Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.03.2016, 19:49:50
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Florin, o intrebare simpla: poti dovedi existenta si eventual arata proprietatile eterului? Repet: dovezi&demonstratie. NU motivatii negative "mainstreamul conspira, deci accesul la dovezi irefutabile e imposibil". Multumesc mult.
Stii bine ca o parte din ce afirmi si profesezi tu, de ani de zile, in materie de cosmologie terestra, a sfirsit prin a imi dinamita zidul ironiei, si mi-a stirnit interesul, partial. Insa, poti aduce si dovezi pozitive, concrete, fie si pe baza unui aparat matematic, pe care daca nu eu, altii sigur il vor intelege si aproba, si nu doar dovezi bazate pe axioma (axioma din pdv al PP) conspiratiei? This is the point.
Vechi 14.03.2016, 22:12:56
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Modelul rotund are margini, cel pătrat nu are.
Modelul patrat? Poti sa detaliezi?

Citat:
Soarele e aproape de Pămînt, dar nu se știe distanța și cît de mic e. Și nu e nuclear, ci de altă natură.
Ideea este ca, pentru fuziunea hidrogenului, ai nevoie de temperaturi foarte mari, care pot fi intretinute numai de presiuni foarte mari. Deci e nevoie de o masa foarte mare sa creeze acele presiuni.

Citat:
De ce să nu vedem?
Pai asta e chestia, ca vedem mai mult daca suntem mai sus. Pe un Pamant plat, ar trebui sa vezi totul daca te urci pe un munte, de exemplu. N-ar trebui sa existe orizont.

Citat:
Există sateliți, doar că nu funcționează pe principiul fîs-fîs + gravitație. Tehnologie care nu e publică.
Pai si cum poate ISS sa strabata tot Pamantul de atatea ori?

http://www.ustream.tv/channel/iss-hdev-payload

(Asteapta sa fie online stream-ul si sa fie in partea de zi a pamantului statia. Sunt niste imagini incredibile)

Citat:
Poți reveni și cu altele. :)
Ma bucur!

Citat:
În prealabil postat de Trimisul Vezi mesajul
1. pe un pămînt plat zici că n-ar trebui să funcționeze: plaja și apusul, din exemplul tău. Care e exemplul tău?
Stai pe o plaja, pe burta. Apune Soarele. In momentul in care apune, te ridici in picioare, si o sa mai apuci un pic de Soare. Poate e greu de facut, asa ca exista un exemplu mai bun: Esti la baza turnului Khalifa, din Dubai, cu o inaltime de 800 de metri. Apune Soarele, si in momentul acela iei un lift si urci la ultimul etaj. O sa mai prinzi 3 minute de apus.

Citat:
2. mai ușor la PP ca la PS. Sub linia de imponderabilitate e o adunare a apelor spre întăritura dreaptă și plană a pămîntului așa ca la vsovivivi în prezentare și o adunare a lor spre linia numită fals-ecuator pentru ca ele toate să se adune cît mai sub soare, astfel avînd loc un ciclu de curățire, apele cele reci de dedesubt și din laturi iau locul apelor de deasupra evaporate.
Tu vorbesti de maree acum, sau ce? Ce legatura are cu gravitatia?

[quote=Trimisul;617342]
3. dacă vezi că ai navigat cu vaporul sau avionul sau satelitul și ai ajuns de unde ai plecat mergînd tot după soare, nu înseamnă că ești pe o sferă deși ar părea cea mai la îndemînă concluzie. Trebuie să iei în serios argumentele că terra nu e o sferă. De ce să le neglijezi?

Pe ce alta forma fara colturi sau muchii poti sa pleci in oricare directie si sa te intorci in acelasi loc de unde ai plecat mergand numai in acea directie? Eu am un raspuns: elipsoid. Al tau care e?

Citat:
4. dacă mergi pe un plan tot drept pînă ajungi de unde ai plecat. Care crezi că sunt granițele planului? Care sunt granițele planului sferic, fără să te ridici din el.
Pai asta e ideea, un elipsoid nu are margini. Un paralelogram/disc, da.

Citat:
5. de ce nu din moment ce soarele străbate cerul? dacă spui tu că nu ar funcționa, gata, te ''credem'' pe tine. Păi prin Cuvânt s-au făcut toate, la început și nu de fizicieni.
Pana acum nu s-a descoperit ceva care sa nu respecte legile fizicii. Da, poate la inceput s-au facut aceste legi prin Cuvant

Citat:
6. Vedem mai mult în lături și mai puțin și mai neclar dedesubt. Imaginea vaporului de pe mare suferă același fenomen de refracție prin aerul cald astfel că imaginea lui în loc să o vezi completă zici că a intrat după curbura pămîntului. Deci si soarele și vaporul, aflate la distanțe diferite intră după curbura pămîntului la fel. Păi nu trece 15 minute și din vapor se mai vede doar catargul. Te urci pe vîrf de catarg și vezi vîrful de catarg al vasului vecin. De la curbură să fie sau de la ce?
Lumina are 18% din curbura Pamantului din cauza refractiei in atmosfera. Ar trebui sa vezi vaporul ala mult mai mult decat il vezi in realitate.

