![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://art-zone.ro/literatura/coment...t_referat.html "Doi ani de zile au trecut fara ca parintele Trandafir sa fi miscat satul înainte, macar numai atâta cât e de la vorba pâna la suparare. Oamenii ajunsesera atâta de sfatosi si atâta de batjocoritori, încât ziua întreaga stau gramezi, câteodata la sfat, câteodata la batjocura. Era lucru minunat: oamenii cunosteau binele, râdeau de rau, dar nu se urneau din loc." De unde reiese ca la voi la catolici o noapte dureaza doi ani. Inca nu-i bai; dupa unii autori, noaptea voastra dureaza de vreo mie de ani... Last edited by ahilpterodactil; 21.04.2016 at 04:14:41. |
|
||||
|
||||
![]()
Valkorion..tu esti catolic? uite nu stiam....
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu sint. Cindva m-a atras. E ahil mai intepator nitel. "Peste noapte" e o expresie, de care toata lumea a auzit, dar el s-a luat de ceva nsemnificativ.
P. S. Acum m-am prins; l-a enervat ca am scris "Cristos" in loc de "Hristos". De parca asta ar conta atit de mult, cum scriem... Last edited by Valkorion; 21.04.2016 at 11:35:33. |
|
||||
|
||||
![]()
Contează în primul rând cu ÎL gândești.
|
|||
|
|||
![]()
Just. Scrierea "corecta" dpdv al unei anume tabere, nu garanteaza o credinta corecta (fara ghilimele). Oricum, zicem "crestini", nu " hrestini". Bisaids, in mileniul Bisericii Nedespartite lombardul sau vizigotul zicea "Christus" iar tracul sau grecul, "Hristos". Dar de, acum facem un capat de lume din astfel de chestiuni doar ca sa hranim orgoliile nitelus sovin-filetiste unor teologi si ierarhi, aflatori ei de obicei in Marea Egee sau pe la Moscova, Belgrad sau Kiev...
|
|