![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
D-apoi ce sa facem....printre atatea polemici si tensiune, mai trebuie o glumita, o vorba buna..Viata si asa e scurta! Daca ne consumam prea mult, ne dam seama c-am trecut pe langa ea si n-am inteles nimic...
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Diferenta e ca cliseul e mort si daunator, pe cand invatatura (care nu se reduce la paragrafe sau carti) poate fi vie, poate aduce Invierea. Iar un cliseu asta si e: hoitul unei invataturi. Umbra cazuta a ei. Chipul desfigurat de prostie si inadecvare al unei invataturi vii. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu va mai certati dragilor!
Imi cer iertare ca nu pot raspunde fiecaruia in parte; sunt pe fuga de dimineata. Ideile lansate de "Ahile" nu imi sunt straine ,totusi sunt mai multe aspecte ale problemei... cat si dedicatia lor neintrecuta ca infantila sa-si intalneasca ratia de atentie zilnica. Eu ii sun in fiecare zi si mereu aud aceasi placa: a sunat verisoara de 10 ori astazi,nu am avut timp sa fac nimic,numai sa o consolez (zice mama)...altadata, se scoala cu noaptea in cap si sta cu ea pe la doctori,prin spitale toata ziua -desi repet ,aceasta femeie are 45 de ani si mai este insotita 100% din cazuri si de tatal ei;intr-un cuvant ,nu se duce nicaieri fara el si mai recent, nici fara mama. Si-a facut un obicei din a chema salvarea pe motiv ca se simte rau,pana cand in repetate ori i s-a sugerat mai voalat ori mai indraznet, ca problemele ei usnt de alta natura,mai...mentala. Face urat,vrea atentie,e obsesiva,suna si de 30 de ori in 5 minute daca nu raspunzi ,tipa,plange, devine violenta fizic si verbal,se ia la bataie cu alte rubedenii , ameninta ca se sinucide daca mama nu are timp sa vb cu ea- pt ca este citez"singura persoana care vorbeste cu ea si o intelege". Un tablou urat, cu o femeie nebuna de-a binelea si cu mama mea cu creierul spalat,pe de alta parte...dependenta zilnic de ratia de drama ieftina si circ. Pana si parintii ei le spun alor mei ca daca ii poarta atat de grija,nu au decat s-o ia la ei -asta deoarece mama ii someaza mereu sa o duca la doctor,sa o ajute ,sugerand ca parintii ei nu fac destule pt ea. Iar atunci,astia o paseaza bucurosi. Eu nu ma indoiesc ca aceasta fiinta nu este intr-o situatie sufletaesca mizerabila,insa eu as fi ajutat-o intr-un mod mai concret -internata la spital de boli mintale,acolo de unde a fugit,santajandu-i emotional pe ai ei s-o scoata ca se apropiau sarbatorile si trebuia musai sa fie acasa. Nici parintii ei nu sunt responsabili ,lasa lucrurile sa treneze la nesfarsit si nu iau masuri ,ea locuieste cand singura la garsoniera ei,cand cu ei la tara. Niciodata nu este liniste si nici in trecut nu a fost. Verisoara nu s-a imbolnavit subit ci ca si copila a fost nesuferita, scandalagioaica si tinuta departe de toti ceilalti pt ca nu le placea compania ei,aducatoare de discutii vesnice,barfe si scandaluri. Un suflet negru, plin de ura,de repros,de macinare continua si de fobii. Desigur,ca orice om avea si parti bune care rasareau la lumina cateodata... numai ca in urmatoarea zi se scula ursuza si toate cele bune ramaneau in urma si toti ii erau nesuferiti si impotriva. Presupun ca traiul in suferinta si hartuieli cu ceilalti ii aduce mai multe satisfactii decat in trai bun si armonie. Ceea ce te uimeste este exactitatea cu care iti reproseaza lucruri intamplate in copilarie,lucruri pt care deja ti-ai cerut iertare si sunt clasate ;accepta iertarea pt o vreme apoi ca si cand este o noutate,din nou iti reproseaza ca ai gresit fata de ea acum ...40 de ani,lucruri extrem de banale oricum,nu nedreptati din alea strigatoare la cer, lucruri copilaresti. Adica exact varsta la care dezvoltarea ei emotionala s-a oprit,as zice eu putin rautacios... Este de neoprit din mecanismul asta diabolic Posibil sa aiba sindromul maniacal-depresiv...posibil paranoia...oricum este destul de bolnavioara acum la 3 ani dupa deschiderea acestui fir de discutie. Care este relatia lor cu biserica? Nu exista o relatie si o educatie, in acest sens.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 30.03.2016 at 18:58:59. |
|
||||
|
||||
![]()
Yasmina, tu ai (poate printre altele) o cruce de dus: relația intrafamilială cu părinții și această verișoară.
