Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.07.2016, 12:23:13
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
nu cred că știu să explic...
Nu stii. Dar macar incerci. Si tot e ceva.
Citat:
Oricine nu este în denumirea politică "ortodox" e rătăcit
Chiar si daca e in denumirea politica "pesedist"?
Citat:
Și ateii fac fapte bune. Și musulmanii.
Dar nu se mantuiesc, vezi tu? Pentru asta neoprotestantii cred in mantuirea prin credinta. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.

Last edited by Penticostalul Traditional; 11.07.2016 at 12:33:54.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2016, 13:52:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nimeni nu va intra in cer rostind formule.
Nici macar cele din Cartile de Rugaciuni.
Atunci de ce folclorul neoprotestant avanseaza tot o formula spunand ca a lor nu e formula, doar a celorlalti este?

Citat:
Faptele bune sunt esentiale in mantuire. "Deși doar credința singură mântuiește, niciodată credința ce mântuiește nu rămâne singură, ci este urmată de faptele bune" Jean Calvin
Este urmata in mod obligatoriu, la foc automat, sau omul trebuie sa puna o doza de (buna)vointa in treaba asta?

Daca pe om nu-l trage inima sa faca fapte bune sau face doar cateva derizorii, ce inseamna? Ca nu are credinta? Ca harul nu il indeamna? Sau ca nu are chef pentru fapte bune?

Citat:
Harul lui Dumnezeu este de asemenea necesar mântuirii. Mântuirea este un dar al lui Dumnezeu pentru oameni ce nu o merită. Insa pe acesti oameni harul ii invata sa lepede faradelegea si poftele lumesti si, în veacul de acum, să trăiasca cu intelepciune, cu dreptate și cu cucernicie.
Si ii invata pe toti? Indiferent de disponibilitatea lor? Ii determina automat sa lepede "faradelegea si poftele lumesti"?

Citat:
Pentru ca mantuirea este prin credinta dar judecata se va face dupa fapte. De aceea a zis apostolul Iacov: "omul este socotit neprihănit prin fapte, și nu numai prin credință".
Deci explica-mi si mie, care e pana la urma puntea de legatura intre credinta si fapte?

Daca faptele sunt o consecinta a harului, cei care nu au fapte, sunt cei care n-au primit har?
Si daca n-au primit har, desi au avut credinta, cine este de vina?
Vechi 11.07.2016, 14:00:42
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Prin Sfânta Treime, Duhul Sfânt a creat materia, cum să nu poată să intre în materie? Chiar la citatul din Catehism spună să nu despărțim harul ce Duhul Sfânt. Plus că la Faptele Apostolilor spune de "bărbații plini de Duhul Sfânt", care erau aleși diaconi. Te rog frumos să fi mai atent, să nu scoți doar ce îți place ție, că nu ești eretic neo-protestant unele versete să le iei și altele să le ignori.
Chiar in acel pasaj catehismul spune ca atunci cand scrie Duhul Sfant e vorba de har. Harul s-a Pogorat peste Apostoli sub forma unor limbi de foc. Divinitatea in materie este o conceptie prezenta in panteism.
Recitez din catehism: ""Chiar persoana Duhului Sfant e aceea prin care vedem pe Hristos si ne unim cu El?
Nu."
Reply With Quote
Vechi 11.07.2016, 14:33:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Sa faci o facultate de teologie, sa te lauzi cu ditamai lectura/biblioteca (coperti cautate pe google images, dar ma rog) si sa nu pricepi nici macar ceva atat de elementar, e lucru mare.

