![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Poate nu realizezi greutatea cuvintelor pe care le-a spus ca președinte de țară. Nu doar că s-a făcut complice la crimele acelea, aprobându-le, dar a folosit și o grămadă de superlative, încurajându-i ca la fel să facă și pe viitor (ceea ce ei au și făcut, încă de vreo 3 ori).
Dacă ai de-a face cu un nebun violent (deși nu era cazul), care tocmai a făcut o crimă, să zicem că pe moment îi spui ce vrea el să audă, ca să se liniștească, însă cu prima ocazie îl bagi în cămașă de forță. Nu, însă, atunci când e nebunul tău și victimele lui îți sunt dușmani. În fine... Adică mă opresc deocamdată. P.S. Tot în mesajul de mulțumire Iliescu spune explicit că i-a chemat. Și din nou pentru Florinvs (inclusiv): Dacă jandarmii au fost îndreptățiți să apere spațiul public de cei strânși la Universitate, unde au fost aceștia atunci când s-au dezlănțuit minerii și au atacat nu autobuze, ci oameni?
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 02.08.2016 at 13:56:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De acord cu dumneavoastra! Totusi- ca sa comparam- cum au putut in 1977 la greva minierilor organele de ordine publica (militia) din Valea Jiului sa asigure ordinea si linistea publica, sa-i opreasca pe minieri a comite vreun act de vandalism, distrugere sau agresiune, sau distrugeri si vadalisme in statiile CFR si agresiuni si maltratari asupra ceferistilor, iar politia din septembrie 1991 nu a mai reusit acest lucru ?! |
|
|||
|
|||
![]()
Poate nu realizezi ca in 90 Romania nu mai avea nici armata, nici politie si nici securitate. Erau toate la pamant. Sa crezi ca puterea de atunci ar fi riscat un conflict cu mii de oameni e cam... Iata ca a riscat Constantinescu dupa 9 ani iar rezultatele au fost catastrofale pentru fortele politienesti. Nu mai spun ca si la acel moment puterea politica a trebuit sa se caciuleasca in fata minerilor.
Abia dupa aparitia jandarmilor profesionisti ( dupa mineriada din 99 ) si abia atunci cand minerii nu au mai fost in numar mare s-a reusit o victorie. Nu-l scuz pe Iliescu dupa cum nu-i scuz nici pe taranisti in 91. Ambele forte s-au comportat lamentabil. Dar nu-s sigur ca daca eram in locul lor m-as fi comportat altfel. Trebuie sa intelegem aceste lucruri in contextul de atunci si nu in cel de astazi in care am pune jandarmii profesionisti sa-i rupa cu bataia. :) |
|
|||
|
|||
![]()
Depinde ce intelegem prin chemare. Ca a existat un apel public catre toti "oamenii de bine" care sa vina si sa apere democratia & all that crap. Dar daca ne referim la venirea lor in mod organizat, aici e de discutat daca s-a facut de la nivel central sau a fost vorba despre initiative locale ale fesenistilor sau chiar ale minerilor. Pentru ca stiu ca au fost o sumedenie de oameni care s-au dus acolo fara sa-i organizeze nimeni, nu trebuia sa ceara Iliescu sau Roman cote din fiecare judet. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu m-am gândit că i-ar fi chemat în mod explicit, ci generic. Ei au venit, iar el a fost bucuros că au venit.
|
||||
|
||||
![]()
Hai măi Cristian...
|
||||
|
||||
![]()
Doar ultima afirmație e proastă sau în general? :)
|
||||
|
||||
![]()
Ultima, ultima. Aia cu "nu i-a chemat el, doar s-a bucurat de venirea lor".
|
||||
|
||||
![]()
Păi n-a zis: „Hai, măi, minerilor, să mă salvați!”, ci să vină „oamenii dă bine”. Și ei au înțeles că despre ei era vorba. :)
|
||||
|
||||
![]()
Tu te referi la ce-a văzut publicul larg?
![]()