Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.08.2016, 19:11:10
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
da' parca erai plin de har, revelatii, ai vazut lumina necreata inca fara pic de pocainta, etc.

iar bipolar, treci de la o extrema la alta?
Da, am văzut Lumina Necreată. Și da, ca și toți creștinii (nu ereticii) avem foarte multe momente când vine harul. Poate de zeci de ori pe zi.
La cele mai mici gânduri de smerenie, vine harul și la cele mai mici gânduri de mândrie, pleacă harul Domnului și ne dau târcoale "haruri" demonice.
Problema-i alta: știm când avem har? Știm când suntem ispitiți?
Și da, sunt o beșică de puroi, tocmai mie stricatului împuțit și vrednic de iad în fiecare secundă ce sunt, mi s-a arătat Lumina Necreată. Nu înțeleg nici eu de ce, nu am meritat, nici acum nu înțeleg de ce, și pentru ce. Nu știu dacă am avut nevoie de acea Lumină, nu știu dacă vreodată am nevoie de ea, ce nevoie are Lumina de la mine? Nu știu ce să fac, fiindcă nu mă consider cu nimic în plus față de alți oameni...

Nu sunt bipolar, fiindcă nu am mințit în nimic din ce am scris... Îmi asum tot ce am spus și mi-e tare frică de aceste taine, peste măsura mea de înțelegere...

Repet, citiți cărțile postate anterior:

"Dogmatica Empirică", de părintele Ioannis Romanidis.
și
"Psihiatria pentru duhovnici", de Dr. Dmitri Avdeev.

Și cât de mult puteți, din Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Simeon Noul Teolog, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Grigorie de Nyssa, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Ignatie Briancianinov și alții.

Pe aceștia i-am citit și eu și îi iubesc tare mult...

Pomenește-mă, frate Aline.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 08.08.2016 at 19:17:29.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 19:17:52
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Deci iertați-mă, vă rog mult, fraților, fiindcă vâd cât de mult rău vă fac, vă pricinuiesc, vă promit că în curând, voi pleca de pe forum.
Sau ai putea încerca să înțelegi unde greșești, dacă spui că faci rău și dacă chiar ești sincer când spui asta. Ai primit mult feed-back la postările tale; e cazul să ții cont de el, nu neapărat plecând, ci corectând câte ceva. Ar putea să-ți fie și ție folositor, și interlocutorilor tăi. Dacă ți se spune că jignești, încearcă să nu mai jignești, mai ales că tu însuți suferi când ești jignit. Evident că niciunul dintre noi nu putem fi pe placul tuturor; însă ceilalți nici nu ne cer neapărat asta, dar ne trag de mânecă atunci când văd că alunecăm fără să ne dăm seama. Interacțiunea poate fi benefică dacă vrem să ne folosim de ea, pentru că ne ajută să vedem aspectele la care avem mai mult de lucru.
Vechi 08.08.2016, 19:22:20
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Era un filmuleț rusesc în care un călugăraș este cuprins chiar de o astfel de exaltare, după care starețul îl trimite în cimitir să-i laude și apoi să-i ocărască pe cei morți, învățătura fiind, evident, aceea că așa cum reacționează aceștia trebuie să fim și noi față de laude și față de ocări.
Cristian, filmulețul acela rusesc, a doua parte din seria de 3 filmulețe, era răspunsul starețului la întrebarea ucenicului:

Ce să fac când oamenii mă laudă și ce să fac când oamenii mă ocărăsc? Și la trimis în cimitir să laude morții, apoi l-a trimis la înmormântarea unui mort, să ocărască mortul... și a venit cu ochiul vânăt la stareț și cu învățătura dobândită.

Nu fiindcă avea ucenicul "stări" de har... Harul nu e o stare... Iertare pentru intervenție...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 19:27:10
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Am scris „stări de har”? Probabil te-ai referit la expresia: „când simțim că suntem purtați pe înălțimi de har”, care se referea la o senzație personală și înșelătoare.
Vechi 08.08.2016, 19:30:36
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Da, rectific: nu fiindcă avea sau era ucenicul purtat pe înălțimi de har... Harul nu e o "înălțime"... nu are margini, nu poate fi măsurat... Iertare pentru intervenție.

