![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Mi-a trecut prin cap, Copacel..dar nu cred ca ar fi acceptat nici doamna,nici fetita...Ele au venit sa vanda ceva si sa primeasca bani in schimb..daca ar fi vrut pomana,ar fi fost suficient sa stea cu mana intinsa...Dar sincer, nu cred ca era stilul lor...Pareau amandoua persoane muncitoare, harnice, obisnuite sa-si castige painea cinstit...
Mi-e sa nu se fi simtit umilite daca le dadeam bani asa pe degeaba...
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
|
|||
|
|||
|
Nici una din extreme nu este buna.
Nici sa fie copiii foarte rasfatati si mai ales singuri la parinti, dar nici sa fii egoist, sa nu te poti abtine si sa sacrifici copiii ca sa intretii familia. Exista multe familii din ambele categorii. Categoria a doua inseamna ca acei copii nu mai au copilarie, devin direct adulti. Si nu este normal. Mai inseamna saracie si lipsa de posibilitati. Ah, ca mai ajuta de placere, in vacanta parintii, este una, dar sa nu mearga la scoala ca sa stea cu fratii, sau sa mearga la munca este oribil. Nu stiu daca in exemplul de mai sus copii erau in vacanta sau nu mergeau la scoala. Nici rasfatul peste masura nu este normal. Dar acesta ar trebui definit, delimitat. De unde se cheama ca este rasfat. Si mai este vroba si de experienta de viata a fiecaruia aici. Cei care au dus-o rau tind sa dea copiilor totul, ca sa nu ajunga ca ei. Iar in multe tari familii de oameni bogati pun copiii totusi sa munceasca pentru a-si castiga bani pentru diverse, altii ii dezmostenesc tocmai ca sa nu se invete bogati. Exista tot felul de situatii... Normalul este undeva la mijloc. Sa asiguri copiilor o viata normala din toate punctele de vedere.
|
|||
|
|||
|
.
Citat:
Sufera de foame, frig, sunt needucati, vai si amar de ei. Nici nu stiu cum pot sa faca copii si sa nu se gandeasca ca nu le pot oferi nimic, decat banii din alocatii si din urzici, e revoltator. Last edited by aubergine; 11.04.2016 at 16:52:06. |
|
|
||||
|
||||
|
Atatea comentarii si dezbateri pe marginea urzicilor astora... mai mai...
Poate era weekend cand vindeau urzici sau dupa orele de scoala ...nu va opriti acum in detalii nesemnificative. Nu se specifica in relatarea evenimentelor si ora,ziua la care au fost gasite vinzand urzici. Nu este un fapt criminal si lipsit de educatie; ba din contra,femeia asta isi educa fiica ca din oarece munca si stradanie personala poate obtine un venit cinstit. In paralel cu alte mame care-si invata fetele sa cocheteze de la varste fragede,pt a deveni mari maestre in prostitutie de lux si manipulat oamenii(de exemplu). Dar societatea,asa perversa cum este ea acum,le vede niste eroine pe prostituatele de lux- care au devenit peste noapte si formatori de opinii si imagine - iar oamenii simpli si cinstiti ,cu oarece integritate sunt descrisi ca fiind niste monstri. Desigur,daca o intrebi pe femeia cu urzici nici ei ca mama nu ii convine situatia si isi doreste altceva mai bun pt fiica ei,nu este un mostru. Doar ca in prezent ,trage si ea foloasele unei situatii salvatoare pe moment. Nu este abuz parental daca un copil ajuta la treburi incepand cu varsta de 13 ani; ziua are 24 de ore. Important este cat ajuta...sa nu-i dai pe carca sa-l dobori. Si apoi,mai mult respect si compatimire isi strange mama asta cu urzici decat o familie de alcoolici ,fara lucru ,cu 5-10 copii, genul carora le cade casa in cap iar copiii dorm in soba...sunt convinsa ca urzicile cresc peste tot,numai ca aia nu se mai pot scula dupa o betie sa le si culeaga... Nu a zis nimeni ca viata este usoara! Asa cum sunt copiii de azi,tinuti in scoli pana la 30 de ani,cu masterate si doctorate ca mai apoi sa stea intr-un job oarecare,imi pare total aiurea! O risipa prea mare si un deserviciu adus unor maturi infantili.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Normalul nu e la mijlocul desertaciunii; normal e asa cum a randuit Dumnezeu.