Citat:
8. că ziua cînd soarele e pe cer și noaptea cînd luna e pe cer a fost împărțită în ore... cu reperul la miezul zilei și al nopții și cum au apărut comunicațiile telefonci sau morse, s-a observat că întrun loc era miezul zilei și în altul răsărit sau apus.
Pai si cum functioneaza asta in modelul din video?

Citat:
9. nu există orbită, sateliții trecuți de linia de imponderabilitate stau bine mersi și nu cad iar cei cărora li se dă un impuls merg tot drept bine mersi, ajustîndu-și automat mersul să nu intre sau să se depărteze de linia de imponderabilitate.
Ce este aceasta linie de imponderabilitate? Cum este definita? La ce altitudine?
Vechi 15.03.2016, 00:40:55
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Modelul patrat? Poti sa detaliezi?
Ceva de genul https://www.youtube.com/results?sear...are+flat+earth .

Ia-ți un castron de popcorn și uită-te la conferința PP din Anglia, ianuarie 2016. Chiar dacă uneori divaghează, omul e destul de documentat și vine cu materiale la care poți medita.

Citat:
Ideea este ca, pentru fuziunea hidrogenului, ai nevoie de temperaturi foarte mari, care pot fi intretinute numai de presiuni foarte mari. Deci e nevoie de o masa foarte mare sa creeze acele presiuni.
Corect dacă presupunem că masa cauzează gravitație... :)

Citat:
Pai asta e chestia, ca vedem mai mult daca suntem mai sus. Pe un Pamant plat, ar trebui sa vezi totul daca te urci pe un munte, de exemplu. N-ar trebui sa existe orizont.
Dacă ar fi peste tot o întindere de ape fără valuri, da. Doar că peste tot există relief, deci orizontul e relativ aproape.

Problema e de ce de la altitudini mari orizontul e mereu eye-level (nu coboară cum ar trebui) și de ce nu se curbează? Nu discutăm cazurile camerelor cu efectul ”ochi de pește”.

Citat:
Pai si cum poate ISS sa strabata tot Pamantul de atatea ori?

http://www.ustream.tv/channel/iss-hdev-payload

(Asteapta sa fie online stream-ul si sa fie in partea de zi a pamantului statia. Sunt niste imagini incredibile)
ISS ori e hologramă (ceea ce nu cred), ori există și e foarte aproape de Pămînt. Fără oameni la bord.

Crede-mă că am vizitat deja saiturile care dau în direct imagini din ISS. Pentru mine, filme-bombă de la NASA de genul https://www.youtube.com/watch?v=spAvjakif_Y mă deranjează prin proasta calitate a trucajelor. După atîtea poze false, clipuri false, cum să mai pot admira imaginile în direct transmise cică de pe ISS?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 15.03.2016, 00:50:49
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
Ceva de genul https://www.youtube.com/results?sear...are+flat+earth .

Ia-ți un castron de popcorn și uită-te la conferința PP din Anglia, ianuarie 2016. Chiar dacă uneori divaghează, omul e destul de documentat și vine cu materiale la care poți medita.

Corect dacă presupunem că masa cauzează gravitație... :)

Dacă ar fi peste tot o întindere de ape fără valuri, da. Doar că peste tot există relief, deci orizontul e relativ aproape.

Problema e de ce de la altitudini mari orizontul e mereu eye-level (nu coboară cum ar trebui) și de ce nu se curbează? Nu discutăm cazurile camerelor cu efectul ”ochi de pește”.

ISS ori e hologramă (ceea ce nu cred), ori există și e foarte aproape de Pămînt. Fără oameni la bord.