Sfatul meu este ca, atunci când ți-o fi mai greu (și nu neg că poate fi foarte greu, din cele ce povestești aici), să te gândești că alții au de dus, în familie, cruci mult, mult mai grele, și acum își spun din propria experiență profesională: sunt mame bătrâne și bolnave ale căror copii sunt trimiși în judecată pentru omor, sau trafic de droguri; sunt femei bătute, abuzate fizic, atât ele cât și copii lor, de către bărbatul cu care trăiesc. Sunt femei ale căror bărbați le-au violat ficele. Cred că înțelegi ce vreau să spun.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Poate daca ai fi fost in tara ar fi fost toata ziua pe la tine, sa te ajute si cu ce nu ai nevoie, te-ai fi plans de alte lucruri. Citat:
Nu la "stat" in orice caz. Citat:
Daca la adulti relativ normali un astfel de caracter nu este din cale afara de impovarator pe un copil care asista la manifestarile lui il distruge psihic, posibil pentru totdeauna.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Parintii ei sunt genul de oameni slabi(pampalai)care accepta sa plateasca facturile fetelor lor toata viata ,chiar daca acum pana si surorile mai mici s-au asezat la casele lor ,au copii,barbati,familie...inca asteapta lunar "indemnizatia"parentala . Nu le este rusine/jena ca nu se descurca pe cont propriu, sunt asa zisii bani"pt ala mic si aia mica" de parca copiii se fac pt a fi poveri pe spatele altora si nu te conditioneaza pe tine ca parinte sa muncesti mai mult,sa cauti solutii... Din contra,nu par sa fie copii neglijati. Dintre ele si mine,cine crezi ca a fost mai neglijata ? :) 2.Nu stiu cata nevoie de a se simti utila mai are si mama...De 3 ori/sapt este la biserica dumneaei unde face voluntariat pe rupte,apoi in fiecare luna isi ia o saptamana sau 10 zile cat da o fuga pana la tara,la bunica-mea si frati-su care traiesc din 4 milioane pensie lunara. Fratele,lucreaza cu ziua daca il cheama careva pt un mic ajutor;insa banii lui nu ajung niciodata in gospodarie(mancare,facturi) ci el lucreaza pt fun,sa-si cumpere ceva pt sufletul lui. Astea 10 zile/luna le ia doar ca sa fie utila,nu? Le duce de mancare si face reparatii la casa parinteasca ,care pana acum le-ar fi picat in cap fara niste bani pompati, timp si bunavointa. -Deci pe astia ii intretine mama. -Pe verisoarele mele (si cand lucreaza si cand nu lucreaza) ,le intretin parintii lor si ai mei,daca cumva nu le ajung. -Mama mai are o sora,casatorita cu 2 fete,nici aia nu a lucrat in vietisoara ei dar supravietuieste cu ciupeala,cu cerseala si iarasi cu ai mei,care au subventionat din greu cat timp prima lor fiica a facut studiile in Buc. Spuneam ca bunica-mea traieste din 4 mil/luna ...nici din astia nu se poate bucura pt ca sora mamei ii cere intr-una si chiar se serveste singura din dulapul in care tin banii. Insa la noi in familie,toate lucrurile astea se spun pe soptite; sa nu cumva sa se supere hotul...infractorul...sa nu cumva sa stricam pacea cu hotii si nelegiuitii( e greu,sunt fiicele lor chiar si cu apucaturi rele). 