![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Daca se intampla sa il intalnesti pe dia Conul Mihalache, te rog sa ii transmiti, sora Delia, un dar din partea mea.
E scrisul cu sange (fie sa aiba si dia-Conul parte de el) al unui crestin, pe nume Ioan Alexandru. Nu de alta, dar mosiu ne tot initiaza (aha! care va sa zica!) in astre, stele, gauri negre, bigzbandguri alfa, cosmosuri ale binelui si moralei persoanei, in tainele unor moderne si inefabile descoperiri... si asa mai departe....: Agapia, iubirea va rămâne Iar stelele de vor pieri pe cer Și amorți-vor umbrele-n țărână Și s-ar întoarce toate în mister Agapia, iubirea va rămâne De va pieri credința pe pământ Și fiece nădejde va apune Și s-or trezi pustiile pe rând Agapia, iubirea va rămâne Lăcustele pe cai de-or năvăli Și-nroși-vor apele-n fântâne Și cerurile de s-or desfrunzi Agapia, iubirea va rămâne Iar morții de vor învia Și de-ar începe raiurile mâine Și îngerii vederii s-ar lua Agapia, iubirea va rămâne Ea singură în lume-i mai presus De-mpuținare și de devenire Fără-nceput și fără de apus Agapia, iubire din iubire Pe-un râu în munți în inima Moldovei Strămoșii mei au picurat un schit Și-n umbra lui pe clopotele slavei Cu duhul sfânt pe veci s-au logodit Și-au început cântările în șoapte Și-mpodobirea cortului ușor Când pogorî-va Mirele în noapte Să afle-aprinse candelele lor. Să nu-și zdrobească blândele călcâie De-ntunecimea stâncilor pustii Miroase varsă munții de tămâie Și privegherea sfintelor chilii. Și-n ctitorie-nșiruiți în strane Să țină paradisului de uși Zugravii reținut-au în icoane Pe cei mai blânzi dintre părinții duși.... * Asa sa-i spui, magarului academic, ca i-am daruit, eu plavanul. Asa sa-i spui magarului, de voiesti! P.S. Sa fiu iertat pentru sublinieri. Italicele imi apartin. Last edited by ahilpterodactil; 16.04.2016 at 18:55:44. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro | mihailt | Generalitati | 6 | 14.01.2011 23:11:54 |
| Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere | fragmente | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 13.09.2010 10:25:35 |
| Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 14.06.2010 18:59:31 |
| Am noutati: cred ca stiu cine e NOI | mq | Generalitati | 19 | 02.09.2009 14:54:01 |
| Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! | mihailt | Generalitati | 3 | 21.05.2009 22:43:39 |
|
|