![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La cele mai mici gânduri de smerenie, vine harul și la cele mai mici gânduri de mândrie, pleacă harul Domnului și ne dau târcoale "haruri" demonice. Problema-i alta: știm când avem har? Știm când suntem ispitiți? Și da, sunt o beșică de puroi, tocmai mie stricatului împuțit și vrednic de iad în fiecare secundă ce sunt, mi s-a arătat Lumina Necreată. Nu înțeleg nici eu de ce, nu am meritat, nici acum nu înțeleg de ce, și pentru ce. Nu știu dacă am avut nevoie de acea Lumină, nu știu dacă vreodată am nevoie de ea, ce nevoie are Lumina de la mine? Nu știu ce să fac, fiindcă nu mă consider cu nimic în plus față de alți oameni... Nu sunt bipolar, fiindcă nu am mințit în nimic din ce am scris... Îmi asum tot ce am spus și mi-e tare frică de aceste taine, peste măsura mea de înțelegere... Repet, citiți cărțile postate anterior: "Dogmatica Empirică", de părintele Ioannis Romanidis. și "Psihiatria pentru duhovnici", de Dr. Dmitri Avdeev. Și cât de mult puteți, din Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Simeon Noul Teolog, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Grigorie de Nyssa, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Ignatie Briancianinov și alții. Pe aceștia i-am citit și eu și îi iubesc tare mult... Pomenește-mă, frate Aline.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 08.08.2016 at 19:17:29. |
|
||||
|
||||
![]()
Sau ai putea încerca să înțelegi unde greșești, dacă spui că faci rău și dacă chiar ești sincer când spui asta. Ai primit mult feed-back la postările tale; e cazul să ții cont de el, nu neapărat plecând, ci corectând câte ceva. Ar putea să-ți fie și ție folositor, și interlocutorilor tăi. Dacă ți se spune că jignești, încearcă să nu mai jignești, mai ales că tu însuți suferi când ești jignit. Evident că niciunul dintre noi nu putem fi pe placul tuturor; însă ceilalți nici nu ne cer neapărat asta, dar ne trag de mânecă atunci când văd că alunecăm fără să ne dăm seama. Interacțiunea poate fi benefică dacă vrem să ne folosim de ea, pentru că ne ajută să vedem aspectele la care avem mai mult de lucru.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce să fac când oamenii mă laudă și ce să fac când oamenii mă ocărăsc? Și la trimis în cimitir să laude morții, apoi l-a trimis la înmormântarea unui mort, să ocărască mortul... și a venit cu ochiul vânăt la stareț și cu învățătura dobândită. Nu fiindcă avea ucenicul "stări" de har... Harul nu e o stare... Iertare pentru intervenție...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]()
Am scris „stări de har”? Probabil te-ai referit la expresia: „când simțim că suntem purtați pe înălțimi de har”, care se referea la o senzație personală și înșelătoare.
|
||||
|
||||
![]()
Da, rectific: nu fiindcă avea sau era ucenicul purtat pe înălțimi de har... Harul nu e o "înălțime"... nu are margini, nu poate fi măsurat... Iertare pentru intervenție.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||||||||||
|
||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Păi eu susțineam tocmai că cei despre care vorbim sunt și mucenici creștini și eroi în lupta cu sistemul comunist de tristă amintire, ducînd ei lupta lor cea bună fără compromisuri, fără colaborări, fără delațiuni și fără semnături cu securitatea pentru a accepta să fie informatori. Neadevăru lui Arsenie Boca? Încă așa ceva n-am mai auzit. Tu crezi că e cineva care minte cu interes atunci cînd mărturisește despre minunile la care a asistat? Păi sunt oameni care au fost vindecați și ei spun exact ce li s-a întîmplat. Tu negi mărturisirile oamenilor? Păi acei oameni nu erau ucenici ai părintelui ca să aibă vreun interes ci oameni care au au fost să-i ceară binecuvîntare și vindecare și care au primit și s-au vindecat. Mărturiile astea îți vorbeau ție despre NEADEVĂRUL lui Arsenie Boca? Nu știu despre ce vorbești, așa că te rog să clarifici. Citat:
Cum să nu știu, este pe net, poți găsi picturile de la Drăgănescu. Păi fiindcă l-a prigonit toată viața lui ca la final să-l omoare prin otrăvire. Citat:
Citat:
Citat:
Duhul sfînt nu ne învață să judecăm pe nimeni. Deci pe AB asta l-a învățat! Citat:
Pentru tine sfintele proorociri din pictura de la Drăgănescu sunt o urîciune? Păi toate picturile sunt Adevărate și toate s-au împlinit și se împlinesc. Ai văzut acolo nava spațială Discovery și telefonul mobil pictate cu zeci de ani mai înainte de a apare exact așa și a le vedea toată lumea exact așa? Dacă tu nu știi citi picturile respective asta nu înseamnă că sunt o urîciune.Acolo e un adevăr pictat ca să poată vedea și înțelege oricine. Tu se pare că îl urăști pe A.B. De ce? Cine te-a învățat să-l urăști? Ce ți-a făcut ție rău sau altora? Citat:
Păi AB era creștin ortodox veritabil deci cum ar putea el susține altă învățătură față de BOR? Asta e o forțare logică de-a ta... că dacă și cu parcă atunci musai eu susțin ceea ce ai dedus tu complet aiurea ca să mă înneci. Citat:
Citat:
Citat:
Nu priecep că e sfînt cu o viață sfîntă și că a murit ca un mucenic?.. ca un erou al luptei cele bune dusă cu regimul comunist? Ce e atît de greu de priceput? Deci dacă ai o părere bună despre duhovnicul tău, practic tu crezi că e mai sfînt ca tine și de aia îl asculți. Ok. Cred că faci bine. Deci e ok să-l crezi mai sfînt pe duhovnicul tău. Tot așa îl cred eu mult mai sfînt pe AB ca mine avînd tot dreptul să îl consider și să îl cred sfînt oricît m-ar condamna inchiziția... ''ortodoxă'' făcîndu-mă nonstop sectant sau eretic. Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 20:15:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu a ascultat nimic din ce i-am spus, fiindcă el nu poate să se abțină să nu răspundă cuiva, răspunde euforic la toți, pe toate topicurile, oriunde este activitate, fără să-l întrebe nimeni nimic, și fără să zică ceva argumentat, poate din Biblie, sau Sfinții Părinți. De aceea cred că ar fi bine să fie banat, și spun că am greșit când am cerut să nu fie banat. Mă și mir că a reușit să adune 3.700 de postări, fără să fie banat, spunând absolut de fiecare dată aceleași nimicuri. Plus alte câteva mii, cu celelalte conturi unde a fost banat, are poate peste 5.000... Iar mulți oameni (în special femeile) mai și citesc ce scrie el și îi mai și răspund... Din dorința lor maternă de a păzi de apă și foc... Numai că el are 48 de ani, nu mai are nevoie de nicio păzire fizică, de la oameni... Dacă ar fi ascultat, să rămână acolo și să vorbim doar noi doi, aș fi stat zile întregi, doar cu el de vorbă, oricât era nevoie, dar dacă se bagă să răspundă tuturor, fie că e sau nu nevoie, asta ma făcut să bat în retragere, să înțeleg că e bolnav și are nevoie de mult mai mult ajutor, decât pot să-i ofer eu... Of, iar mă lungesc la vorbă... în fine ți-am împlinit dorința și i-am răspuns... Iar eu mă retrag din acest topic. Iertați-mă. Sper să te distrezi copios pe neputința unui om bolnav... ![]()
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 08.08.2016 at 20:29:53. |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Te-am iertat și te mai iert... dar te rog nu mai fă acuzații fără acoperire crezîndu-te infailibil ci mai prident. Mai chibzuit, mai cuminte. Te rog frumos... și să știi că te iubesc împreună cu Iisus așa că nu știu ce te sperie în halul ăsta? Ba știu... lovind în Cuvîntul lui Dumnezeu să știi că-ți va fi tot mai greu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nici nu am vreo legatura cu adminul ca sa-l sustin. Mai ales de cand am aflat ca afara-i vopsit gardul si inauntru e Mossadul. ![]() |
|