Biblia
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 19:49:44
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nacu simona Vezi mesajul
Doamne ajuta!
Citat:
Si in credinta noastra ortodoxa, Domnul Iisus este canonizat ca sfant? De unde ti-a venit aceasta idee suprarealista?
Păi sigur că este canonizat ca sfînt, este mai mult decît un simplu sfînt, este crezut ca fiind un Dumnezeu, deci una din persoanele sfintei Treimi și asta este trecut în sfintele canoane și dogme și este mărturisit și revelat la toate sfintele sinoade ecumenice ale sfinților.

Citat:
Pai tocmai asta est problema voastra, ca il mpuneti pe Arsenie Boca in locul lui Iisus Hristos, nu mindu-l Sfantul Ardealului. Nu exista decat un Sfant al Ardealului si al Bisericii intregi: Domnul Iisus Hristos, Unul Sfant, Unul Domn.
Așa este draga mea, nu există altul ca Domnul Iisus Hristos afară de Tatăl și de Duhul Sfînt, dar numele de sfîntul Ardealului nu știrbește cu nimic din Dumnezeirea și din sfințenia Domnului nostru Iisus Hristos pe care a dat-o drept moștenire ucenicului Său AB care s-a făcut vrednic de o asemenea urmare mucenicească pe timpul regimului comunist ateu totalitar.

Citat:
Eu nu am vorbit de denigrari, ci de falsa lui ortodoxie.
Ți se pare că AB sau Petrache Lupu ar fi jucat teatru sau erau ipocriți sau că trăiau o falsă ortodoxie? Păi ai studiat tu viața lor și de ce prigoane au avut parte?

Păi eu susțineam tocmai că cei despre care vorbim sunt și mucenici creștini și eroi în lupta cu sistemul comunist de tristă amintire, ducînd ei lupta lor cea bună fără compromisuri, fără colaborări, fără delațiuni și fără semnături cu securitatea pentru a accepta să fie informatori.

Neadevăru lui Arsenie Boca? Încă așa ceva n-am mai auzit. Tu crezi că e cineva care minte cu interes atunci cînd mărturisește despre minunile la care a asistat? Păi sunt oameni care au fost vindecați și ei spun exact ce li s-a întîmplat. Tu negi mărturisirile oamenilor? Păi acei oameni nu erau ucenici ai părintelui ca să aibă vreun interes ci oameni care au au fost să-i ceară binecuvîntare și vindecare și care au primit și s-au vindecat. Mărturiile astea îți vorbeau ție despre NEADEVĂRUL lui Arsenie Boca? Nu știu despre ce vorbești, așa că te rog să clarifici.

Citat:
Nu cred ca esti in stare sa discerni adevaratele minuni, de falsele minuni. Oamenii profani cred orice le-ai spune, cred si in scamatorii. Eu nu cred in ce spune ba baVeta, ci in ce ne invata sfintii despre falsele minuni si vedenii. Iar la acest capitol, A.Boca nu a trecut testul.
Păi falsele minuni sunt false, n-ai văzut tu filme destule în care se fac atîtea trucaje? N-ai fost la circ sau n-ai văzut ce fac iluzioniștii și scamatorii? Sunt emisiuni cînd arată cum îi păcălesc ei pe oameni. Alea sunt false minuni și false miracole. Minunile cele mărturisite de baba Veta care a fost oarbă sau surdă sau șchiuoapă și că apoi, după întîlnirea cu Sfîntul Ardealului sau cu Petrache Lupu a putut vedea sau merge sau să audă... alea sunt minuni reale. Neamurile ei și vecinii ei pot confirma că era oarbă sau handicapată și tu poți vedea că acum nu mai este. Aia e minune reală! Așa pot discerne eu și așa poate discerne oricine.

Cum să nu știu, este pe net, poți găsi picturile de la Drăgănescu.

Păi fiindcă l-a prigonit toată viața lui ca la final să-l omoare prin otrăvire.

Citat:
De unde stii? Cine a dat marturie? Numele, credinta si recomandarile din partea unui preot de buna credinta.
Păi cum să nu știu, am cercetat, am citit, m-am documentat și am înțeles picturtile respective.

