![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Iti dau mai jos raspunsul primit de la Parintele George (pentru ca mi-a fost coleg de liceu si sintem apropiati), la care apelez ori de cite ori am vreo intrebare la care caut raspuns.
Cind nu e disponibil Parintele George, il zapacesc de cap pe Parintele Grigore, preotul nostru paroh. " eu: Parinte, am o dilema: sint fructele de mare de post au ba? Este adevarat ca Biserica Ortodoxa Romana a rinduit ca fructele de mare sint de post? Ca eu nu stiu ce sa mai cred cu internetul asta in care fiecare scrie ce vrea... Parintele George: Da, sunt de post! Calamari, caracatita, sepie... Insa... Atitudinea este importanta. Adica, daca ai spus: "as manca ceva bun"... Sau: "mi-e pofta de...", deja, adio cumpatare, adio post! Eu: gata, am inteles! Parintele George: Pentru un om bolnav, spre exemplu, însăși boala este un post și nu este nevoie de a-l istovi și cu careva restricții alimentare. Eu: ...decit daca isi doeste el asta, ceea ce e alta poveste. Am inteles. Parintele George: Duhovnicul meu imi zice: doar foamea si setea sunt de post. A posti e un fel de a mânca supa sau ciorba din farfurie întinsă. Eu: Postul e infrinare, despre infrinare. La infrinare si jertfa se reduce totul. Pentru mine toate alea nu sint de post, ca imi plac prea mult." |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Reteta coliva | DinuC | Slujba inmormantarii | 47 | 21.02.2014 08:45:51 |
| Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! | Ana-Maria N | Umanitare | 42 | 08.04.2012 16:12:22 |
| Reteta coliva | gabi3010 | Intrebari utilizatori | 4 | 30.03.2012 10:18:42 |
| Reteta mantuirii | NECTARIE | Generalitati | 3 | 24.01.2011 16:56:59 |
| O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare | mara2008 | Generalitati | 7 | 25.12.2009 23:35:45 |
|
|