Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.04.2016, 16:29:47
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Adrian, d.p.d.v. al Ms. Lefebvre, TU, ca ortodox, esti schismatic si, ca schismatic, nu vei mosteni Imparatia Cerurilor.

Vezi ca nu e asa simplu ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 25.04.2016, 18:04:03
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Adrian, d.p.d.v. al Ms. Lefebvre, TU, ca ortodox, esti schismatic si, ca schismatic, nu vei mosteni Imparatia Cerurilor.

OK. Am un raspuns si pentru asta, dar e off-topic. Voi deschide un alt topic, sau discutam pe privat. E mult de explicat. Si nu, nimic nu e simplu cind vine vorba de aceste lucruri. Dupa cum nodul gordian era imaginea insasi a complexitatii in anticihitate. La cealalta intrebare, ce imi poti spune?
Vechi 25.04.2016, 19:06:44
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
La cealalta intrebare, ce imi poti spune?
Nu știu să-ți răspund la obiect acum, în lipsă de timp pentru documentare aprofundată; în orice caz, canoanele după care se conduce Biserica mea, Biserica Romano Catolică, sunt cuprinse în "Code of Canon Law" care e ușor accesibil pe internet.

În ce mă privește, am fost la Sfânta Liturghie în biserici din România, Italia, Ungaria, Germania, Spania - niciodată nu s-a întâmplat să nu aud pomenit pe episcopul locului și pe Sfântul Părinte Papa. Nu știu dacă e canonic posibil, dar mă îndoiesc și oricum, ar suna extrem de necatolic să nu fie pomenit ierarhul locului la Liturghie.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Vechi 25.04.2016, 20:53:49
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul

Haidi mă...
Da' cu biserica soră, vrăjeli, alea... Cum rămâne?
Vechi 25.04.2016, 23:10:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Pai e sora cand trebuie sa mai vine ceva ortodocsi la o intalnire ecumenista comandata de la centru, pentru popularizarea romano-catolicismului in mijlocul unei majoritati ortodoxe sau cand trebuie sa convingem vreun episcop ortodox sa se impartaseasca la noi.

Daca e vorba de prorietatile romano-catolice din Ardeal, e altceva.
Vechi 25.04.2016, 23:43:31
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Haidi mă...
Da' cu biserica soră, vrăjeli, alea... Cum rămâne?
Asta e si problema, Marcel Lefebvre nu prea a facut parte din biserica sora, a devenit oficial schismatic si exclus cu trei ani inainte de moarte. A condamnat ecumenismul promovat de BC inca de la conciliul Vatican II. Fiind traditionalist, credea in dogmele BC (la Vatican II s-au adoptat unele conceptii ecumeniste), care spun ca schismaticii (adica si ortodocsii) fata de BC nu se pot mantui. Am si un topic pe tema asta, unde e citatul exact: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14253
Vechi 26.04.2016, 00:54:54
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta e si problema, Marcel Lefebvre nu prea a facut parte din biserica sora, a devenit oficial schismatic si exclus cu trei ani inainte de moarte. A condamnat ecumenismul promovat de BC inca de la conciliul Vatican II. Fiind traditionalist, credea in dogmele BC (la Vatican II s-au adoptat unele conceptii ecumeniste), care spun ca schismaticii (adica si ortodocsii) fata de BC nu se pot mantui. Am si un topic pe tema asta, unde e citatul exact: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14253
Catalin, lefebvristii, de o parte, si traditionalistii din BO, de cealalta, ar trebui sa fie, aparent paradoxal, cei mai buni aliati. Pericolul nu este ecumenismul de protocol, care e doar ciorba diluata, ci adevarata problema, care este chiar dupa cotiturile istorice prin care trecem: sincretismul.
Vechi 26.04.2016, 01:35:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Catalin, lefebvristii, de o parte, si traditionalistii din BO, de cealalta, ar trebui sa fie, aparent paradoxal, cei mai buni aliati. Pericolul nu este ecumenismul de protocol, care e doar ciorba diluata, ci adevarata problema, care este chiar dupa cotiturile istorice prin care trecem: sincretismul.
Pai sa pui una langa alta ortodoxia si dizidentul catolic nu e un soi de sincretism? :)

Caci sa fim seriosi, de la romano-catolic noncoformist pana la ortodoxie o cale cam lunga.
Iar unii, in ciuda celor proclamate, au facut-o chiar in sens invers, ex. Luther.
Vechi 26.04.2016, 13:06:10
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai sa pui una langa alta ortodoxia si dizidentul catolic nu e un soi de sincretism? :)

Caci sa fim seriosi, de la romano-catolic noncoformist pana la ortodoxie o cale cam lunga.
Iar unii, in ciuda celor proclamate, au facut-o chiar in sens invers, ex. Luther.
You missed the point: Marcel Lefebvre era traditionalist, exact ca, aici in partea ortodoxa Ps Longin si raposatul Iustin Parvu. Era non-conformist in raport cu ciudati precum Schonborn, care dupa CVII sint pe cai mari. Desi paradoxul e ca traditionalistii din BC si BO se privesc reciproc ca exclusi de la mantuire by default, totusi trebuie sa colaboreze, luptind impotriva conducerilor corupte de ecumenism si mundanism ale confesiunilor lor. Ca sa nu se alarmeze legalistul :) din bunul meu prieten Mihai G., si ascultatorul-fsra-cricnire din tine :) precizez ca prin "lupta impotriva conducerii bisericesti" inteleg exact asta: memorii, nepomeniri la Liturgie, si altele, tot ce este canonic posibil, si nu arunca contestatarii in afara Bisericii. Si asta si ca sa inchidem gura interlopilor pseudoecleziali, numiti generic "adevaratele biserici ortodoxe de stil vechi" care repeta in transa exemplele Sf. Maxim Confesorul, Sf. Theodor Studitul, etc., dar dau la spate faptul ca acei sfinti NU au iesit din Biserica.
Vechi 26.04.2016, 13:52:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

ROCOR a facut un soi de schisma pe motiv politic, nu dogmatic, nu-i asa?

Sa nu cadem in capcana traditionalismului ca pretext pentru schisma.

Lefebvre si SSPX au fost schismatici pana la urma deci nu suporta comparatie cu par. Iustin Parvu care indiferent ce jocuri a mai facut si de ce, n-a fost schismatic nici cat negru sub unghie.

Pe urma, mr. GMihai parca este catolic "Novus Ordo" adica nu prea pe gustul celor ca SSPX, a caror fan in schimb este mr. Mihnea Dragomir, care a avocatit cu atata foc pentru SSPX pe forumul catolic, incat si-a luat si ban acolo si nu doar o data.

Eu as avea alta nelamurire, oare simpatizantii celor schismatici nu sunt, cat de cat mare, nitel schismatici? Macar asa, in duh?

Last edited by AlinB; 26.04.2016 at 14:23:34.
Subiect închis