Citat:
Gasesti pe net icoanele acelor eretici purtand aura de sfinti, exact asa cum apar ei pe peretii bisericii de la Draganescu.
Păi pentru catolici, sfinții ortodocși de după marea schismă sunt socotiți eretici așa cum e și pentru ortodocși cînd vorbesc despre sfinții catolici de după schismă... deci numai Domnul poate să se pronunțe la așa ceva și dacă A.B. nu s-a încumetat să le nege catolicilor sfinții lor, te încumeți tu? Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.?

Citat:
Asta tocmai ce spuneam ca se numeste argutie, sau daca nu intelegi, atunci mai explicit este vorba despre erezie. Nu trebuie sa ma crezi pe mine, ci pe sfinti si unul dintre ei scrie negru pe alb chiar despre ereticii din discutie, si acesta este Sfantul Ignatie Briancianinov.
Sunt eretic pentru că nu-i judec pe catolici? Dar de unde știi că e vorba de icoanele lor în Picturile de la Drăgănerscu? Scrie acolo că e vorba despre acei doi sfinți ai catolicilor sub pictura murală? Sau ce crezi, în afară de ortodoxie ar mai fi putut exista oameni cu o viață sfîntă în cadrul creștinismului după marea schismă ca să aibă și ei sfinții lor?

Duhul sfînt nu ne învață să judecăm pe nimeni. Deci pe AB asta l-a învățat!
Citat:
Unde ti es pare ca judecam pe cineva? Noi judecam dreapta credinta, fara de care nu se mantuieste nimeni. Cat despre sfintenie? Fara dreapta credinta? Visezi? Te rog, NU mai incurca borcanele.
Păi nu îl judeci pe AB zicînd că a fost eretic și că i-a pictat cu aureole pe sfinții catolicilor deși nu știu ca la Drăgănescu să fii scris numele respectivilor sub icoane... și nici nu știu să fi pictat AB sfinți de a-i catolicilor. Deci nu încurc niciun borcan.

Pentru tine sfintele proorociri din pictura de la Drăgănescu sunt o urîciune? Păi toate picturile sunt Adevărate și toate s-au împlinit și se împlinesc. Ai văzut acolo nava spațială Discovery și telefonul mobil pictate cu zeci de ani mai înainte de a apare exact așa și a le vedea toată lumea exact așa? Dacă tu nu știi citi picturile respective asta nu înseamnă că sunt o urîciune.Acolo e un adevăr pictat ca să poată vedea și înțelege oricine. Tu se pare că îl urăști pe A.B. De ce? Cine te-a învățat să-l urăști? Ce ți-a făcut ție rău sau altora?
Citat:
Cand vei parasi erezia in care ai cazut, vorbim si despre "proorociile" de la Draganescu.
Adică eu am căzut în erezie? În care? Tu văd că mă judeci ca inchiziția deși nu ai voie punîndu-mi verdict de eretic. Asta fac ereticii: osîndesc mai rău ca inchiziția. Iar a crede că părintele AB a fost un sfînt din pricina cunoașterii vieții sale și a minunilor saale și a proorociilor sau a picturilor sale este pentru tine o erezie de a mea sau de a lui? Mă uimești dragă Simona cît de ușor folosești termenii cu care osîndești!

Păi AB era creștin ortodox veritabil deci cum ar putea el susține altă învățătură față de BOR? Asta e o forțare logică de-a ta... că dacă și cu parcă atunci musai eu susțin ceea ce ai dedus tu complet aiurea ca să mă înneci.

Citat:
Ia , vezi, cine era Daniil Stoienescu?
Nu, desigur ca nu propovaduia in gura mare credinta lui, dar nu iese fum fara sa faci foc. Si astazi sunt extrem de multi care dau marturie de ratacirea lui, nu din auzite, ci din cunoastere nemijlocita.
Ceea ce a ajuns la voi, idolatrii lui A.Boca, este o poveste frumos redactata, pe care o credeti fara sa va intereseze daca este adevrat sau nu.
Cine sunt cei ce dau mărturie? Păi eu văd că sunt mii care dau mărturie de minunile făcute de el în taină și de prigonirea lui mucenicească în timp ce ăia pe care ți-i lauzi tu făceau colaboraționism sau erau informatori sau chiar ofițeri acoperiți din serv-vicii.

