![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar hai fie, daca ma rogi asa frumos..
|
|||
|
|||
![]()
Deci ideea e urmatoarea: daca e sa cred fizicieni sau un papagal oarecare de pe Internet, merg pe mana unui fizician.
Si nu pentru ca "e multi" ci pentru ca orice si oricum ar fi, sunt o alegere mai fericita decat iti inchipui ca ai fi tu. Asa cum as merge la un doctor si nu la un vraci internaut, oricat de destept s-ar vedea el in oglinda. Si pentru ca probabil nu pricepi nici acum, ti-o spun si altfel: esti un nimeni. N-ai nici o autoritate sau un argument sa te faca macar citibil, nu zic credibil. Chiar daca ai fi o oarecare persoana duhovniceasca - ceea ce nu ai cum sa demonstrezi, mai ales prin apartenenta la o secta derizorie, tot nu ai deveni automat credibil ca si fizician. Sau medic. Oricat de fistichiu si inspirat ti se pare propriu discurs in ochii tai - nu tine loc de autoritate si credbilitate. Daca impresionezi cu ceva, este doar pesistenta cu care repeti aceleasi prostii pe care nu le crede nimeni. Cu ignoranta in materie de aspecte cvasi-elementare de fizica. Si cam atat. Impanatul aiurelilor cu sentinte cu pretentii duhovnicesti o fi functionand pentru mintile mai slabe, vezi pe la sate unde aia nu stiu nici pe ce planeta se afla - acolo poate faci furori, dupa vorba: "chiorul miop e rege in tara orbilor". Oricat ai incerca sa invoci autoritatea sfintilor, sau a Sf. Scripturi, nu esti mai priceput - as zice mai degraba patetic, decat un marunt sectar care se da dreptcredincios si singurul priceput in a talmaci cum trebuie ce au scris altii. Parerea mea, desigur. Tu poti in continuare sa te minti singur, dar dupa cum vezi, clientela si roadele lipsesc. Macar atat si un om integ la minte ar trebui sa-si reconsidere pozitia. Si binenteles, la tine nu e cazul de aia si suspectez ca ai o oarecare defazare de la realitate, ca sa zic asa.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 05.09.2016 at 16:57:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
N-ai priceput, ai citit cu silă și cuprins de furie ostilă. Crede-mă că nu vroiam să te supăr, deci iartă-mă dacă tu așa ai priceput. Ți-am scris ca unui frate despre Adevăr. Apoi din păcate pentru tine și pentru amîndoi nu faci altceva decît să-ți etalezi ideile pe care ți le-ai fixat: că eu sunt papagalul (oi fi dar nu sunt mort), că mai bine îi crezi pe cei mulți, pe majoritari, că preferi minciunile unor fizicieni decît Adevărurile pe care ți le explică cineva pe înțelesul oricui, că primești leacurile unor medici mai degrabă decît vindecările ce vin de la ''vracii'' lui Dumnezeu (sfinții sau trîmbițele Domnului care te vindecă de păcat și de necredință mai înainte să-ți vindece trupul), că cică e sectă derizorie de Cine aparțin, că eu sunt necitibil și nu alții n-au rîvnă și interes, că cică eu repet cu persistență aceleași prostii cînd defapt eu spun Adevărul sperînd să-ți spulber toate ideile astea fixe și rele cu care ți-ai zidit singur pușcăria cea rea care te ține cu forța în orbire și tu în loc să te rogi de Dumnezeu să-ți topească zăbrelele prin Cuvînt așa ca ceara unor lumînări tu persiști să suflii în lumînare nepăsîndu-ți de ''logica'' în care te afli, balonată ca un nisip mișcător care te trage la fund oridecîte ori încerci să CREZI nu în mine ci ADEVĂRUL... singurul care ne va ELIBERA. Citat:
Nu dau sentințe decît mie, dar nu ca să omor păcătosul ci ca să-mi spulber păcătuirea și serv-viciul acoperit al răutății din care fac parte fără să vreau... deci nu te-am judecat așa cum greșit ai priceput... poate din pricina orgoliului care a priceput cu furie niște exprimări de ale mele la adresa ta ca fiind jignitoare... dar crede-mă că nu le-am folosit cu rea intenție ca să mă răzbun pentru minciunile pe care le răspîndești în mod diversionist despre mine sau ca să ne certăm și să ne contrazicem ca nebunii ci pur și simplu ți-am scris ca să pricepi cum anume se mărturisește Credința și cum ar trebui să-ți bazezi discursul și viața ca să ia oricine ceva bun de la tine și de la discuția noastră... și nu așa ca un papagal mort ci mai degrabă ca unul viu, nu ca mine ci ca un papagal VIU... căci la viață ne cheamă Dumnezeu. Deci sper să recitești ce ți-am scris dar fără să te superi, încercînd să pricepi duhovnicește... și crezînd că pămîntul e plat, că NIP nu e sectă, că eu sunt cel mai bun frate ortodox al tău, că știu destulă fizică și chimie ca să pot să-ți explic cum se interpretează facerea de la Dumnezeu și alte lucruri care te fac cu adevărat ortodox iar dacă nu pricepi și nu poți crede ceva atunci te-am rugat să ai înțelegere și cînd argumentezi atunci fie că vii cu ceva de la fizicieni, de la majoritari, de la medici, de la sfinți sau duhovnici sau fie că vii cu idei și teorii de la cine vrei tu, te-am rugat ca argumnetele respective și teoriile respective măcar să le fii priceput cîtdecît ca să aibă sens discuția căci o discuție de tip gică contra repetînd că mincinoșii au dreptate că așa e mai plauzibil, asta pe tine te face de nefregventat și doar ție îți dă impresia că aduci vre-o jertfă lui Dumnezeu cînd defapt te comporți exact ca un cîine mort, vorba sfîntului prooroc și rege David!.. ca să nu zic ca un purice... disperat... nu zic. Așa că încearcă să nu te superi și să nu te mai cerți persistînd ca furerul Stalin în dezinformări propagandistice pavloviene căci nu-mi asezonez discursul cu sentințe ca să pară mai credibil ci sentințele mele sunt pentru păcat și pentru serv-viciile acoperite și nu pentru păcătoși ca mine sau frați buni și simpatici ca tine. Deci iartă-mă și veselește-te căci din ce replică mi-ai dat îmi pare că sigur te-am supărat și de aia iar ți-ai fixat ideile. Așa că ''Nu te supăra frate!''.. dacă mai știi jocul ăla frumos, ''sus jos'' sau ''piticot'' sau JUMANJI. Last edited by vsovi; 06.09.2016 at 17:11:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tin sa te contrazic... |
|
||||
|
||||
![]()
Pamantul e plat, luna si soarele sunt semisferice, Elena Udrea e Ioana d'Ark II, Sf. Evanghelist Luca face fotografii, trambitele apocaliptice, toti oamenii de stiinta sunt mincinosi, stelele sunt cat niste farfurii (sau degetare ?) sfantul Carol al II-lea etc. etc. etc. si voi continuati sa discutati cu el ca si cum ar fi un om normal...
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi Last edited by GMihai; 06.09.2016 at 21:59:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Asta am zis cu mult timp in urma .. :)
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt in secta ta, deci nu suntem frati.
Citat:
Ca esti un nimeni? Esti un nimeni aici, cuvintele tale n-au nici o greutate, daca ai probleme sa te adaptezi la realitate, cheama ajutor. Considera inclusiv faptul ca ti-am zis asta o forma de ajutor, nu o rautate gratuita. P.S. Poate ai mai scris si altele, da' n-am timp si taria sa citesc. Eu cred ca ai o problema si in sensul ca ai impresia ca multe cuvinte intoarse din condei au mai multa greutate decat ce se afla in spatele lor, ei bine te inseli, oricat ar scrie fratiorii si surioarele "revelatii divine" intoarse din condei, au fix zero valoare, intotdeuna ati fost o secta mica si ridicola, asa vor ramane lucrurile si de acum inainte. Daca va multumuri cu exploatare a catorva naivi si naive care s-au "calugarit" la voi si sunt buni de munca gratis "pentru Dumnezeu", e foarte bine. Daca va faceti iluzia ca o sa gasiti membri noi, mai ales prin metode din astea ca Dumnezeu va tele-dicteaza scripturi alternative, ca pamantul e plat si soarele o semisfera, mai bine renunta, fa ceva cu adevarat util.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 06.09.2016 at 23:05:42. |
|
|||
|
|||
![]()
Te rog să mă contrazici...