Last edited by AlinB; 11.07.2016 at 14:40:36.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2016, 14:39:58
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Nu stii. Dar macar incerci. Si tot e ceva.
Uite-așa scoate din context orice eretic, orice năstrușnicie din mintea lui zburdalnică de ied.
Citat:
Chiar si daca e in denumirea politica "pesedist"?
Creștin e și cetățean temporar al unui stat. Are drept de vot și votând devine pesedist, pedelist, penelist, monarhist, comunist, capitalist și în alte hotărâri pe care le ia, cu -ist la urmă, sau poate să fie apolitic, cum sunt eu și cum e Biserica. Ne învață Hristos: "dați cezarului ce-i al cezarului și lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu".
Citat:
Dar nu se mantuiesc, vezi tu? Pentru asta neoprotestantii cred in mantuirea prin credinta. Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni.
Creștinul (nu ereticul de orice soi de neo-protestantism) știe în Duhul Sfânt că pentru mântuire trebuie 3 "elemente": credința fără erezie (singura care mai e azi fără erezie, e numită Ortodoxă), apoi harul care este adus și vino odată cu Duhul Sfânt peste creștinii care apoi în harul Duhului Sfânt fac faptele cele bune și mântuitoare, pentru el și pentru semeni.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 11.07.2016 at 15:06:31.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2016, 15:06:43
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Chiar in acel pasaj catehismul spune ca atunci cand scrie Duhul Sfant e vorba de har. Harul s-a Pogorat peste Apostoli sub forma unor limbi de foc. Divinitatea in materie este o conceptie prezenta in panteism.
Recitez din catehism: ""Chiar persoana Duhului Sfant e aceea prin care vedem pe Hristos si ne unim cu El?
Nu."
Cătăline, greșit. Ai grijă, vrei să devi eretic franco-latin ("romano-catolic") ? Desparți harul de Duhul Sfânt care izvorăște harul ?
Repet: nu avem treabă cum anume ajungem să vedem pe Hristos. Normal că nu prin Persoana Duhului Sfânt vedem pe Persoana Hristos, ci prin harul Duhului Sfânt, care nu vine separat de Duhul Sfânt.

Dar subiectul e cu totul altul: harul ca energie necreată și Duhul Sfânt care izvorăște harul sunt același lucru? Dacă nu sunt același lucru, poate să fie, să vină, să existe, harul fără Duhul Sfânt?

Și-acum subiectul nostru:

Spui că harul s-a pogorât peste Apostoli sub forma limbilor de foc? Asta chiar devine oficial erezie apuseană, împotriva Duhului Sfânt, care contrazice Scriptura. Deci iată ce spune:

1) "Și li s-au arătat, împărțite, limbi ca de foc și au șezut pe fiecare dintre ei. Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt" - Faptele Apostolilor 2, 3-4.
Spune acolo clar: s-au umplut de Duhul Sfânt, nu de har. Faptul că Duhul Sfânt nu poate să lucreze în omul limitat, creația mărginită decât prin har, asta-i altceva. Unde este și intră Duhul Sfânt, este și intră harul, adică energia necreată a Duhului Sfânt, cu care El lucrează.

2) "Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăța toate și vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu." - Ioan 14, 26.
Deci cine ne învață și ne aduce aminte? Harul? Nu, ci Duhul Sfânt. Normal că nu putem să cuprindem Ființa Duhului Sfânt Dumnezeu care e infinit, dar mai e normal că Duhul Sfânt lucrează asupra omului prin har, altfel omul fiind limitat și fiind creație și creatură, nu Creator, nu poate înțelege nimic fără har, dar harul nu există separat, detașat sau înafara Duhului Sfânt, ci Duhul Sfânt este Cel care lucrează asupra omului și în om, prin harul Său, care-i revelează, care-i explică, îndrumă, arată, pe om, prin har. Le fel obiectele cu care Duhul Sfânt lucrează asupra creației, este prin harul care-l au obiectele, dăruit de Duhul Sfânt care este și în obiecte și în afara lor în același timp, dar în obiecte asupra oamenilor se dăruiește și lucrează prin har.

3) "Iar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine." - Ioan 15, 26.
Poate Duhul Sfânt să vorbească? Nu, că este Duh. Atunci cum va vorbi și cum vorbește Duhul Sfânt? Cum "Acela", deci Duhul Sfânt, va mărturisi despre Hristos? Prin harul cu care lucrează asupra oamenilor, așa vorbește Duhul Sfânt. Prin revelațiile date Apostolilor și apoi tâlcuirile date Sfinților Părinți, așa vorbește Duhul Sfânt, prin oamenii prin care lucrează, așa învață și mărturisește Duhul Sfânt despre Hristos.