Citat:
Il cred pacatos? Pe cine, frate?
Ori tu, crezandu-l sfant pe A.Boca, esti atat de sigur ca nu vei cadea in groapa? Cine ti-a garantat?
Mi-a garantat credința lui plină de roade... a rodit mulți sfinți ucenici și multe vindecări și minuni reale, nu false ci reale.
Citat:
Lasa-mi duhovnicul in pace, ca nu a pus nimeni problema sfinteniei lui.Duhovnicul tau e sfant? Sau e mort? Caci A.Boca vorbea si cu mortii, avand ca duhovnic pe Sfantul Serafim de Sarov. Nu stiu cum se face, ca Arsenie Boca le facea toate ortodox, dar numai pe dos si altfel decat toata Biserica si invatatura crestina.
Păi dacă sf. Serafim de Sarov e mort pentru tine atunci ce sens să mai vorbim? Păi sfinții sunt vii și nu sunt morți așa ca restul necredincioșilor chiar dacă au trecut la cele veșnice, deci mă mir cum poți să vorbești fără credință sau fără înțelegerea scripturilor lăsîndu-te dusă de ura absurdă pe care o ai față de AB.

Nu priecep că e sfînt cu o viață sfîntă și că a murit ca un mucenic?.. ca un erou al luptei cele bune dusă cu regimul comunist? Ce e atît de greu de priceput?

Deci dacă ai o părere bună despre duhovnicul tău, practic tu crezi că e mai sfînt ca tine și de aia îl asculți. Ok. Cred că faci bine. Deci e ok să-l crezi mai sfînt pe duhovnicul tău. Tot așa îl cred eu mult mai sfînt pe AB ca mine avînd tot dreptul să îl consider și să îl cred sfînt oricît m-ar condamna inchiziția... ''ortodoxă'' făcîndu-mă nonstop sectant sau eretic.

Last edited by vsovi; 08.08.2016 at 20:15:37.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 20:22:14
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Hai mai Igor, atata te-ai rugat de el sa faca un topic in care sa discutati amandoi ca sa-l convingi ca greseste si acum ii zici ca-i sectar si vrei sa fie banat ? Dupa ce te-ai ratoit la admin si la ceilalti ca l-au banat ? :)
P.S.: Iuliu și în plus, am spus și am cerut, în ce condiții să nu fie banat "vsovivi": dacă stă doar acolo, pe topicul lui, cu N.I.P., pe secțiunea "Biserica Ortodoxă Română" și i-am cerut să vorbească doar cu mine și să nu răspundă la mesajele de denigrare și jigniri.
Nu a ascultat nimic din ce i-am spus, fiindcă el nu poate să se abțină să nu răspundă cuiva, răspunde euforic la toți, pe toate topicurile, oriunde este activitate, fără să-l întrebe nimeni nimic, și fără să zică ceva argumentat, poate din Biblie, sau Sfinții Părinți.
De aceea cred că ar fi bine să fie banat, și spun că am greșit când am cerut să nu fie banat. Mă și mir că a reușit să adune 3.700 de postări, fără să fie banat, spunând absolut de fiecare dată aceleași nimicuri. Plus alte câteva mii, cu celelalte conturi unde a fost banat, are poate peste 5.000...
Iar mulți oameni (în special femeile) mai și citesc ce scrie el și îi mai și răspund... Din dorința lor maternă de a păzi de apă și foc... Numai că el are 48 de ani, nu mai are nevoie de nicio păzire fizică, de la oameni...

Dacă ar fi ascultat, să rămână acolo și să vorbim doar noi doi, aș fi stat zile întregi, doar cu el de vorbă, oricât era nevoie, dar dacă se bagă să răspundă tuturor, fie că e sau nu nevoie, asta ma făcut să bat în retragere, să înțeleg că e bolnav și are nevoie de mult mai mult ajutor, decât pot să-i ofer eu...

Of, iar mă lungesc la vorbă... în fine ți-am împlinit dorința și i-am răspuns... Iar eu mă retrag din acest topic. Iertați-mă.

Sper să te distrezi copios pe neputința unui om bolnav... (ironie)

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 08.08.2016 at 20:29:53.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 20:38:17
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Da, am văzut Lumina Necreată. Și da, ca și toți creștinii (nu ereticii) avem foarte multe momente când vine harul. Poate de zeci de ori pe zi.
Mă bucur dacă ai văzut Lumina necreată și dacă ai dese momente cînd vine harul. Astea însă nu-ți permit să te auto-îndreptățești în minciunile pe care le spui la adresa mea sau a altora. Nici scrierile sfinților sau învățătura pe care ne-o prezinți.

Citat:
La cele mai mici gânduri de smerenie, vine harul și la cele mai mici gânduri de mândrie, pleacă harul Domnului și ne dau târcoale "haruri" demonice.
Așa.
Citat:
Problema-i alta: știm când avem har? Știm când suntem ispitiți?
Dragul meu, pînă la ispitiri mai bine te-ai preocupa de crasele tale vicii (denigrarea, afirmația calomnioasă, minciuna...), mai bine te-ai curății de cele 7 patimi și de cele 8 gînduri ale răutății căci dacă tu crezi că ești ISPITIT atunci musai crezi că ești deja un sfînt care e ispitit și că nu mai ai vicii mari și late ci stări de mare sfințenie din care deminii te ispitesc să cazi.

Citat:
Și da, sunt o beșică de puroi, tocmai mie stricatului împuțit și vrednic de iad în fiecare secundă ce sunt, mi s-a arătat Lumina Necreată.
Te cred dragul meu... Mai mare decît aceea este Lumina Cuvîntului și a Iubirii neegoiste a lui Dumnezeu.

Citat:
Nu înțeleg nici eu de ce, nu am meritat, nici acum nu înțeleg de ce, și pentru ce.
Păi pentru ca să te întărească Dumnezeu în credință. E dar și nu un merit!

Citat:
Nu știu dacă am avut nevoie de acea Lumină, nu știu dacă vreodată am nevoie de ea, ce nevoie are Lumina de la mine? Nu știu ce să fac, fiindcă nu mă consider cu nimic în plus față de alți oameni...
Păi se poate ca dracii să vrea să te facă să crezi că dacă tu ai văzut Lumina Necreată atunci să crezi că musai tu ai dreptate și așa își bat joc de tine căci tu nu-ți dai seama că LUMINA Cuvîntului lui Dumnezeu e mult mai mare decît Lumina Necreată. De ce uiți că scriputra vorbesc de Iisus ca Lumină a Lumii căci dacă ar fi fost mai mare Lumina Necreată ca Iisus atunci o trimitea pe ea să ne Mîntuie și ar fi zis Tatăl: ''De Lumina necreată să ascultați'' dar nu a zis așa ci a zis ''Acesta este Fiul Meu preaiubit, de El să ascultați''... de Mîntuitorul pe care ni L-a trimis neexcluzînd din ascultare sfinții și drepții VT.

Citat:
Nu sunt bipolar, fiindcă nu am mințit în nimic din ce am scris... Îmi asum tot ce am spus și mi-e tare frică de aceste taine, peste măsura mea de înțelegere...
Ai mințit mult mai ales la adresa mea... și a altora făcîndu-mă în toate felurile. Păi e normal să-ți fie frică de el căci sunt înfricoșătoare dar trebuie să ai o astfel de frică bună care să te ajute să nu mai minți și să nu mai păcătuiești.

Citat:
Repet, citiți cărțile postate anterior:

"Dogmatica Empirică", de părintele Ioannis Romanidis.
și
"Psihiatria pentru duhovnici", de Dr. Dmitri Avdeev.

Și cât de mult puteți, din Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Simeon Noul Teolog, Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Grigorie de Nyssa, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Ignatie Briancianinov și alții.

Pe aceștia i-am citit și eu și îi iubesc tare mult...
Mă bucur că ai citit dar sper că nu pentru ca să te lauzi tu cu meritele altora. Dar una e să ne recomanzi să citim și alta să faci pe inchiziția ortodoxă!

Citat:
Pomenește-mă, frate Aline.
Te iubește Dumnezeu așa că nu te mai panica... te iubesc și eu și nu vreau să ne părăsești ci să te limpezești... să fii mai lămurit și mai prident în afirmații căci nu poți să afirmi toate grozăviile despre mine sau despre alții doar pentru că tu ai citit cîte ceva și necrezînd că e Adevărul ce-ți spun atunci musai trebuie să mă porcălești cu tot felul de josnicii.

