Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2016, 01:48:16
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Iuliu,
da, cu mila Domnului, știu ce-i ebook-ul, am avut Kindle în Anglia, au formate .epub, la fel ca toate digitalele se pot modifica foarte ușor, am folosit acel Kindle vreo 2 săptămâni și l-am vândut și de atunci nu mai citesc decât de pe laptop, foarte rar, preferând cartea adevărată.

Voi posta cu mila Domnului. Până atunci, te rog poate vrei să cumperi tu cartea, s-o ai și în bibliotecă pentru tot restul vieții tale, e minunată cartea, printre cele mai minunate de pe pământ, îți spun că eu o am, dar n-am găsit în ea ce spui tu, deci tu având-o pe a ta, citind-o integral, poate vei și găsi ce susții că este în ea, și ne vei arăta. Iar dacă nu, să știi că eu nu mă supăr, te iert spontan, chiar și dacă mă ucizi, fizic :) numai am rugămintea să fi mai atent în viitor când mai pui surse și resurse, de unde le pui, de la cine, ce text este acolo, că doar vezi și tu că e în joc cea mai mare miză de pe pământ, mântuirea unui suflet, oricare ar fi el.

Vreau să închei pentru azi, cu un citat de pe coperta din spate din cartea acea verde, citat al Sfântului Marcu al Efesului, care-a spus aceste cuvinte cu Împăratul Bizanțului de față:

"Nimeni să nu stăpânească în Credința noastră: nici Împăratul, nici ierarhii, ci numai unul Dumnezeu Care, atât prin Sine cât și prin ucenicii Săi, a predanisit-o nouă".

Și ultimele rânduri de pe copertă, mai spune :

Cine îl contestă pe Sfântul Marcu al Efesului, arată că defapt nu a înțeles el însuși Ortodoxia și arată că trăiește o credință îndoielnică, adaptată înțelepciunii acestui veac...

Doamne ajută.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 01:49:18
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Acuma, lasind gluma la o parte (sper, Igor, ca ai trecut peste), as aminti ca manualul de Dogmatica pentru admitere la Teologie Pastorala foloseste in toate capitolele formularea Biserica Catolica. Inclusiv in capitolul despre Fiinta Bisericii.

Igor, iti mai amintesti de la admitere? Sigur ai gasit formularea asta in manual.
A rupt pagina sau a sters si a scris Adunarea papistasilor.
Anatema in stanga si in dreapta ! :)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 01:51:16
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
A rupt pagina sau a sters si a scris Adunarea papistasilor.
Anatema in stanga si in dreapta ! :)
In cazul asta a pastrat doar copertile...:) (ceea ce ar explica unele lacune in cunostintele de dogmatica)
Ca scrie aproape peste tot...:))
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 01:51:55
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Iata ca Preotul Catalin Teulea, in lucrarea Mitropolitul Marcu Eugenicul al Efesului si Sinodul de la Ferrara-Florenta, da si alt exemplu :

"Andrei de Rhodos a încercat să-l contrazică, dar Marcu a obiectat că nu și-a
expus încă nici un argument al aserțiunii sale, aș cum avea dreptul. I s-a permis
să continue. „Hristos a lăsat pace în Biserică dar discipolii să-și împartă harul.
Bisericii romane i-a lipsit acest har adoptând o doctrină care nu e justificată nici
de Evanghelii, nici de Sinoadele Părinților ; dar iată o dorință de a restabili pacea prin inițiativa de a invita biserica noastră” "
Iată că preotul Cătălin Teulea... nu dă sursă PG... Deci sursă, sau apă chioară...

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Acuma, lasind gluma la o parte (sper, Igor, ca ai trecut peste), as aminti ca manualul de Dogmatica pentru admitere la Teologie Pastorala foloseste in toate capitolele formularea Biserica Catolica. Inclusiv in capitolul despre Fiinta Bisericii.

Igor, iti mai amintesti de la admitere? Sigur ai gasit formularea asta in manual.
Da, manualul de Dogmatică Ortodoxă, de autorii Todoran - Zăgrean, are erezii, strecurate, cu sau fără voie...

Recomand "Dogmatica Empirică" de părintele Ioannis Romanidis și "Dogmatică Patristică Ortodoxă", de același autor, și "Teologia Patristică" de același autor, în cel mai rău caz, de Pr. Mihail Pomazanski "Teologia Dogmatică Ortodoxă", pentru mireni mă refer.

Pentru cei din seminarii și facultăți, pe lânge cele specificate, și cele 3 volume ale Părintelui Dumitru Stăniloaie.