Ia seama ce faci și ce înveți, că te apropii de rătăcire. Iar când mai dai citate din Catehism, dă citatul întreg și fi cu foarte mare trezvie la ce subiecte te referi și cât de mult ți s-a dat să stăpânești învățătura mântuitoare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 11.07.2016, 15:33:19
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Este urmata in mod obligatoriu, la foc automat, sau omul trebuie sa puna o doza de (buna)vointa in treaba asta?
Apostolul Petru ne invata sa ne dam toate silintele pentru a uni cu credinta, fapta. Asta inseamna ca omul nu trebuie doar sa puna o doza de efort ci trebuie sa trudeasca pana la extenuare pentru a-si atinge scopul..
Cand aud despre "a iti da toate silintele", eu parca il vad pe un atlet care, pe ultima suta de metri, este aproape sa-si dea duhul dar face totusi, in mod intentionat, un ultim efort decisiv.
Citat:
Daca pe om nu-l trage inima sa faca fapte bune?
Trebuie sa-si traga el inima spre ele.
Citat:
Si ii invata pe toti? Indiferent de disponibilitatea lor?
Da, pe toti crestinii. Ca ei se fac sau nu disponibili sa asculte, vor da socoteala.
Citat:
Ii determina automat sa lepede "faradelegea si poftele lumesti"?
Nu este un automatism ci o deprindere.
Citat:
Deci explica-mi si mie, care e pana la urma puntea de legatura intre credinta si fapte?
Dumnezeu ii acorda omului har, omul aude Evanghelia si prin auzire, vine credinta. Harul il invata sa uneasca cu credinta lui faptele bune pe care Dumnezeu le-a gatit mai înainte, ca să umble intru ele.
Omul credincios asculta si face fapte bune. Prin aceste fapte, credinta se desavarseste. Si prin aceasta credinta omul este mantuit.

Daca omul primeste credinta insa nu vrea sa faca faptele spre care il indreapta harul, aceasta credinta nu-i va fi de niciun folos, nu il va mantui, credinta lui este moarta pentru ca nu are rodul faptelor bune.
Iar credinta moarta nu va mantui pe nimeni.
Reply With Quote
Vechi 11.07.2016, 15:39:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite-așa scoate din context orice eretic, orice năstrușnicie din mintea lui zburdalnică de ied.
Ai uitat ca tu esti iedul cel neastamparat si eretic iar eu am venit la Hristos in Sfanta lui Biserica inainte ca tu sa te fi nascut?

Citat:
singura care mai e azi fără erezie, e numită Ortodoxă
Nu mai e doar politic numita?
Reply With Quote
Vechi 11.07.2016, 15:53:37
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai uitat ca tu esti iedul cel neastamparat si eretic iar eu am venit la Hristos in Sfanta lui Biserica inainte ca tu sa te fi nascut?
Nu mai e doar politic numita?
Frățior, atâta timp cât nu mergi la Sfânta Liturghie, atâta timp cât hulești pe călugări, pustnici și spui că Sfintele Icoane și Sfintele Moaște nu fac minuni și Duhul Sfânt cu harul Său, nu lucrează prin ele și alte nebunii înveți și crezi, NU ești în Biserica lui Hristos, ci ești în erezii, astfel tu ești ied neastâmpărat.

Biserica Ortodoxă, este denumită politic Ortodoxă, ca să fie diferențiată politic și social de alte grupuri de oameni, ce au și ei pretenția să fie numiți biserică și creștini, dar învață învățăturile demonilor, hristoși mincinoși.

Noi creștinii spunem că ceea ce se numește Ortodoxă, e impropriu spus, noi suntem Biserica ! Și altă Biserică nu există, decât noi, Biserica. Alte grupări ce se numesc biserici sunt minciuni, deși ei se numesc creștini, sunt eretici.

Acesta e Adevărul. Și altul nu există.

Biblia
Reply With Quote
Vechi 11.07.2016, 16:32:26
Senior Member

Implicit

Citat:
Frățior, atâta timp cât nu mergi la Sfânta Liturghie
Eu merg la Sfanta Liturghie Penticostala, asa cum a fost lasata ea de chiar Sfintii Apostoli incepand cu Pentecost, anul 33 D.H.
Citat:
atâta timp cât hulești pe călugări, pustnici
Nu m-am ocupat si nu ma ocup cu d'astea.
Citat:
spui că Sfintele Icoane și Sfintele Moaște nu fac minuni și Duhul Sfânt cu harul Său, nu lucrează prin ele
Stiu sigur doar atat: in Biserica Penticostala Duhul Sfant face minuni. La fel ca acum 2000 de ani. Le-am experimentat personal.
Nu pot spune ca in alte biserici Dumnezeu nu face minuni. Pentru ca am citit in Biblie urmatorul episod: ucenicii lui Isus vin si spun "Învățătorule, am văzut pe unul care, în numele Tău, scoate demoni și l-am oprit, pentru că nu-Ți urmează împreună cu noi.* Iar Domnul le raspunde: "Nu-l opriți!"
Citat:
Și altă Biserică nu există, decât noi, Biserica.
Aici sunt cu totul de acord cu tine. Insa nu-s foarte sigur ca tu chiar faci parte din aceasta Biserica despre care vorbesti.
Reply With Quote
Răspunde