3.Mama este o persoana calda si blanda; a avut si ea greselile ei dar este MAMA. Nu are initiative in ograda altuia si nu m-ar deranja cu absolut nimic; nu mi-a fost nicioadata mama(cu autoritatea necesara) ci doar o prietena mai mare. Deci amicitia asta in care eu am pozitia dominanta s-ar plia de minune cu felul dansei. Este o persoana odihnitoare,destul de tacuta,care nu plictiseste si nici nu te oboseste cu prezenta. Din contra,nu numai ca nu m-ar deranja insa chiar imi doresc sa locuim impreuna sau in orice caz aproape una de alta. De ce ma intriga atat cazul cu verisoara??? Pt ca eu contrar verisoarei, doresc ca ai mei sa aibe un trai linistit la batranete lipsit de stress ,de circ ,de grijile si bolile altora,etc. Cate nu mi s-au intamplat si mie in US, numai eu si Dumnezeu stim...nu vreau sa-i incarc pe ei la batranete cu prostiile mele; ei cu ce sa ajute? Ar suferi inutil. Ei si pe fondul asta in care eu incerc sa le fac batranetea mai suportabila alor mei,vine vaicareata asta cu toate infatilismele din lume si ii lasa storsi ca lamaile. Nu ii sunt indeajuns parintii ei , trebuie sa-i preocupe si pe ai mei si pe oricine are vreme sa se uite in gura ei! Asta ma macina pana la sufocare! 4.Adica? Ce anume are ea? Ca nu m-a dumirit nimeni si nici nu stiu ce diagnostic ar avea...??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 31.03.2016 at 03:09:42. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inteleg, deci, ca de fapt te supara evolutia proasta a unui bolnav mintal care se foloseste din plin de "avantajul secundar al bolii". Him... Banal. Asa fac toti bolnavii necomplianti la terapie. * Pentru ca lumea nu detine cunostinte de psihopatologie (in schimb e experta in listari de "formule duhovnicesti impecabile", adica magice sau demagogice/tot un drac, ori in sfaturi babesti cu pretentii sforaitoare fara nici o legatura cu experienta personala), e firesc sa primesti pe aici tot felul de indrumari. In afara de Mihnea si Alin, care au fost singurii, dupa opinia mea, apropiati de intelegerea situatiei reale, ceilalti nu vad cum te-ar putea indruma in vreun fel. Nu au nici studiile, nici profesia potrivita, nici experienta, nici nimic. Sunt totusi oameni binevoitori, ceea ce nu-i de colea. Nu-i asa?....:) Opinia mea e sa te centrezi pe imbunatatirea relatiei cu parintii tai, ignorind sau minimalizind sistematic problema cu verisoara (dublul tau simbolic, fantasma intrupata a copilului pierdut...). Nu ai cum s-o ajuti, deoarece e necomplianta la terapie, se complace in rolul de victima pe care cine stie cand si l-o fi atribuit singura... Cat ii priveste pe ai tai, se pare ca si-au gasit si ei o finalitate, un scop, un sens si o cale de metabolizare a unor energii emotionale; au un nou obiect libidinal, investesc puternic in el din postura de parinte, imi pare ca dansii realizeaza, in plan simbolic, o pedeapsa prin orientarea afectiunii asupra altcuiva... De ce? Pentru ca relatia cu tine se pare ca nu e deplina. Te rog sa lucrezi la asta! Si nu sunt de acord, in acest punct, cu Alin: nu lor trebuie sa le gasesti un psiholog (batranii nu se mai ocupa cu treburi din astea, in orice caz nu in Ro), ci tie, pentru a nu ramane tu prizoniera emotional in povestea asta ciudata... Sta in puterea ta, e ceea ce e firesc sa faci si, mai ales, este o datorie fundamentala a ta fata de parintii tai si fata de tine; fata de viata/destinul familiei voastre. Daca n-o faci acum, in scurt timp vei pierde ocazia. Anii trec, Yasmina!... |
|
|||
|
|||
![]()
Pentru Yasmina, mai intai: https://www.youtube.com/watch?v=rEGOihjqO9w
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica copii.Apuca-te de facut copii, si pleaca genuchiul la rugaciune si duhurile negre vor pleca si iti vor da pace, si gata va trece interesul pentru "bunastarea" sau "viata" aproapelui. Fa-ti o familie.Fa copii. Cat pentru verisoara ta: roaga-te pentru ea.Da acatiste pentru ea la Biserica si n-o mai barfi pe forumuri cu alti straini. Esti in post.Nu mai manca carne de om. Last edited by Copacel; 31.03.2016 at 08:17:28. |
|