![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
De ce faci public, crestine, ceea ce ai stabilit cu duhovnicul la spovedanie?
Ca sa iti ia pasarile cerului toate semintele?.... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am facut public tot ce am vorbit la spovedanie,decat o fraza,am decis sa fac public fiecare pas pe care il fac in lupta cu malahia pentru ca imi este putin mai usor pentru a ma impotrivi si pentru a inspira pe altii care duc aceasi patima.Nici gand sa ma laud,nu ma laud,cu atat mai mult la niste necunoscuti
|
|
|||
|
|||
![]()
Emanuel, nu e vorba de laudă, ci de faptul că mai află și necuratul ceea ce te învață pe tine Părintele, în taina Sfintei Spovedanii. Și e și mai grea lupta, că-ți pune bețe-n roate!
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu stie deja?Diavolii nu stiu faptele si vorbele oamenilor?
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu spuneam că nu poate ști ce se întâmplă în Taina Sfintei Spovedanii. Cunoaște ce lăsăm noi să se vadă prin fapte și vorbe, da.
|
|||
|
|||
![]()
Necuratul s-a instalat mai întâi în mintea lui și de-acolo trebuie alungat. Cât v-ar fi dracii de antipatici, nu-i subestimați: ei știu mai multe despre noi decât credem, sau ne place nouă să credem.
Emanuel: ai iubit vreodată, sau iubești pe cineva tare, tare de tot, părinți, frați, mentori, prieteni sau prietene?
|
|||
|
|||
![]()
Da, adevărat!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Când păcătuim asta facem: ne alăturăm romanilor care I-au străpuns mâinile și picioarele cu niște cuie mari, special concepute pentru a chinui omul cât mai dureros posibil. Pe bune, nu glumesc! Ai fost la duhovnic, făgăduind în inima ta lui Dumnezeu că nu-I chinui Copilul, în cârdășie cu niște brute care nu știu ce fac. Dacă începe satana să-ți zgândăre poftele, spune-i lui Dumnezeu că-L iubești așa de tare, de nu mai vrei cu nici un chip să-L întristezi și ai să rabzi arsura patimii ca un mucenic. Dintre toți oamenii care au trăit vreodată pe pământ, pe mucenici i-a iubit Tatăl cel mai tare, făcându-i biruitori asupra diavolilor. Dă plăcerea păcatului de câteva clipe pe bucuria de a iubi cu adevărat pe Dumnezeu, cu fapta nu doar cu vorba. Nici o satisfacție din lume nu se compară cu asta, crede-mă!
Prostul este dușmanul a ceea ce nu cunoaște (Ibn Arabi) Last edited by Mihailc; 13.03.2016 at 22:42:08. |
|
||||
|
||||
![]() Citat: