![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faptul ca in loc de "Pokemonul Universal" se invoca Biblia si Dumnezeu, nu face logica (si oferta) mai putin absurda. Asta e reteta cu care iti faci de cacao si slabul demers stiintific cu care ai inceput, si credinta care nu era musai sa o impingi intr-o directie in care sa vada toata lumea ca stii la fel de putine lucruri ca si "ceilalti".
|
|||
|
|||
![]()
Daca Pokemonul universal a creat lumea, atunci Pokemonul universal e dumnezeu. Care e adevarul e o discutie teologica si nu are nici o legatura cu stiinta. Indiferent de zeul in care crezi, e o diferenta majora fata de ateul care crede ca lumea a aparut de la sine si care pretinde ca ar avea si dovezi pentru acest lucru. Dupa care atunci cand ii ceri sa-ti spuna povestea aparitiei lumii, constati ca povestea contine cel putin tot atatea minuni ca si orice alt mit creationist, dar de data asta minunile nu le mai face cineva care ar putea face minuni ci se intampla pentru ca ...altfel nu am fi aici.
Cu ce e mai absurda credinta ca pamantul ar fi aparut inaintea soarelui decat credinta ca soarele si planetele au aparut dintr-un nor de praf si gaze ? |
|
|||
|
|||
![]()
Ideea e simpla: din perspectiva stiintifica, a teoriei falsifiabile, nici unul nu are dreptate.
Insa ambii pretind ca stiinta e de partea lor. Stiinta de fapt nu e de nici o parte, adevarul gol golut este ca nici unul nu are cum sa probeze modul in care a aparut efectiv lumea, doar daca nu se inventeaza cumva masina timpului.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 24.07.2016 at 03:55:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cam paradoxal dar asta e realitatea :) E ca in povestea cu magarul si judecata inteleptului Solomon. ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Dovada in sine pentru ce ?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Că nu ai fost de față la Facerea ei este o scuză și o minciună ca să crezi că nu ai putea știi, dar poți să știi căci a atunci a fost de față Dumnezeu, Tatăl nostru Ceresc, care suflînd Duh din Duhul Său peste primii oameni făcuți din pămînt cu mîna Lui ca ei să prindă viață și apoi suflînd Domnul Iisus peste Apostoli ca să meargă și să mărturisească în toată lumea nu a ascuns nimic de nimeni deci ai și tu acces la a știi cum a apărut lumea... dacă chiar vrei să știi. ''Căutați și veți afla, bateți și vi se va deschide, pentru că oricine caută găsește și oricine bate i se va deschide.'' Lumea a apărut la început prin Cuvînt... iar apoi, după căderea primilor oameni, păcatul întrat în lume s-a tot înmulțit. Last edited by Trimisul; 25.07.2016 at 18:58:09. |
|