Te-am iertat și te mai iert... dar te rog nu mai fă acuzații fără acoperire crezîndu-te infailibil ci mai prident. Mai chibzuit, mai cuminte. Te rog frumos... și să știi că te iubesc împreună cu Iisus așa că nu știu ce te sperie în halul ăsta? Ba știu... lovind în Cuvîntul lui Dumnezeu să știi că-ți va fi tot mai greu.
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 20:40:35
nacu simona nacu simona is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2013
Implicit Parintii sunt impotriva

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Păi sigur că este canonizat ca sfînt, este mai mult decît un simplu sfînt, este crezut ca fiind un Dumnezeu, deci una din persoanele sfintei Treimi și asta este trecut în sfintele canoane și dogme și este mărturisit și revelat la toate sfintele sinoade ecumenice ale sfinților.

Frate, constat ca ai invatat credinta dupa ureche.
Nu cunosti nici dogmele Bisericii, dar te incumeti sa rostesti cu certitudine invataturi despre credinta. Stii ce inseamna canonizare? Acum inteleg, nu stii, altfel nu te-ai incumeta sa vrorbesti despre "canonizarea" lui Dumnezeu!
(Fereasca-ne Dumnezeu!)

Așa este draga mea, nu există altul ca Domnul Iisus Hristos afară de Tatăl și de Duhul Sfînt, dar numele de sfîntul Ardealului nu știrbește cu nimic din Dumnezeirea și din sfințenia Domnului nostru Iisus Hristos pe care a dat-o drept moștenire ucenicului Său AB care s-a făcut vrednic de o asemenea urmare mucenicească pe timpul regimului comunist ateu totalitar.

Ți se pare că AB sau Petrache Lupu ar fi jucat teatru sau erau ipocriți sau că trăiau o falsă ortodoxie? Păi ai studiat tu viața lor și de ce prigoane au avut parte?

Da, am studiat tot ce se putea studia, pentru a nu exista dubii.
Insa te-as intreba altceva. Pentru tine exista erezie, sau merg toate de-a valma? Si daca exista erezie, diferita de dreapta credinta, in ce consta atunci diferenta dintre ele?

Păi eu susțineam tocmai că cei despre care vorbim sunt și mucenici creștini și eroi în lupta cu sistemul comunist de tristă amintire, ducînd ei lupta lor cea bună fără compromisuri, fără colaborări, fără delațiuni și fără semnături cu securitatea pentru a accepta să fie informatori.

Neadevăru lui Arsenie Boca? Încă așa ceva n-am mai auzit. Tu crezi că e cineva care minte cu interes atunci cînd mărturisește despre minunile la care a asistat? Păi sunt oameni care au fost vindecați și ei spun exact ce li s-a întîmplat. Tu negi mărturisirile oamenilor? Păi acei oameni nu erau ucenici ai părintelui ca să aibă vreun interes ci oameni care au au fost să-i ceară binecuvîntare și vindecare și care au primit și s-au vindecat. Mărturiile astea îți vorbeau ție despre NEADEVĂRUL lui Arsenie Boca? Nu știu despre ce vorbești, așa că te rog să clarifici.

Mai intai cauta pe net icoanele cu ereticii de pe peretii bisericii de la Draganesti.Pe aurele lor scrie clar numele. Apoi, mai vorbim.

Păi falsele minuni sunt false, n-ai văzut tu filme destule în care se fac atîtea trucaje? N-ai fost la circ sau n-ai văzut ce fac iluzioniștii și scamatorii? Sunt emisiuni cînd arată cum îi păcălesc ei pe oameni. Alea sunt false minuni și false miracole. Minunile cele mărturisite de baba Veta care a fost oarbă sau surdă sau șchiuoapă și că apoi, după întîlnirea cu Sfîntul Ardealului sau cu Petrache Lupu a putut vedea sau merge sau să audă... alea sunt minuni reale. Neamurile ei și vecinii ei pot confirma că era oarbă sau handicapată și tu poți vedea că acum nu mai este. Aia e minune reală! Așa pot discerne eu și așa poate discerne oricine.

Nu, frate draga, falsele minuni sunt minunile facute de demoni, cu care acestia ii inseala pe cei neinduhovniciti si care au o credinta din parere. Caci demonii se pot transforma in ingeri de lumina, pot lua chipul lui Iisus, al Maicii Domnului si-i pot insela pe cei ce cred in astfel de aparitii, care iti spun multe neadevaruri, ca tu sa le crezi si sa ratacesti si pe altii de la dreapta credinta.In aceste inselari cad cei care cred despre ei insisi ca sunt sfinti sau luminati.

