![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumneavoastra ce ati fi vrut ?! Ca dupa 1945 Romania sa inceteze sa functioneze ca stat si sa se desfiinteze ?!
Indiferent de regimul politic, viata trebuia sa mearga inainte, economia trebuia sa functioneze, ordinea si linistea publica trebuiau asigurate, etc! De asta zic ca, indiferent de regimul politic existent, societatea trebuia sa functioneze in continuuare, viata sociala trebuia sa se desfasoare. Cinste tuturor acelora care si-au facut datoria si meseria si atunci! Ca au fost crime si orori si nenorociri in perioada anilor 1945- 1964 este perfect adevarat (nu am negat nicioadata acest lucru). Dar sa negam cu incapatanare si lucrurile bune si realizarile evidente ale anilor 1964- 1989, este impotriva adevarul istoric! Au fost lucruri bune realizate in acei ani, de care si astazi ne folosim. Metroul bucurestean, canalul navigabil Dunare-Marea Neagra, milioanele de apartamente construite, miile de km de cai ferate electrificate sau echipate cu instalatii moderne de dirijare a traficului feroviar, etc! Sau locurile de munca asigurate pentru toata lumea- atunci fiecare aveea de munca in tara, si nu trebuiau sa plece romanii cu milioanele prin Italia sau Spania sa spele batranii de acolo la fund sau sa munceasca ca sclavii pe plantatie! Si ca sa inchei acest off-topic. Vorba lui tata- Nu am fost comunist, dar vazand dezastrul care l-au facut astia dupa 1990, erau unele lucruri mult mai bune inainte de 1990! Macar Ceausescu a fost patriot si nu a vandut tara strainilor! Dumneavoastra oricum veti ramane la parerea dumneavoastra si eu la a mea- asadar nu are rost sa continuam polemica! V-am argumentat cu lucruri practice, concrete, cu date si cifre- mai mult de atata nu stiu cum sa va explic! Numai bine va doresc si sa revenim la topic! |
|