Crede-mă că am vizitat deja saiturile care dau în direct imagini din ISS. Pentru mine, filme-bombă de la NASA de genul https://www.youtube.com/watch?v=spAvjakif_Y mă deranjează prin proasta calitate a trucajelor. După atîtea poze false, clipuri false, cum să mai pot admira imaginile în direct transmise cică de pe ISS?
Florin, nu mi-ai raspuns la faza cu eterul. si ce ar obtine cei din NeoOrdine, mintind pe un astfel de subiect. Pot intelege inginerii ideologice, religioase, politice, dar asta...
Vechi 15.03.2016, 08:45:24
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

apropos, are vreo importanta daca pamantul este rotund, plat, triunghi sau patrat?
Vechi 15.03.2016, 14:02:30
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit Lămuriri

De cei credeți pe americani, pe engleji și pe ruși și nu credeți sfinții și pe oamenii lui Dumnezeu care vă arată adevărul conform scripturii? Oare știe străinul din patagonia sau vecinu păcătos cum ți-a făcut taică-tău casa sau cum ți-ai făcut-o tu ajutat de el și cum ați zugrăvit-o și cum a-ți faianțat-o și mobilat-o? Știu ei mai bine ce crește în grădina lu' maică-ta ? Ce tot veniți cu filmulețe absurde care mai rău vă încurcă și vă întunecă decît vă lămuresc? Păi care e părerea voastră, cum credeți și cum înțelegeți e rostul frumos și nu cum ajungeți ca fraierii să credeți în tot felul de modele străine, unele mai absurde ca altele!

Lămuriri:

1)În spațiu nu numai că nu e vid și e plin de vapori foarte fini, fierbinți care trec de linia de imponderabilitate și se duc încet încet până în apele de deasupra cerului, dar în cer și în orice spațiu există cer, adică o tărie cu proprietatea că poți trece prin ea!

2)Închipuiți-vă o suprafață plată (pămînt+mări) și patrată ca în jocul pac-man în care dincolo de ieșiri nu există nimic creat.

Dacă vi se pare că așa ar fi ceea aici unde ne aflăm, pentru ce vă îndoiți și vă distrați, pentru că alții au lansat teorii ca să cîștige bani din asta?
Vechi 15.03.2016, 14:25:22
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
1)În spațiu nu numai că nu e vid și e plin de vapori foarte fini, fierbinți care trec de linia de imponderabilitate și se duc încet încet până în apele de deasupra cerului, dar în cer și în orice spațiu există cer, adică o tărie cu proprietatea că poți trece prin ea!

2)Închipuiți-vă o suprafață plată (pămînt+mări) și patrată ca în jocul pac-man în care dincolo de ieșiri nu există nimic creat.

Dacă vi se pare că așa ar fi ceea aici unde ne aflăm, pentru ce vă îndoiți și vă distrați, pentru că alții au lansat teorii ca să cîștige bani din asta?
1. Ce este linia de imponderabilitate? Cum este definita? De ce exista?

2. Dar de ce sa de inchipuim chestii cand putem foarte bine testa si vedea adevarul?
Vechi 16.03.2016, 11:41:59
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
De cei credeți pe americani, pe engleji și pe ruși și nu credeți sfinții și pe oamenii lui Dumnezeu care vă arată adevărul conform scripturii? Oare știe străinul din patagonia sau vecinu păcătos cum ți-a făcut taică-tău casa sau cum ți-ai făcut-o tu ajutat de el și cum ați zugrăvit-o și cum a-ți faianțat-o și mobilat-o? Știu ei mai bine ce crește în grădina lu' maică-ta ? Ce tot veniți cu filmulețe absurde care mai rău vă încurcă și vă întunecă decît vă lămuresc? Păi care e părerea voastră, cum credeți și cum înțelegeți e rostul frumos și nu cum ajungeți ca fraierii să credeți în tot felul de modele străine, unele mai absurde ca altele!
care sfant crestin ortodox a spus ca pamantul este plat?
Vechi 15.03.2016, 14:06:26
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
apropos, are vreo importanta daca pamantul este rotund, plat, triunghi sau patrat?
Daca vrei sa fii inginer de aeronave sau de vapoare, atunci da.

Last edited by abaaaabbbb63; 15.03.2016 at 14:16:04.
Vechi 15.03.2016, 14:34:17
Trimisul Trimisul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.03.2016
Implicit interesantă tactică aveți

De la o vreme evitați pe cel ce vă spune adevărul și băgați capul în nisip ca struții și ignorați. Poate așa v-au învățat mai marii voștrii: profesorii, părinții, preoții, frații mai mari, filmele......

Aici e vorba de a vă asuma ceea ce credeți voi despre subiect, ceea ce pricepeți și înțelegeți, ce ați citit din scripturi sau de prin alte părți și ce anume vi se pare adevărat vouă ca să vă explicați vouă și nouă ''teoria'' voastră și nu să aduceți tot felul de teorii ale altora pe care ca și fraierii le răspândiți doar pentru că o parte le-ați învățat pe la școli și universități sau de prin filme și documentare pline de intrebări îndoielnice menite să stîrnească vălvă și rating. De exemplu. Știre: Dacă crește încălzirea globală, o să se topească gheața de la poli și o să ne înnecăm, așa că, sfat de la partidul fals-ecologist: nu mai aprindeți lumânări pentru morți!
Subiect închis