Cum să nu știu, este pe net, poți găsi picturile de la Drăgănescu.

Păi fiindcă l-a prigonit toată viața lui ca la final să-l omoare prin otrăvire.

Păi cum să nu știu, am cercetat, am citit, m-am documentat și am înțeles picturtile respective.

Ai citit parerile unor neaveniti, care habar nu au ce spun erminiile.In timp ce A.Boca picta la Draganescu, a venit un episcop d la Patriarhie si i-a poruncit sa stearga acele blasfemii si uraciuni, la care A.Boca a raspuns obraznic, spunand ca el a pictat ce i s-a aratat, fiind convins ca i s-a aratat de la Dumnezeu, fara sa stie ca a avut vedenii demonice.

Păi pentru catolici, sfinții ortodocși de după marea schismă sunt socotiți eretici așa cum e și pentru ortodocși cînd vorbesc despre sfinții catolici de după schismă... deci numai Domnul poate să se pronunțe la așa ceva și dacă A.B. nu s-a încumetat să le nege catolicilor sfinții lor, te încumeți tu? Cine ești tu să te credem pe tine mai mult decît pe păr. prooroc A.B.?

Eu, sa credeti in mine? Dar Biserica Ortodoxa nu-ti spune nimic? Nu eu canonizez, frate, ci Biserica Ortodoxa. Daca nu asculti de ea, dar asculti de A.Boca, iata idolatria, ti-ai facut dumnezeu separat la care te inchini, luand in deradere toata predania Bisericii.

Sunt eretic pentru că nu-i judec pe catolici? Dar de unde știi că e vorba de icoanele lor în Picturile de la Drăgănerscu? Scrie acolo că e vorba despre acei doi sfinți ai catolicilor sub pictura murală? Sau ce crezi, în afară de ortodoxie ar mai fi putut exista oameni cu o viață sfîntă în cadrul creștinismului după marea schismă ca să aibă și ei sfinții lor?

Duhul sfînt nu ne învață să judecăm pe nimeni. Deci pe AB asta l-a învățat!

Păi nu îl judeci pe AB zicînd că a fost eretic și că i-a pictat cu aureole pe sfinții catolicilor deși nu știu ca la Drăgănescu să fii scris numele respectivilor sub icoane... și nici nu știu să fi pictat AB sfinți de a-i catolicilor. Deci nu încurc niciun borcan.

Pai, ytocmai, ca tu te increzi doar in ceea ce stii tu, iar tu nu stii nimic despre A.Boca, din cate vad.Si asa se intampla cu majoritatea celor ce ratacesc pe la Prislop, ca habar nu au la cine merg sa se roage.

Pentru tine sfintele proorociri din pictura de la Drăgănescu sunt o urîciune? Păi toate picturile sunt Adevărate și toate s-au împlinit și se împlinesc. Ai văzut acolo nava spațială Discovery și telefonul mobil pictate cu zeci de ani mai înainte de a apare exact așa și a le vedea toată lumea exact așa? Dacă tu nu știi citi picturile respective asta nu înseamnă că sunt o urîciune.Acolo e un adevăr pictat ca să poată vedea și înțelege oricine. Tu se pare că îl urăști pe A.B. De ce? Cine te-a învățat să-l urăști? Ce ți-a făcut ție rău sau altora?

Iar ti-ai umplut capul cu prostii. Tu stii la ce se refera o proorocie? La lumea materiala, sau la Biserica si la eshatologie? Ce treaba am eu cu telefoanele si cu navele? Ti-a zis Hristos ca te mantuiesc telefoanele si navele, sau ca nu te mantuiesc? Ce cauta in biserica oameni in pantaloni scurti? Dar de fapt si acela era tot un autoportret al lui A.Boca care dupa ce s-a lepadat de calugarie, si-a ras barba si purta pantaloni scurti si ochelari de soare. Cine l-a caterisit nu l-a si obligat sa se lepede de preotie si calugarie.

Adică eu am căzut în erezie? În care? Tu văd că mă judeci ca inchiziția deși nu ai voie punîndu-mi verdict de eretic. Asta fac ereticii: osîndesc mai rău ca inchiziția. Iar a crede că părintele AB a fost un sfînt din pricina cunoașterii vieții sale și a minunilor saale și a proorociilor sau a picturilor msale este pentru tine o ereziede a mea sau de a lui? Mă uimești dragă Simona cît de ușor folosești termenii cu care osîndești!

