![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Tămăduiri ale Părintelui Porfirie :
âOdată, a venit la mine o măicuÈă căreia îi ieÈise pe mână ceva ca o nucă. Când mi-a arătat-o, i-am spus: â Vino să te duc la Profesor (pe atunci eram la Policlinică). â Dar eu n-am venit pentru Profesor, ci pentru sfinÈia voastră, îmi spuse ea. I-am făcut, aÈadar, semnul Sfintei Cruci pe frunte, pe mână Èi am trimis-o înapoi la mănăstire. S-a făcut bine. Altădată, în timp ce spovedeam o credincioasă, am văzut cu ochii minÈii că avea cancer la sân. Am întrebat-o: â Te simÈi bine? Că mi se pare că ai ceva. â AveÈi dreptate, Părinte, dar mă ruÈinez să vă spun. â Du-te acum sus la medicul X., din partea mea, să te consulte. După ce te consultă, vino înapoi să-mi spui. Când s-a întors, avea într-adevăr cancer, aÈa că au trimis-o să facă Èi alte analize, urmând să fie operată peste trei zile. Venind aÈadar din nou la mine, am pus-o să îngenuncheze împreună cu mine. â Spune în tine rugăciunea, i-am zis. Iar eu o voi spune în sinea mea. Apoi am făcut asupră-i semnul Sfintei Cruci Èi am trimis-o să facă ce i-au spus medicii. Când, după trei zile, s-a dus să se opereze, nu mai avea nimic. Nu mai era nici tumoarea, nici nimic. Văzând acestea, foarte tulburat, medicul a coborât la mine la Paraclis Èi m-a întrebat: â Ce i-ai făcut, Părinte, acestei femei, de s-a vindecat? Dacă nu aÈ fi simÈit tumoarea cu propria mea mână Èi dacă nu aÈ fi văzut-o cu ochii mei acum câteva zile, n-aÈ fi crezut. Bătrânul Porfirie continuă: â Multe lucruri văd ochii mei. Foarte multe minuni. Harul lui Dumnezeu lucrează pentru credinÈa oamenilor. Să crezi că se fac minuni Èi astăzi, fiindcă Hristos rămâne AcelaÈi, neschimbat, Èi ieri Èi azi Èi în vecii vecilor! â