Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.04.2016, 20:47:45
Urbanophon Urbanophon is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Nici nu stiu ce ramuri are Biserica Protestanta. Luterani, Calvinisti, Evanghelisti, Anglicani?

Nu am cautat mai amanuntit treaba...nu prea imi bat capul cu celelalte "biserici". :)))
Reply With Quote
Vechi 20.04.2016, 12:20:51
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Urbanophon Vezi mesajul
Nici nu stiu ce ramuri are Biserica Protestanta. Luterani, Calvinisti, Evanghelisti, Anglicani?

Nu am cautat mai amanuntit treaba...nu prea imi bat capul cu celelalte "biserici". :)))
Intrebarea are un substrat. Nu ma intereseaza care dintre protestanti au acceptat casatoriile gay.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2016, 13:27:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

BISÉRICĂ ~ci f. 1) Edificiu construit și amenajat special pentru celebrarea cultului creștin. ◊ A nu fi ușă de ~ a) a nu respecta morala creștină; b) a nu fi corect. A nu fi dus (de multe ori) la ~ a neglija conveniențele sociale. 2) mai ales art. Instituția creștinismului în ansamblu. 3) Comunitate religioasă de adepți ai aceluiași cult. [G.-D. bisericii] /<lat. basilica
Vechi 20.04.2016, 13:38:32
Valkorion Valkorion is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2016
Locație: Eternal Throne, The Spire, Zakuul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Intrebarea are un substrat. Nu ma intereseaza care dintre protestanti au acceptat casatoriile gay.
Ah, adica doar ortodocsii sint o biserica, si speri/crezi ca niciodata, vreo autocefalie va accepta asa ceva. Am inteles.
Reply With Quote
Vechi 20.04.2016, 23:02:32
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Valkorion Vezi mesajul
Ah, adica doar ortodocsii sint o biserica, si speri/crezi ca niciodata, vreo autocefalie va accepta asa ceva. Am inteles.
Bravo!
Eu la fiecare liturghie asa marturisesc: Una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica.
Reply With Quote
Răspunde