Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.03.2016, 22:13:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Mă chinui să înțeleg de ce colegului Florin un Cosmos mic i s pare mai potrivit cu un Dumnezeu nesfîrșit în puteri și înțelepciune. Dimpotrvă, eu nu văd în Universul infinit un motiv de ateism, nici măcar de agnosticism sau deism. Pot fi de acord cu dînsul pe forma Pămîntului, dar un Pămînt fix, într-un Univers minuscul..e deprimant, cumva. Și, mi se pare mie, sau orgoliul de specie/antropocentrismul e de fapt baza teoriilor gen "Pămîntul tînăr, central, fix, eventual și plat și Universul mic"? Mă tem că Florin nu a observat că tipilor care propun cu putere aceste teorii nu le este de slava lui Dumnezeu, cît ca omul să fie mereu în centru. Pe de altă parte, să fiu sincer, pur și simplu găsesc arhaizantă pînă la paseism ridicol teoria geocentristă, pusă la inimă de unii credincioși doar fiindcă...așa pare a scrie în biblie și așa a recomandat /impus Biserica, timp de secole, să se creadă, cum că geocentrsmul ar ajuta, fie și foarte indirect, la mîntuire. Refuz așa considerente. Mîntuirea nu are de-a face cu cosmologia.
Probabil că ești Teodor...

Nu e vorba de potrivire sau de putere, ci de simplul fapt că dacă ar fi corect modelul PP înconjurat de dom, ape șamd, atunci toate astea nu ar fi apărut fără Un Creator.

Varianta oficială ar permite niște portițe de scăpare de genul brane cosmice care se ciocnesc generînd Universuri, timpul îndelungat, spațiul incomensurabil și șansa pentru crearea condițiilor vieții etc. Aici e șmecheria, că ei încrearcă să scape de Creator. Deci nu e vorba că Domnul poate să facă o Creație mare sau mică.

Tu uiți că în descrierea Cosmosului, creștinismul așează deasupra lumi întregi de ființe mai presus de înțelegerea noastră. Minim nouă Ceruri, ierarhii de Îngeri și de Sfinți care ocupă locuri din ce în ce mai aproape de Dumnezeu, chiar și o Împărăție care-i cazează pe aceia care au greșit sensul existenței... Așa că n-ai de ce să pici în capcana zeilor ateilor pe nume Timp, Spațiu, Atracție Gravitațională între oricare două obiecte din Univers, Materie Întunecată și Energie Neagră plus N altele.

Și dacă a fost un Big Bang acum 14 miliarde de ani, Universul nu are cum să fie infinit.

Ascultați Noul Testament ortodox online.