![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Cu siguranta ai avut si tu o astfel de persoana in familie si te-ai ocupat de ea cu toata dragostea si atentia trecand peste latura obiectiva a situatiei..
|
|||
|
|||
|
Citat:
* Eu insa ma gandeam asa: 1) ce as face daca nu as avea copilul meu acasa, langa mine, si toata iubirea si datoria mea de parinte s-ar irosi fara "obiect"? Pai, as reorienta energia asta spre alti destinatari: un caine, o ruda, o opera caritabila; as scrie povesti pentru copii, as compune cantecele, m-as ruga pentru toti copiii lumii etc. As deveni un taticut surogat pentru alti copii surogat, deh! Si astfel, iubirea mea parinteasca ar iesi totusi la iveala, s-ar manifesta totusi, in formele pe care le pot gasi din starea mea de parinte lisit de "obiectul" dragostei. 2) Ce as face daca as fi un copil nemultumit de afectiunea parintilor? As cauta un "obiect" spre care sa imi orientez nemultumirea. Poate fi, foarte bine, un alt copil. Cu atat mai bine daca parintii mei il mai si ingrijesc, in mod vadit, pe acela: toata nemultumirea, frustrarea, neimplinirea mea s-ar orienta si focaliza pe copilul acela. 3) Ce as face daca sunt un copil cu probleme emo si in familia mea nu reusesc sa ma dezvolt, sa ma linistesc, sa ma simt implinit? As cauta, pe baza unei maladii oarecare, sa dezvolt asa un aer neajutorat incat as face si muntii sa planga. As stoarce si lacrimi si atentie si bani si tot ce imi trebe de la unii binevoitori. Dar unde sa fie acestia? Pai, haide mai intai sa cautam, nu-i asa?, in propria familie. Incepem cu mami si tati si continuam cu matusi, unchi, veri binevoitori... Nu conteaza ca mai e pe acolo un copil care, de fapt, ar avea el nevoie de atentie si afectiune. E treaba lui, sa se descurce. Cine l-a pus sa plece asa departe?.... Asa se intampla cand noi, oamenii, nu ne vedem de jugul iubirii. Cand oamenii aleg sa isi pastreze pozitia (de orgolioasa si resemnata nelucrare), nefacind nimic cu ei insisi, fiecare in parte, ci deplasind si focalizind mereu atentia si afectiunea spre obiecte din afara, din exteriorul relatiei carentate. In loc sa reparam masina stricata, rabla aia pe care ne-a dat-o Dumnezeu, noi ne orientam repejor spre rable inca si mai mari dar care ne scutesc de responsabilitatea unui travaliu autentic cu noi insine, in relatia/familia de origine. Astfel pierdem de doua ori: ne alegem cu o rabla si mai ruginita; ne privam singuri de marea satisfactie si implinire care e mesterirea neincetata la propria viata, la propria familie. Oare de ce fuge omul mereu de treaba lui? A vazut careva un arbore viguros si plin de roade sa o ia la fuga din pamantul lui?... Exceptind filmul ala SF, desigur...:) Iar fuga din pamantul tau nu e plecarea din satul, orasul, tara ta. Nu. Asta e o judecata exterioara, superficiala - imi pare. Ci, oriunde ai fi, sa te straduiesti sa ramai in jugul tau, in talantii tai, la datoria ta care, cred eu, te poate mantui cand i te dedici cu toata dragostea... De ce fugim de ale noastre, oameni buni? De ce si unde alergam?.... Cand vor fi roscovele strainilor mai bune decat castravetele primit din mana mamei sau a tatalui?.... Adicatelea, cand va fi mai dulce rodul unei afaceri care nu ma reprezinta, care nu e parte din crucea mea, decat rodul curat al unei vieti in care mi-am vazut, cum am putut, de viata mea asa cum mi-a fost ea daruita spre lucrare din Mana lui Dumnezeu... Last edited by ahilpterodactil; 31.03.2016 at 15:15:31. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Hai sa lasam criticile deoparte si sa incercam s-o ajutam..