|
|||
|
|||
|
Am avut si eu ocazia de a cunoaste asemenea oameni frumosi.Imi vin in minte acum doi:
1.Sotia mea avea o bunicuta foarte simpatica.Am prins-o numai vreo doi ani .Cand mergeam la ea parca ajungeam in Rai, fata de cum eram obisnuit cu certurile alor mei.Te primea cu o bunatate mare si totdeauna vroia sa te serveasca cu ceva .Iti spunea pasaje lungi din Biblie din cap.Facea Adunari ale Oastei Domnului la ea in casa, cand nu era voie sa o faca.O bunatate si o pedanterie, sa ii spun, aparte.Unele lucruri nu stii cum sa le explici prea bine, dar persoanele respective isi pun o pecete aparte asupra ta. 2.O frizerita de la tara, este un predicator neintrecut .Nu e o predica prin vorbe, ci prin felul ei de a fi.Lucreaza cu mare atentie si cu o dragoste aparte, te ia de vreo trei ori la rand sa iti scurteze si aranjeze parul ,pe undeva ai crede ca e o perfectionista .Dar in timpul asta vorbeste mult cu tine .Este o persoana foarte empatica si pozitiva.Cand vorbeste despre nepoti, multumeste la Dumnezeu ptr darurile care li le-a dat.La final dupa o munca poate dubla cat ar face un frizer obisnuit spune un pret ridicol -5 lei.Ii dai mai multi,ea oricum e multumita, dar sunt oameni care o duc mai greu, si ptr ei e o binecuvantare ca lucreaza asa ieftin. Doamne ajuta!
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Eu am renuntat sa-mi mai fac parul la salon de ani buni: si coafezele mai prost pregatite si de la periferie cer tot atat cu alea sofisticate din centru,pe atunci cam $180. O magarie.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|
|||
|
|||
|
Ma gandesc la titlu topicului:” Oameni frumos si nestiuti” si imi aduc aminte de un europarlamentar italian singurul pe care il stiu de fapt (daca si Berlusconi a fost europarlamentar, atunci doi) si cred ca majoritatea ne aducem aminte de Berlusconi, restul nu cred ca ne mai aducem aminte de ei.Sunt stiuti, dar de fapt „nestiuti”, ca vin stau(si muncesc, scuze;-) ) si pleaca.Fiind mai sus poti lasa o urma mai frumoasa si mai durabila in lume.
Aceasta europarlamentara Licia Ronzulli in urma cu cativa ani a mers cu fetita de 6 saptamani in Europarlament .Datorita legilor flexibile a putut sa isi ia fiica la sesiunile Europarlmentului.La acea data ea a spus ca era un act matern ,nu o luare de pozitie politica,ea alaptand la san.Ea a vrut sa aduca in discutie ca sunt femei care nu au aceasta oportunitate, sa poate duce copii la lucru, si ca ar fi bine sa discutam despre asta. „Aș vrea să văd că instituțiile europene se implică serios în această problemă, iar prima ar trebui să fie Parlamentul European, pentru ca toți să putem duce cu bine aceste două vieți", le-a spus Ronzulli colegilor, vorbind despre viața de mamă și cea de europarlamentar. Licia Ronzulli a fost aplaudata atunci cand s-a ridicat sa vorbeasca. Micuta Victoria a invatat a voteze alaturi de mama sa. De fapt Licia Ronzulli pe langa necesitatea de a arata ca trebuie discutate aceste probleme ale tinerelor mame,a aratat un lucru foarte important, daca e vointa se poate impaca cariera cu nasterea de copii. http://www.dailymail.co.uk/femail/ar...arliament.html https://www.google.ro/search?q=licia...GKDFoQ_AUIBigB
http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/...-ca-pe-erezii/ "Când am ieșit pe ușa care mă purta spre libertate, am știut că dacă nu las ura și amărăciunea în spate, voi continua să fiu în închisoare".-Nelson Mandela |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Am intr-adevar colege super sofisticate care cheltuiesc o gramada de bani pe manichiura,coafor o data pe sapt, masaje, etc etc...Intr-adevar, arata impecabil...Dar au o personalitate super egocentrista si niste fite, mama mia! :) Sunt frumoase ce-i drept..dar departe de a fi nestiute...:)
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| oamenii - omenirea | dobrin7m | Generalitati | 14 | 06.01.2013 23:44:14 |
| In jurul vostru sunt oameni credinciosi? | cred_cu_adevarat | Generalitati | 26 | 12.12.2012 05:10:49 |
| De ce il resping oamenii pe Hristos ? | Savonarola | Biserica Ortodoxa Romana | 79 | 18.01.2012 23:23:21 |
| Sa fim sensibili la ce se petrece in jurul nostru | Nicoletapopa | Calugarul | 15 | 12.12.2009 22:22:54 |
| Oamenii care vor implinirea | Maria82 | Nunta | 40 | 12.11.2009 13:38:50 |
|
|