Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik
Slavă Ție, Doamne, slavă Ție !
Da, se poate să aperi credința ta.
|
OK
Citat:
Îl rog pe admin, să te lase aici, nebanat, cu o singură condiție: să vorbești numai cu mine !
La nimeni altcineva să nu mai răspunzi, decât numai mie. Dar întâi, umple-te de iubire, și hai să vorbim !
|
Condiția ta e absurdă și nu o pot urma așa că voi răspunde oricui voi considera.
Citat:
Nu te du pe alte topicuri, ești aici să-ți mărturisești credința ta. Eu sunt foarte curios să aud despre ea, că te iubesc mult și pe tine și pe ea, și pentru mine, însemnați mai mult ca însăși viața mea.
|
Nu rosti vorbe mari, dar să știi că ar fi bine să fie adevărat ce spui, nu pentru mine ci pentru tine.
Citat:
Bine? Deci să faci așa, altfel, vei fi banat iar. Și nu ne va place la nici unul.
|
Nu am greșit cu nimic pînă acum în lupta mea cea drreaptă și bună iar motivele bannărilor repetate îmi sunt străine, așa că sper ca adminul să modereze și nu să cenzureze și să banneze.
Citat:
Să nu mai răspunzi nimănui nimic, decât numai mie. Eu îți răspund ție și tu mie, vrei așa?
|
Nu vreau așa, ci îi voi răspunde oricui voi găsi de cuviință.
Citat:
Răspunde-mi te rog:
1. Mă iubești ?
|
Pe Dumnezeu Îl iubim și unii pe alții precum ne-a iubit Hristos, apoi pe aproapele cel drept și cinstit și apoi pe apropiații mai puțin vinovați și apoi pe apropiații vrăjmași inconștienți și apoi pe apropiații răi în cunoștiință de cauză și apoi pe mine însumi... căci așa este scris, deci mă străduiesc să împlinesc porunca cea mare așa cum este scris în contra păcătuirii.
Citat:
2. Ai citit ce ți-am scris?
|
Pînă în momentul în care am fost bannat și ți-am și răspuns tîrziu în noapte.
Citat:
3. Am mințit în ceva în ce ți-am scris?
|
În general nu-ți pot răspunde, în particular ți-am răspuns mereu... dar omul e mitoman din fire așa că nu-și prea dă seama cînd minte și cînd spune adevărul. Deci se poate să fi mințit amîndoi pe ici pe colo... sper că nu în părțile esențiale ca să ne trezim ca în Caragiale.
Citat:
4. Vrei să urmezi ce ți-am scris? Dacă vei urma, te vei pune pe calea mântuitoare, dacă nu, nu.
|
Vreau să urmez pe Dumnezeu și pe Hristos și Cuvîntul lui Dumnezeu adică binele și nu ce îmi ceri dumneata. Dacă ceea ce îmi ceri dumneata corespunde Cuvîntului atunci poți spune că te urmez și pe tine deși pe tine ar fi normal să te urmez doar dacă viața ta ar fi mai sfîntă ca a duhovnicilor mei sau decît viața mea, dar dacă tu ești mai păcătos atunci nu am cum să te urmez fiindcă orb urmînd pe orb ajung amîndoi în groapă.
Citat:
5. Răspunde-mi cu "quote", la tot ce ți-am scris până acum.
|
Te rog fii bun și repetă aici de unde ni s-a tăiat discuția.
Citat:
Dacă mă iubești, înseamnă că trebuie să ai răbdare multă cu mine, cum au și cei ce iubesc pe Domnul, unii cu alții...
|
Firește că ne dă Dumnezeu răbdare căci ''acolo unde se adună doi sau trei în numele Meu acolo sunt și Eu...
Citat:
Dovedește iubirea ta, și vino să vorbim.
|
Păi te rog frumos, spune ce dorești căci sunt deschis dialogului cu simț de răspundere și cu bună credință și cuviință așa că te rog să abordezi ce subiect vrei. Dar de dovedit iubirea... asta nu se dovedește la vedere căci nu vreau să plac oamenilor ca să mă împăunez cu slavă deșartă ci dragostea se dovedește prin dreptate și prin adevăr, deci dacă te iubesc prin acest dialog va rămîne să constate cine ne-o urmări dacă avem dreptate și adevăr.
Citat:
Dar răspunde-mi la acele întrebări cu multă atenție și dragoste, că eu sunt tare greu de cap, și-s prost, serios, la câtă înțelepciune e adunată pe pământ, mă uit la mine, și văd că-s tare prost...
|
Îți răspund așa că poți fi liniștit că discutăm ca să ne lămurim. Una e să fii prost, alta e să te dai prost ca să te lauzi cu smerenia și alta e să faci pe prostul ca înțelepții, așa ca și Colombo. Eu nu cred că ești prost ci cred că atunci cînd vorbești mult sau scrii mult pot să-ți apară în discurs multe lucruri ilogice și absurde din pricina talentului oratoric.
Citat:
Deci hai să începem cu mila Domnului.
|
Adică să continuăm că de început am început ceva mai devrem. Ok. Spune ce dorești să discutăm cinstit.
Citat:
Aaaaa... :) și încă un lucru, în răspunsurile tale, la ce ți-am scris până acum, te rog să nu faci blocuri foarte mari de text... Te rog mult, să fim mai aerisiți, să putem răspunde mai bine.
|
Încerc să fiu cît mai succint și eficient în exprimări ca să nu ne pierdem vremea cu literatura SF născocită pe loc pentru a fii cît mai lămuritori și ''folositori''.