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
..."biata fata.." ..."a strans o gramada de frustrari si nemultumiri..si neputinte.." ..."sa nu poti face nimic.." ..."o iei razna" ..."saraca" ..."nu poate vorbi" ..."nu mai poate!" ..."s-o ajutam.." Curios portret. Ma intreb ce reactie va avea Yasmina, vazindu-l... Chiar sunt curios cum i se pare aceasta imagine perceputa a ei! Oare ce tip de sugestii contine un astfel de portret? Ce mesaj central ii transmite portretizatului? Si invers, ce putem crede despre cel care a facut un astfel de portret? Last edited by ahilpterodactil; 31.03.2016 at 19:30:55. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
:)) departe de realitate insa inteleg ca este facut din bunavointa si multa compatimire. Se iarta. Nu am pozat in victima niciodata,nu pot sa accept compatimirea altora ,imi face rau. De obicei tin aproximativ totul pt mine si nu exteriorizez problemele pe care le am in viata,la un moment dat. Ca sa le exteriorizez trebuie sa fie enorme si nu am nevoie de compatimire-pt ca asta ar implica deja ca sunt ranita iar eu nu simt asta-sau poate o simt numai in intimitatea fiintei mele,nu trebuie sa recunosc neaparat in fata orisicui ca sa primesc o imbratisare si sarutarea lui Iuda. Nu are rost sa fi o carte deschisa in fata oamenilor pt ca primesti mesaje contradictorii din toate partile si in majoritatea cazurilor ,oamenii nu sunt sinceri si nu-ti doresc binele. De obicei nu cer sfaturi(dar sunt o gramada care mi le ofera pe gat,cu forta) iar atunci cand am urmat un sfat de la"prieteni" a fost dezastruos ,pt ca nu a fost spre binele meu. Mai bine iti urmezi alegerile personale si chiar daca nemeresti prost nu mai ai pe nimeni pe post de tap ispasitor,tu esti singurul de tras la raspundere.Mult mai de preferat in cazul meu. Un alt fenomen se intampla si daca expui experiente neplacute,se strang toti compatimitorii de serviciu care nu te compatimesc pe tine ci se usureaza ca nu li s-a intamplat lor! In fine,nu sunt atat de dezamagita de oameni pe cat pare doar ca sunt intr-o oarecare masura mai precauta. Acest discurs nu se refera la topicul de fata,este doar o cugetare in termeni generali. Multumesc tuturor pt comentarii,chiar daca nu am timpul necesar sa raspund tuturor userilor ,cel mult sa stiti ca reflectez la cele scrise.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 01.04.2016 at 00:14:47. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe de alta parte, ar fi de cugetat, poate, la rolul de luptator neinfricat si putin inclinat spre anumite cooperari. Chiar e inevitabil? Chiar aduce maxim de satisfactie si implinire? Indoi-m-as... Zic si eu, sa nu fie cu suparare pe rumanul prost, te rog! De aici din scaunul meu se vede cum ca nu ai vrea deloc sa iei legatura cu un psi/consilier. Iar pe noi ne mira aceasta, pe cuvant de pionier! Pentru ca situatia recomanda puternic o astfel de lucrare, fie si pe o perioada scurta - cateva intalniri de clarificare, linistire, suport. Feis tu feis, Yasmina! Concret. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu, nu, nu! De o mie de ori nu!
Un bun psi e fratele care te sprijina sa pasesti pe raze mai subtiri/mai diafane ca ale lunii... Pe drumul tau sufletesc adevarat (macar in ordinea aceasta, lumeasca - iar asta nu e chiar putin!) si inca nestiut/neasumat in totalitate de tine... Viata sufleteasca nu e de dus la intamplare, empiric mereu... Are si ea legile ei, cerintele, limitele, cursele, ocaziile, dramatismul, tragismul nobil, taina... Nu putem merge in necontenita aventura fara o oaresce calauza, da-ti seama te rog! Preotul si consilierul sunt resurse de neevitat. Nefericit acela care nu are parte, fie ca vrea sau nu, de acestia. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
|