La modul cel mai serios posibil. Nu ai nicio bază de dogmatică, dacă n-ai citit Dogmatica Empirică.

Iertare.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 13.08.2016 at 01:58:59.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 01:57:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul

Cine îl contestă pe Sfântul Marcu al Efesului, arată că defapt nu a înțeles el însuși Ortodoxia și arată că trăiește o credință îndoielnică, adaptată înțelepciunii acestui veac...

Doamne ajută.
Sigur nu scrie : "Cine il contesta pe Sfantul Mitropolit al Efesului ... " ?
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 01:59:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Iată că preotul Cătălin Teulea... nu dă sursă PG... Deci sursă, sau apă chioară...
Pai poate nu-s discursurile din cadrul sinodului acolo. Dar astept sa ne spui tu ce a spus Sf. Marcu atunci cand grecii au solicitat sa se citeasca vechile canoane. Din PG sau de unde vrei tu. Ca vad ca toti popii baga de la ei, fie ca vorbim de Pruteanu fie ca vorbim de astalalt. :)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:00:54
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sigur nu scrie : "Cine il contesta pe Sfantul Mitropolit al Efesului ... " ?
Corect. Am vrut să văd dacă ai cartea, când citești și când mă corectezi.

Alături de scuzele de rigoare. Mă bucur dacă o ai. Citește-o, mânca-te-ar Raiul.

Citat:
Pai poate nu-s discursurile din cadrul sinodului acolo. Dar astept sa ne spui tu ce a spus Sf. Marcu atunci cand grecii au solicitat sa se citeasca vechile canoane. Din PG sau de unde vrei tu. Ca vad ca toti popii baga de la ei, fie ca vorbim de Pruteanu fie ca vorbim de astalalt. :)
Normal că bagă de la ei, și au tot dreptul să-și spună părerea, dar să nu aibe pretenții de autenticitate, dacă nu trimit citatele în PG.
Am spus că voi posta ce am promis. Nu mai cicăli. Va fi în zilele următoare, dacă nu adorm în Domnul.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 13.08.2016 at 02:03:15.
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:03:18
Senior Member

Implicit

Citat:
Corect. Am vrut să văd dacă ai cartea, când citești și când mă corectezi.

Alături de scuzele de rigoare. Mă bucur dacă o ai. Citește-o, mânca-te-ar Raiul.
Pai citeste-o si tu, pune primele 20 de titluri aici acum scrise cu majuscule. Ca sa vedem ce carte citesti `mneata.

Incepe cu Troparul ?

Continua cu Primii ani de viata ?
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:05:58
Senior Member

Implicit

Citat:

Normal că bagă de la ei, și au tot dreptul să-și spună părerea, dar să nu aibe pretenții de autenticitate, dacă nu trimit citatele în PG.
Am spus că voi posta ce am promis. Nu mai cicăli. Va fi în zilele următoare, dacă nu adorm în Domnul.
Pai eu macar ti-am dat citate dintr-o carte sau din ce au scris altii, tu numai mi-ai zis ca nu e asa ca nu dau citate din PG, pai ori le stii pe de rost si nu-s asa, ori le-ai verificat si nu-s asa. Daca nu-s asa pune-le tu pe alea originale sa vedem cum sunt.

Deci:

Care au fost cuvintele Sf. Marcu atunci cand grecii au cerut sa se citeasca vechile canoane in cadrul sinodului ? Si ce te faci daca nu scrie in PG ? O sa zici ca a tacut pentru ca nu scrie acolo ? :)
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 02:08:05
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Măi omule, ești tare greu de cap, este ?
Tu ai pus citatul, tu ai obligația să arăți exact citatul din carte, fie și o altă traducere, nu originalele PG. Să nu mai pui niciodată un citat fără sursă. Dacă nu pui sursă, nu pui citat, că scrii din ce-ți aduci aminte.
Deci apoi tot tu ai pus cartea cea verde, atribuind citatul dat, acelei cărți. Deci ai datoria, nu și obligația, să susții ce vorbești. Mai ales când îți este dovedit contrariul.
Când cumperi cartea, cauți și postezi, eu nu îți fac munca ta și nici nu repar greșeala ta. Nu că nu pot, dar asta e pedagogia ce vreau să o practic aici.
Iar citatele ce am spus că le voi pune, vor fi în zilele ce urmează. Ține aproape. Dumnezeu să-ți ajute.
Iertare.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 13.08.2016 at 02:10:57.
Reply With Quote
Răspunde