![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cat despre post asa cum este el acum, somatia exista deja din partea Bisericii. Este o regula universala pentru cine binevoieste sa faca ascultare de Biserica, desigur, cu exceptii de rigoare pentru cazurile serioase, de sanatate. Argumente de alta natura, ideologice, de confort personal, etc. nu prea le vad a fi valide oricata poezie am ingramadi in spatele lor. La fel si dezlegarile date de un duhovnic el insusi nepostitor pe alte motive decat cele care tin de probleme serioase de sanatate. Citat:
"Și, frații mei, sunt încredințat eu însumi despre voi, că și voi sunteți plini de bunătate, plini de toată cunoștința, putând să vă povățuiți unii pe alții."
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu zic ca este "povatuire", nimic altceva. In nici un caz nu e vorba de a constrange pe altul, oricine iti inchipui ca esti tu ori ca este el. |
|
|
|||
|
|||
|
Cine a pus problema constrangerii? Ce intelegi tu de fapt prin constrangere?
|
|||
|
|||
|
Citat:
P.S. Stii, nu prea imi plac oamenii care relationeaza cu semenii din pozitia de parinte normativ. Oamenii fara dileme, oamenii certitudinilor - mai ales in probleme de credinta - imi provoaca simtaminte negative, de incordare de pilda. Printre alte neajunsuri nu poci sa fac glume cu ei, devin eu insumi morocanos ori ii sutuiesc - ceea ce nu prea imi face bine la nervi si la dispozitiunea sufleteasca, ok? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca "nevointa" e iarasi un "heirup pagubos", leaga-te de Parintii care au vorbit despre asta. Sau de Hristos care spune ca "Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea." Citat:
Daca cineva zice "nu pot sa ma las de fumat" tu ii zici "asa este, nu trebuie sa ne lasam toti". Sau de bautura. Sau are alte probleme. Sau nu poate/vrea sa fie milostiv. Cine a spus ca milostenia e musai sa fie un standard? Jos cu toate standardele, morale inclusiv, fiecare sa faca ce ii place si doar ce ii place, ca altfel se enerveaza si nu mai poate fi un bun crestin.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 10.05.2016 at 18:37:05. |
|
|
|||
|
|||
|
Standard... stas, adică mai mult decît ceva normal și bun... ceva ce merită replicat în serie.
Mai mult decît un standard și un model optim... e un campion în domeniu, un concurent ce cîștigă finala. Perfecțiunea... e și mai mult, e însăși definiția competiției. Dumnezeirea... e Cel mai mult și care depășește tot ceea ce ar putea fi. E simplu: ''Fiți perfecți așa ca drepții și sfinții voștrii-noștrii... adică nu mai păcătuiți în timp ce vă arătați vrednici. Dacă a putut cineva și au fost și sunt destui atunci și noi putem, celui ce crede toate îi sunt cu putință... crede numai și te vei liniști lăsînd în seama lui Dumnezeu. Last edited by Trimisul; 10.05.2016 at 18:01:58. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Cine mai tine post negru?! | Daniel_7 | Generalitati | 55 | 09.02.2018 18:29:45 |
| post negru | tigruta25 | Generalitati | 20 | 14.09.2014 02:38:17 |
| Postul negru | bogdanc | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 20 | 04.05.2013 16:39:27 |
| post negru | cristina mioara | Generalitati | 28 | 29.07.2011 14:40:19 |
| Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 11:24:12 |
|
|