Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2016, 23:16:45
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Adevarule ca rascoala lui Horea a fost religioasa din parti. Acei agitatori, din care o parte canonizati recent, erau agentii Moscovei. Faptul ca au fost canonizati nu ii face mai putin agitatori. (Nu stiu cum se face ca, imediat ce este canonizata o persoana, gata! apar si minuni facute chipurile de acea persona. Se uita un fapt de catehism 4 dummies: minunile se fac intotdeauna de Dumnezeu, eventual prin oameni sfinti, niciodata de catre aceia).
Si acum, cireasa de pe tort, pentru tovarasul Ivan Popov sau dl. Ion Pop: Horea si Iosif II erau colegi de loja. Iar masonii sint ortodocsi cum sint eu de pe Zakuul. Pam-pam!
Eu nu am auzit sa fi fost canonizati conducatorii rascoalei sau cei care au participat la ea. Rascoala este punctul culiminant al nemultumirilor adunate tot secolul, dupa ocupatia habsburgica. Ademeniti sa se converteasca prin promisiuni de trai mai bun, romanii ajunsesera mai rau decat inainte, pentru ca acum trebuaiu sa plateasca dari si catre stapanirea habsburgica, pe langa cele datorate mosierilor. Chiar un german scria ca romanii sunt la fel ca sclavii. Horia a fost de patru ori la Viena cu petitii. In anii dinainte au fost miscarile religioase. Desi a durat doar o luna, rascoala a fost cunoscuta si prezentata in ziarele din mai multe tari.
Reply With Quote