Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.07.2016, 21:07:58
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Dar ce-ti mai trebuie rugaciuni, tie care la numai 7 ani te-ai invrednicit de ceva la care calugarii ravnesc, uneori, o viata intreaga ? Tu, care la 7 ani ai vazut Lumina Necreata ?!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 30.07.2016, 21:15:38
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Despre teologie, creștinism, mântuire, Dumnezeu, ar trebui să vorbim la orice rând de așteptare a unei adeverințe la primărie, la fiecare alimentară-supermarket, la fiecare plimbare în parc cu prietenii, la orice pahar de apă, ceai, vin, la orice masă, unde cureți zarzavat sau mănânci, oriunde sunt minim doi sau mai mulți, să se întreacă în Hristos, aceia de acolo, când călătorim cu mașina, tren, avion, să citim din Noul Testament, din viețile și scrierile Sfinților, și mai mult spun: la fel și când mergem la toaletă, oricât de absurd pare, la fiecare colț de stradă să ne înmulțim unii pe alții în Dumnezeu...
Numai să nu o dăm în pălăvrăgeală. Decât să vorbim mult și prost, mai bine mai reținut. Nu toți putem vorbi mult și bine.
Vechi 30.07.2016, 21:17:19
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Slava Domnului ca esti singurul cu "fratior drag" , "te iubesc", bla bla
Bre asta nu e limbaj normal intre barbatii. Mie mi-ar placea sa mi te adresezi cu
Bah
Bah? Hmmm... Nume nou... Bine, Bah! Domnul să ne miluiască Bah, Doamne miluiește... sigur nu preferi Baal? Sau Belzebul?
Mila Ta Doamne, mă va urma, în toate zilele vieții mele...

Citat:
Dar tu nu esti Hristos/Apostolii/Mucenicii/Sfintii Parinti.
Aia nu vorbeau ca niste trompete sparte de parca'ar fi fost stricate.
Să ajute Domnul, nimeni să nu vorbească ca trompete sparte.
Nu suntem ei, dar trebuie să-i imităm, să-i avem exemple, să-i urmăm, să le călcăm pe urme, ce minunat...

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Dar ce-ti mai trebuie rugaciuni, tie care la numai 7 ani te-ai invrednicit de ceva la care calugarii ravnesc, uneori, o viata intreaga ? Tu, care la 7 ani ai vazut Lumina Necreata ?!
Mihăiță, ți-am spus deja, eu n-am cerut nimic.
Ce se întâmplă cu tine?
Și conform Sfântului Simeon Noul Teolog, un om, de dimineața până seara, poate ajunge să vadă Lumina Necreată, prin pocăință și zdrobirea lăuntrică a sufletului.
Citește pe Sfântul Simeon Noul Teolog... e minunat...

Și mai ales, nu să vedem Lumina Necreată, sau Luminarea, să fie cea după care să alergăm cu toții, ci după Îndumnezeire...
Acolo-i greu de ajuns...
Dacă ajungem...

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Numai să nu o dăm în pălăvrăgeală. Decât să vorbim mult și prost, mai bine mai reținut. Nu toți putem vorbi mult și bine.
Dacă ateii, văd Biblia, pălăvrăgeală... Cât lipsește să fim ispitiți, să vedem mereu unii la alții pălăvrăgeală? Problema nu-i asta, problema este: ce e pălăvrăgeala? Și cum, când, de ce, cu ce scop, vedem pălăvrăgeala? Iar dacă o vedem, cum o vindecăm?
Ce este a vorbi mult și prost, sau mult și bine?
Ce este a vorbi puțin, reținut și prost sau puțin, reținut și bine?
Cine dă definiția? Ce este definiția? Ce se poate defini și ce nu? Cum vedem, cum înțelegem, dacă ce facem, ce gândim, ce vorbim, e bine sau nu? Prin ce? De ce? Cu ce scop? Ce vom face? Of...
Esență, taină, virtute... Multe...

Of... Doamne miluiește...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 30.07.2016 at 21:29:55.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2016, 21:29:45
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
Flying, Cristian, toți ... un verset :

"Vorbiți între voi în psalmi și în laude și în cântări duhovnicești....." - Efeseni 5, 19-20.

Flying, nu mai zbura,
revino cu picioarele pe pământ,
că nu ști ce faci
și nu știi ce vorbești !

Ai grijă,
repede și ușor
smintești pe cei mai mici !
Trezește-te frățior.

Ai râvnă,
dar fără evlavie și discernământ,
îți fură jucăușii tot...
Of... Of...
Deci, degeaba ziceti voi, omul are ceva talent.
Si mult haz...
Reply With Quote
Vechi 30.07.2016, 21:30:58
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Si tu, Emiliane, ai avut la 7 ani pocainta si zdrobirea launtrica a sufletului, cum zice Sf. Simeon ?!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 30.07.2016, 21:32:24
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Ooo ! Ce minunat ești, căutătorule ! :)

Și eu sunt un micuț poet, dar să vezi și să faci poezie unde nu e, asta-i mare virtute ! Mai întrecut cu mult, frățioare ! :)

Slavă Ție, Doamne, slavă Ție !

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Si tu, Emiliane, ai avut la 7 ani pocainta si zdrobirea launtrica a sufletului, cum zice Sf. Simeon ?!
Dar tu crezi că eu știu ce-am avut la 7 ani ? Îs' prost acuma, atunci eram tuci de prost !

Miluiește-mă cu rugăciunile tale, frățior căutător...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 30.07.2016, 21:33:05
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Bah? Hmmm... Nume nou... Bine, Bah! Domnul să ne miluiască Bah, Doamne miluiește...
Amin bah.

Citat:
Să ajute Domnul, nimeni să nu vorbească ca trompete sparte.
Nu suntem ei, dar trebuie să-i imităm, să-i avem exemple, să-i urmăm, să le călcăm pe urme, ce minunat...
Nu trebuie sa imiti pe nimeni.Singura si unica chestie pe care trebuie s-o faci
este sa-ti conduci barcutza pana la sfarsit.Atata tot.De restul se ocupa Domnul.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2016, 21:39:24
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Singura si unica chestie pe care trebuie s-o faci
este sa-ti conduci barcutza pana la sfarsit.Atata tot.De restul se ocupa Domnul.
Foarte frumos ai spus. Amin, așa-i. Să ne ajute Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei și-ale tuturor Sfinților.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 30.07.2016 at 21:45:59.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 01:01:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Da, am trăit în har, Adevărul. Nu L-am văzut pe Hristos, dar am văzut Lumina Necreată.
Sigur nu erau stele verzi?

In ce context mai exact?

Ca de pocaina clar, se pare ca nu poate fi vorba.

Last edited by AlinB; 31.07.2016 at 01:09:48.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2016, 01:05:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Singura si unica chestie pe care trebuie s-o faci
Sigur. Nu conteaza pe unde.