![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Păi dacă știu cum se fac copiii, înseamnă că știu și cum nu se fac. Adică nu te joci cu barza. E simplu.
|
|||
|
|||
![]()
Da, dar intervine o problema.
Intr-o casnicie (sau chiar o relatie premergatoare unei casnicii), si in care unul din parteneri/soti sau ambii fie nu pot face copii, fie daca i-ar face copii s-ar naste cu boli grave sau malformatii mostenite genetic grave, , dar totusi acei parteneri si apoi soti vor (si este absolut normal) sa aibă relatii intime si sa faca dragoste, in aceste cazuri, cred totusi ca singura varianta (fara a se ajunge la avort, pe care-l consider egal cu crima) ar fi utilizarea de metode contraceptive (pastile anticonceptionale sau prezervativ). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pastila contraceptiva sau prezervativul sunt "protectii" impotriva darului lui Dumnezeu. Nu e crima impotriva vietii, ci impotriva Iubirii; rezulta ca nu e dragoste, ci desfrau, iar asa ceva nu se binecuvanteaza in cununie.
|
|||
|
|||
![]()
Pai a afirmat in nenumarate randuri ca si sexul inafara casatoriei tot "dragoste" esta sa ca n-are sens sa-l iei cu subtilitati din astea.
|
|||
|
|||
![]()
Domnule AlinB, haideti sa va intreb deschis- cred ca putem discuta deschis, ca doar suntem amândoi barbati!
Dumneavoastra când ati avut o partenera cu care apoi v-ati casatorit, nu ati avut relatii intime cu ea pana dupa casatorie ?! Nu as prea crede asta! Dar din cele spuse nu vreau sa se inteleaga ca as condamna sau desconsidera in vreun fel pe cei nu au relatii intime pana dupa casatorie! Nu! Ba dimpotriva- cei care intradevar reusesc acest lucru merita apreciati . Insa haideti totusi sa nu ne dam mai catolici decat papa, si sa nu-i condamnam nici pe cei care au relatii intime intime intr-o relatie premargatoarea unei casnicii, si sa intelegem faptul ca totusi suntem oameni (si nu sfinti), si ca intr-o relatie stabila, care duce spe o casnicie, bazata pe respect, intelegere si sentimente autentice reciproce, si relatiile intime pot constitui o manifestare a apropierii si dragostei intre cei doi parteneri de sex opus. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu degeaba spun Sfintii Parintii: esti lauda oamenilor, esti batjocura dracilor. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate gresesc, dar ce citesc pe aici ma nedumereste.
Adica casatoria se reduce doar la conceperea de copiii si apoi devine un soi de calugarie cu statut de casatorit. Mi se pare ca cei doi soti se reduc doar la mascul si femela, care au relatii intime doar in scop de a aduce copiii pe lume. Apoi nu mai au voie, gata. Cine practica asa ceva? poate doar sub 1% chiar dintre crestini. Teoria e una, practica e alta. Eu cred ca e altceva casatoria, se abtin in posturi, sarbatori etc, se sustin reciproc etc., dar cei doi soti isi impartasesc iubirea dintre ei si prin intimitate. Trebuie un echilibru. Ca daca se reduce la a fi calugar insurat cu copiii... |
|
|||
|
|||
![]()
Ce barbat si-ar dori o asemenea casatorie?
|
|
|||
|
|||
![]()
Si eu am o situatie asemanatoare. Urmeaza sa ma casatoresc peste 3 luni, si am vrea sa avem copii dar din motive medicale suntem nevoiti sa amanam conceperea unui copil cel putin un an. Problema este un tratament imunomodulator pe care il fac in prezent si pe care nu il pot intrerupe inca.
In situatia asta mi se pare exagerat sa mi se spuna dupa nunta ca desfranez cu sotul meu si ca trebuie sa traim ca frate si sora cel putin un an. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pacat este cand omori sau nedreptatesti. A zis-o clar Hristos, asta zice si Decalogul. |
|