Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.08.2016, 13:49:06
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Poate nu realizezi greutatea cuvintelor pe care le-a spus ca preș™edinte de ț›ară. Nu doar că s-a făcut complice la crimele acelea, aprobându-le, dar a folosit ș™i o grămadă de superlative, încurajându-i ca la fel să facă ș™i pe viitor (ceea ce ei au ș™i făcut, încă de vreo 3 ori).
Dacă ai de-a face cu un nebun violent (deș™i nu era cazul), care tocmai a făcut o crimă, să zicem că pe moment îi spui ce vrea el să audă, ca să se liniș™tească, însă cu prima ocazie îl bagi în cămaș™ă de forț›ă. Nu, însă, atunci când e nebunul tău ș™i victimele lui îț›i sunt duș™mani.

În fine... Adică mă opresc deocamdată.

P.S. Tot în mesajul de mulț›umire Iliescu spune explicit că i-a chemat.

Și din nou pentru Florinvs (inclusiv): Dacă jandarmii au fost îndreptățiți să apere spațiul public de cei strânși la Universitate, unde au fost aceștia atunci când s-au dezlănțuit minerii și au atacat nu autobuze, ci oameni?

Last edited by CristianR; 02.08.2016 at 13:56:12.
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 13:53:00
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
E de presupus ca s-a incercat aplicarea aceleiasi retete ca si in ianuarie sau februarie - fesenisti care sa impresioneze prin numar si nu prin bate. Numai ca de data asta, lucrurile au scapat de sub control. In rest cu multumirile...asta-i propaganda, Iliescu nu le putea spune nimic altceva. Era intr-un fel prizonierul maciucilor propriilor fani, singurul lucru pe care il putea face era sa-i determine sa plece dandu-le mesajul ca autoritatile au situatia sub control.

De acord cu dumneavoastra! Totusi- ca sa comparam- cum au putut in 1977 la greva minierilor organele de ordine publica (militia) din Valea Jiului sa asigure ordinea si linistea publica, sa-i opreasca pe minieri a comite vreun act de vandalism, distrugere sau agresiune, sau distrugeri si vadalisme in statiile CFR si agresiuni si maltratari asupra ceferistilor, iar politia din septembrie 1991 nu a mai reusit acest lucru ?!
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 13:56:32
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Poate nu realizezi ca in 90 Romania nu mai avea nici armata, nici politie si nici securitate. Erau toate la pamant. Sa crezi ca puterea de atunci ar fi riscat un conflict cu mii de oameni e cam... Iata ca a riscat Constantinescu dupa 9 ani iar rezultatele au fost catastrofale pentru fortele politienesti. Nu mai spun ca si la acel moment puterea politica a trebuit sa se caciuleasca in fata minerilor.
Abia dupa aparitia jandarmilor profesionisti ( dupa mineriada din 99 ) si abia atunci cand minerii nu au mai fost in numar mare s-a reusit o victorie.

Nu-l scuz pe Iliescu dupa cum nu-i scuz nici pe taranisti in 91. Ambele forte s-au comportat lamentabil. Dar nu-s sigur ca daca eram in locul lor m-as fi comportat altfel. Trebuie sa intelegem aceste lucruri in contextul de atunci si nu in cel de astazi in care am pune jandarmii profesionisti sa-i rupa cu bataia. :)
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 14:07:09
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul

P.S. Tot în mesajul de mulț›umire Iliescu spune explicit că i-a chemat.
Depinde ce intelegem prin chemare. Ca a existat un apel public catre toti "oamenii de bine" care sa vina si sa apere democratia & all that crap. Dar daca ne referim la venirea lor in mod organizat, aici e de discutat daca s-a facut de la nivel central sau a fost vorba despre initiative locale ale fesenistilor sau chiar ale minerilor. Pentru ca stiu ca au fost o sumedenie de oameni care s-au dus acolo fara sa-i organizeze nimeni, nu trebuia sa ceara Iliescu sau Roman cote din fiecare judet. :)
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 14:36:08
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Nu m-am gândit că i-ar fi chemat în mod explicit, ci generic. Ei au venit, iar el a fost bucuros că au venit.
Vechi 02.08.2016, 14:56:29
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Hai măi Cristian...
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 15:17:01
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Doar ultima afirmație e proastă sau în general? :)
Vechi 02.08.2016, 15:21:42
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Ultima, ultima. Aia cu "nu i-a chemat el, doar s-a bucurat de venirea lor".
Reply With Quote
Vechi 02.08.2016, 15:32:05
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Păi n-a zis: „Hai, măi, minerilor, să mă salvați!”, ci să vină „oamenii dă bine”. Și ei au înțeles că despre ei era vorba. :)
Vechi 02.08.2016, 15:39:37
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Tu te referi la ce-a văzut publicul larg? Sau la ce s-a întâmplat de fapt?
Reply With Quote
Răspunde