![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Ca daca ai vedea cu ochii tai cum unul de al tau calca gresit, stai sa vezi, ca nu e chiar asa, omul n-a stiut, iertare, alea alea sau da, dar l-am dat afara, deci restul turmei e pura si sfanta, etc :) Citat:
In plus, doar rabinii aveau dretul sa "talmaceasca" ce scrie acolo, nu orice taran prost luat, scolit sumar si care se crede pastor doar pentru ca are acces la o biblie. Deci nu, Apostolii n-au umblat cu "biblii" sub brat pretinzand sa fie ascultati doar pentru ca vantura una siu au pretentia ca doar ei stiu cu adevarat ce scrie acolo. Asta e o apucatura sectara si asa recunosti sectarii. Nu au autoritate proprie dar au tupeul si perfidia sa o ceara pe cea a Sf. Scripturi.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 15.06.2016 at 09:01:12. |
|
||||
|
||||
![]()
si ma rog, cu care biblii sa fi umblat apostolii sub brat, cand ele (ma refet la NT) au fost scrise mult mai tarziu, (SI MULT, MULT MAI TARZIU a aparut canonul NT). Evanghelia lui Ioan a fost scrisa doar in jurul anului 96. Dar, ce poti sa le ceri martorilor lui Iehova
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Binenteles ca habar nu are ca "biserica pagana" este cea care a stabilit ce si cum cu Noul Testament, canon pe care el il respecta cu sfintenie, dar spre ne-mantuirea lui, doar cam atat,
|
|||
|
|||
![]()
Da, Ionel si ai lui nu stiu ca abia din secolul IV est stabilit definitiv canonul Noului Testament de catre Biserica ( cea pe care o huleste).
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu ne pierdem noi în amănunte d'astea...
|
|||
|
|||
![]()
Toate amanuntele conteaza , mai ales cele din Scripturi,,,,,si nu numai si cele din cultura generala care se refera la viata si credinta primilor crestini si motivele persecutiei lor. Cata lume stie oare cu adevarat motivele persecutiei primilor crestini, oare? .
|
|
|||
|
|||
![]()
Septuaginta a fost folosita pe scara larga de iudeii care vorbeau limba greaca si de catre Iisus si Apostoli . Existau carti din Vechiul Testament , sau ,,suluri,, si in Sinagogi, unde este chiar exemplul lui Hristos cand intra si cere sulul lui Isaia , si citeste exact locul unde scria despre venirea lui .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Apostolii nu umblau cu suluri dupa ei, pretinzand ca ei sunt cei care au autoritatea sa talmaceasca "Cuvantul lui Dumnezeu" doar pentru ca au access la o copie.
Ca sa nu vorbim ca traducerea "martorilor" e doar un fals grosolan si nu o copie.