![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In catolicism exista propaganda asta ca Roma e locul unde a fost episcop Apostolul Petru. Apoi Roma a pretins ca e superioara celorlalti pentru ca la Roma se afla locul unde a fost Apostolul Petru. Asta o promovati si dumneavoastra. Exista de demult unii care se numesc mandeeni. Acestia zic in felul urmator: Ioan Botezatorul e cel mai important si de aceea il venereaza pe Ioan Botezatorul. In mod normal intrebarea ar fi cine e mai important: Ioan Botezatorul cum zic mandeenii sau Apostolul Petru cum zic Romanii? Dar o sa va intreb cum anume a reusit Roma sa formuleze teorii care semana cu secta mandeenilor? Last edited by altulunul; 26.05.2016 at 20:52:20. |
|
||||
|
||||
![]()
Din punct de vedere eclesiologic, e mai important Petru. Nu cum zic romanii, ci cum zice Isus Cristos: Tu ești Petru și pe această piatră voi întemeia Biserica Mea.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte ce suflet trebuie sa ai, ca sa nu zic minte, sa pretinzi ca importanta Apostolului Petru s-a transmis ereditar tuturor care s-au urcat ulterior pe scaunul eopiscopal de la Roma? Nu se vede ce nebunii se vehiculeaza?! Last edited by altulunul; 26.05.2016 at 21:05:25. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu știu, dar dacă tu pretinzi că cele scrise în Evanghelii ar reprezenta erezie, te sfătuiesc să te orientezi către mahomedanism, că și ei gândesc cam tot așa.
Citat:
Citat:
Acuma, ar trebui să te hotărăști: musulman sau protestant ? Că, de ortodox, nici vorbă.....
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in Biblie scrie de Apostolul Petru. Cum ati reusit sa rastalmaciti cu orasul Roma in loc? Citat:
Deci nici macar nu e vorba de botez ci de domiciliu. Citat:
Catolicii impart succesiunea apostolica intr-o ramura exclusivista a celor de la Roma. Adica ei au o succesiune a apostolilor inferiori care este inferioara, si mai au una pe care nu stiu cum s-o descriu, dar zic catolicii ca e superioara Last edited by altulunul; 26.05.2016 at 21:28:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Primo, deși nu aparțin de orașul Roma, și deși nu știu de care oraș aparții, mă simt, sincer, mai superior decât dumneata. Secundo, mă regăsesc întru totul în asentimentul colegului de forum Ioan Cezar, care mai deunăzi se exprima în sensul că "numai prostul ăsta nu mai lipsea pe forum".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu incerc sa constientizez in preajma mea, ca ortodoxia trebuie sa stea cat mai departe de catolicism iar cei numiti grecocatolici adica un fel de strutocamila sa fie aratati cu degetul. In opinia mea personala, cred ca catolicii nu au avut figuri religioase prea stralucite. Si din cauza asta au trantit niste inovatii in dogma infioaratoare. Dar in zilele noastre cred ca catolicismul de la varf se indreapta spre inaintemergatorii lui Anticrist Papa deja e un fel de vedeta media. Catolicii de exemplu in urma cu cativa ani ardeau pe rug eretici. Adica o extrema, ajungand azi sa se pupe cu ereticii adica cealalta extrema, din nefericire cea care duce la dezastru |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu exista nici o sursa in Biblie sau Traditie, sau Legea Noachica, sau in Legea Firii (cu atit mai putin) care sa ofere suport canonic (!!!!!) pentru asasinarea unor oameni doar fiindca cred si marturisesc altcumva decit adunatura/turma predominanta, pardon, religia/ideologia oficiala sau cel putin la moda/"corecta politic". A propos, stiti cu ce ocupau patriarhii rusi cam pe vremea Hovanscinei? Food4Thought: https://en.wikipedia.org/wiki/Heresy_in_Christianity http://www.heretication.info/_schismatics.html https://en.wikipedia.org/wiki/Histor..._Old_Believers http://www.politforums.net/eng/inter...8772298_3.html http://www.greco-catolica.org/a388-c...fara-leac.aspx http://www.scritub.com/istorie/Schis...l231281119.php Cititi cu atentie. Nu incetez sa ma minunez, zi de zi, ba citind despre crimele trecutului, ba auzind despre terorismul prezentului, ce nebunie, sa nu zic posesie, ii face pe oameni sa se adune ca niste caini turbati in spatele unei cauze, oricare e aceea, si sa se macelareasca reciproc. Animale posedate, exact ca porcii din Gadareni. Last edited by Romowe; 26.05.2016 at 22:59:33. |
|
||||
|
||||
![]()
Aicea, din punctul meu de vedere, se manifestă o imensă disonanță cognitivă. Cum anume pot ortodocșii ruși să-i recunoască în același timp pe Tikhon ca sfânt și pe Sergie sau Alexie ca patriarh eu nu pot să înțeleg.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi Last edited by GMihai; 26.05.2016 at 22:24:59. |
|
|||
|
|||
![]()
Pai nu esti rus. :) Ei au o mentalitate in care cautarea sfinteniei se amesteca cu betia crunta si fanatismul politic. Nici eu nu ii inteleg, dar asta fiindca eu oricum sint mort pentru fanatisme, fie ele religioase, sau politice sau microbiste macar. Fara un "tatuca", fie el "sfintul tsar", tovarasul Stalin sau gospodin Putin, rusul, ca popor functional politic si social, nu exista. O calitate pe care o au rusii: genrozitate si caldura.
|
|