Păi AB era creștin ortodox veritabil deci cum ar putea el susține altă învățătură față de BOR? Asta e o forțare logică de-a ta... că dacă și cu parcă atunci musai eu susțin ceea ce ai dedus tu complet aiurea ca să mă înneci.

Ia , vezi, cine era Daniil Stoienescu?
Nu, desigur ca nu propovaduia in gura mare credinta lui, dar nu iese fum fara sa faci foc. Si astazi sunt extrem de multi care dau marturie de ratacirea lui, nu din auzite, ci din cunoastere nemijlocita.
Ceea ce a ajuns la voi, idolatrii lui A.Boca, este o poveste frumos redactata, pe care o credeti fara sa va intereseze daca este adevrat sau nu.

Cine sunt cei ce dau mărturie? Păi eu văd că sunt mii care dau mărturie de minunile făcute de el în taină și de prigonirea lui mucenicească în timp ce ăia pe care ți lauzi tu făceau colaboraționism sau erau informatori sau chiar ofițeri acoperiți.

Cauta pe net si vei gasi o multime de dovezi contra.

Mi-a garantat credința lui plină de roade... în ucenici și în vindecări.

Păi dacă sf. Serafim de Sarov e mort pentru tine atunci ce sens să mai vorbim. Păi sfinții sunt vii și nu sunt morți așa ca restul necredincioșilor chiar dacă au trecut la cele veșnice, deci mă mir cum poți să vorbești fără credință sau fără înțelegerea scripturilor lăsîndu-te dusă de ura absurdă pe care o ai față de AB.

Iubirea catre A.Boca nu-ti garanteaza cu nimic mantuirea. Eu nu sunt impotriva lui A.Boca, ci impotriva sectei ce se formeaza in jurul lui, ducand oamenii la ratacire.
Nu mai rastalmaci cuvintele mele, sfintii cei adormiti nu se ocupa cu catehizarea credinciosilor, asa cum a facut vedenia cu A.Boca. Maica Domnului nu ne trimite la sfintii adormiti sa ne invete ortodoxia si tainele, ci ne trimite la duhovnicii in viata.

Nu priecep că e sfînt cu o viață sfîntă și că a murit ca un mucenic?.. ca un erou al luptei cele bune dusă cu regimul comunist? Ce e atît de greu de priceput?

Deci ai o părere bună despre duhovnicul tău, practic tu crezi că e mai sfînt ca tine și de aia îl asculți. Ok. Cred că faci bine.

continuarea mai jos

Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 08.08.2016, 20:43:55
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Iartă-mă că pe tine te-am uitat din lista aia lungă a celor care aveau ca singur argument pentru a-și dovedi dreptatea auto-îndrepțindu-se nevoia de bannare a mea... deși nu v-am ocărît, nu v-am acuzat, nu v-am făcut în niciun fel... și cu toate astea iată că și Igor-Emilian recunoaște că cică a greșit opunîndu-se bannării pe nedrept...
... căci pe iuliu46 îl știu de cînd discutam pe vremea USL-ului despre cuplul de tristă amintire Antonescu-Ponta care au dat lovitură de stat.

El, iuliu46 era de partea lor susținînd că sunt postac plătit de Udrea.
Eu te-am iertat de mult dar nici nu am simtit nevoia sa fii banat ( ca la o adica te pot ignora si nu mai vad ce scrii ) si nici nu te-am acuzat ca ai fi postac platit de Udrea ( ca nici un postac nu ar fi spus despre ea ca-i vreo sfanta ). Dar eu cred ca adminul de aia e admin, ca sa judece daca un user sau altul aduce ceva bun pe forum sau contributia lui nu e doar inutila ci si nociva, asa ca ii inlatura pe cei despre care crede ca trebuie inlaturati. E dreptul lui, eu nu am dat niciodata report nimanui, doar am ignorat persoanele pe care nu am vrut sa le citesc.

Nici nu am vreo legatura cu adminul ca sa-l sustin. Mai ales de cand am aflat ca afara-i vopsit gardul si inauntru e Mossadul.
Reply With Quote
Răspunde