![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu înțeleg ce deosebire să fac în biologic. Ce limită trebuie trasată? E vorba despre post, iar limitele postului le cunoaștem de la Biserică. Deși este greșit să spui că sufletul este trimis de undeva în trup, el ia naștere odată cu trupul și este adevărat că trebuie să trăiască împreună, nu separat. Important este ca sufletul să primeze, iar trupul să îl slujească. Dar el are tendințe nărăvașe, de aceea trebuie mereu strunit, înfrânat. Nu nimicit, căci, așa cum spui, cu el ne mântuim și cu el vom și învia. Citat:
Altfel spus: Dacă eu, vrând să fiu fericit, mă orientez către obținerea unui mai mare confort material, către mai multă odihnă, mâncăruri cât mai bune, sofisticate, plăceri dintre cele mai rafinate, voi da greș cel puțin la bătrânețe sau când mă voi îmbolnăvi și nu mă voi mai putea bucura de toate astea. Sau când voi muri și, inevitabil, mă voi despărți de toate plăcerile, rămânând cu o mare insatisfacție. Dacă, în loc de asta, aș începe să postesc și să mă rog, să caut să cunosc mai multe despre Dumnezeu, m-aș apropia de El, iar atunci când m-aș îmbolnăvi, îmbătrâni și apoi muri, nu doar că n-aș regreta nimic din cele pe care le părăsesc, dar m-aș și bucura tot mai mult, pentru că între mine și Cel pe care am început să-L iubesc n-ar mai fi obstacole de genul atașamentului pentru confort, mâncare bună, plăceri. Apropo de ce ai văzut la mânăstiri: Bineînțeles că perioadele de post alternează cu cele de dulce. Am presupus că știi care sunt posturile rânduite de Biserică și în ce constau ele.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 17.05.2016 at 15:58:39. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine mai tine post negru?! | Daniel_7 | Generalitati | 55 | 09.02.2018 17:29:45 |
post negru | tigruta25 | Generalitati | 20 | 14.09.2014 01:38:17 |
Postul negru | bogdanc | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 20 | 04.05.2013 15:39:27 |
post negru | cristina mioara | Generalitati | 28 | 29.07.2011 13:40:19 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
|