Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2016, 12:30:55
Romowe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sunt vreo 2 milioane de musulmani in Franta (statistici din 2010 deci acum s-ar putea sa fie si mai multi) si nu sunt acolo de ieri.

Ai auzit de atentate de genul asta inainte de Charlie Hebdo si primavara araba?

Da, chipurile in Irak si Libia erau dictatori, dar in Europa era liniste, acum aia nici democratie nu au, nici astia liniste.
O remarca perfecta, de bun-simt.
PEGIDA e o solutie doar daca devine mai moderata. Cu alte cuvinte, sa lase naibii discurusul antiislamic. Am prieteni si fosti colegi islamici si iudaici, Dumnezeu sa ii binecuvinteze. Nici ei nu ar ridica mina contra mea, nici eu contra lor. Da, imigratia e o timpenie si trebuie regindita sau stopata, aici e singurul lucru in care PEGIDA are dreptate. Rasismul, antiislamismul, xenofobia, nu au ce cauta in discursul nu zic al unui politician, dar al unui om intreg. Dar "primavara araba", cum cu cinism o numea securimea euroamericana, a fost nu doar o timpenie si mai mare, ci o crima globala, si o tentativa de genocid la adresa unei rase si a unei religii.
Mihnea, lasa medievalismele antiislamice. Iti voi trimite carti, daca vrei, care te vor lecui, ma rog din inima, de antisilamism si antisemitism. Crestinismul, istoric vorbind datoreaza mult si Islamului si Sionului.
Si tot in evul mediu crestin occidental; sa nu privim cu idealism: Franta in care locuiesti, a fost primul stat european crestin feudal care a stabilit relatii ok cu Padisahul Otoman. Asa ca, repet, sa nu idealizam "minunatul" front crestin din acea perioada. Atunci Biserica, aliata cu statul feudal dictatorial, pardon, monarhic, era o metastaza politica si sociala. Partea nasoala ca Nebunia Franceza de la 1789 si cea bolsevica de la 197, repcum si catifelatele revolutii portoclaii de dupa 1989 au adus la putere nemernici la fel de ticalosi ca aia aflati la putere din Evul Mediu, atit cei din Apus, cit si din Rasarit, sau chiar mult mai rai, pentru ca ridicarea lor la putere a coincis/a fost facilitata de darimarea sacrului in societatea europeana.
P. S. Ca intotdeauna, incerca sa fiu obiectiv: imi ridic in cap pe toti.
P. P. S. Aline, iarta-ma: e foarte greu sa imi schimb stilul alambicat. Incerc, dar deocamdata nu prea imi iese.

Last edited by Romowe; 25.07.2016 at 14:33:52.
Reply With Quote