei este prima in onoare.
|
||||
|
||||
![]()
Of, of, Demetrius, ce-nseamna sa stim citate pe dinafara si sa nu le intelegem pe dinauntru!
Ai ajuns cu lectura Scripturii la Evanghelia de la Marcu? Ca uite ce zice Hristos in favoarea casatoriei binecuvantate si, paradoxal, nu se contrazice deloc cu Pavel: "Dar de la începutul făpturii, bărbat și femeie i-a făcut Dumnezeu. De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa. Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup." ( Marcu 10, 6-8). |
|