...însă ca să susții că nu știu fizică asta nu cred că poți în condițiile în care pe vremea împușcatului intrarea la facultate se făcea printr-un examen foarte greu, la electro, unde se intra cu notă peste 7 sau 8 din 3 examene, analiză, geometrie și fizică de liceu și pentru ca să intrii era nevoie ca în liceu să înveți foarte bine la mate-fizică sau electro și să mai și iei ore suplimentare și cu profi de liceu și cu profi de la universitate... Apoi după ce ai reușit să intrii din prima sau din a doua încercare, cum a fost cazul meu, că prima oară am căzut cu nota 8,01 și s-a intrat cu 8,21 și apoi în anul următor am intrat pentru că mi-am amînat armata obligatorie de 1 an și 6 luni din motive de reumatism cu efecte cardiace am stat să mai învăț făcînd sute de probleme de fizică din culegeri grele și am intrat apoi în primii 10 luînd la mate 9,90 și 9,80 iar la fizică vreo 8 care erau note foarte mari la vremea aia cînd se puncta fiecare problemă și fiecare rezolvare și fiecare bucățică din rezolvare. Apoi, în facultate am luat note peste 8 în general și la unele materii mai importante mai luam și cîte un 10, și toate astea fără să mă chinui cu învățatul căci fugeam de la cursuri ca în liceu și de la seminarii și învățam doar în sesiune după cursurile altora. Deci poți tu să mă contrazici cît vrei dar nu poți contrazice profesorii de fizică și de mate pe care i-am avut și care pe drept și fără pile mi-au dat note foarte mari pe vremurile de dinainte de 89 și imediat după căci facultatea am terminat-o în 92. Apoi am făcut 6 luni de armată obligatorie că n-am scăpat. Asta ca să știi că stai de vorbă cu unul care a făcut destulă matematică superioară și specială și multă fizică și care a mai și priceput-o foarte bine chiar dacă nu m-am omorît învățînd... și recunosc că nu am fost un tocilar sau un geniu ci mai degrabă un chiulangiu și un fotbalist... căci jucam aproape zilnic fotbal sau tenis de masă cu colegul de cameră sau de cîmp. Deci dacă vrei să mă contrazici la faptul că aș știi suficientă matematică sau fizică atunci o faci degeaba, dar dacă vrei să mi contrazici Adevărurile susținîndu-ți teoriile în care crezi, atunci te rog frumos! Last edited by vsovi; 07.09.2016 at 12:38:20. |
|
|||
|
|||
![]()
Stai linistit, nu te crede nimeni.
De altfel, poti sa fii absolvent de medicina si sa faci pe samanul/homeopatul , asta nu inseamna ca samanismul sau homeopatia are acoperire stiintifica.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu însă de ce te îndoiești de sănătatea mea mintală? Crezi că te mint sau că cred în filme SF? Cîndva îmi vei da dreptate, dar nu mie ci Adevărului... pînă atunci te sfătuiesc să nu te tulburi prea mult dacă nu poți sau dacă nu vrei să-L cunoști pe Dumnezeul În care crezi fără să pricepi Drepattea Lui. Deci da, asta susțin: Pămîntul și de jos și cel de deasupra tuturor cerurilor e plat, Soarele și Luna sunt semisferice, din soare curge Lumină luminoasă și căldură iar din Lună curge în direcție inversă noapte întunecoasă și frig și ambele izvoare sunt bune și frumoase iar la eclipsa totală de soare se formează o sferă perfectă. Susțină că Elena Hdrea e un fel de Joanna D'Harc II și că-L iubește pe Dumnezeu care o mîntuie. Susțin că sf. Evanghelist Luca este pictor de icoane și fotograful Raiului avînd la bază profesiunea de medic. Susțin că Toate cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice sunt cele pe care le-am amintit și ele au trîmbițat de la Dumnezeu pentru ortodocși și pentru toată lumea și mesajul lor ar trebui învățat și urmat de toți cei ce-L iubesc pe Dumnezeu. Susțin nu că toți oamenii de știință sunt mincinoși ci majoritatea care păcălește și înșeală întreaga omenire băgîndu-se erorile și fabulațiile lor pînă și în mănăstiri și școli creștine sau ortodoxe și în facultăți. Stele sunt copiii Soarelui și Lunii deci sunt mai mici ca soarele și luna și am impresia că sunt așa ca o veioză dublă adică așa ca un cilindru foarte scurt de piatră sau de ghiață din interiorul cărora izvorește și curge lumină sau întuneric și în sus și în jos și toate prin Cuvînt au fost făcute și zidite. Susțin că regele Carol al II-lea a fost un rege luminat și înțelept, credincios și nu desfrînat, drept, pașnic, bun, iubitor, curajos, cult, deci este regele Soare al poporului Român pentru cine înțelege cu dreptate și cu dragoste și cu credință toate faptele lui. Deci nu mă dezic de el cu niciun chip ci îl susțin așa cum îi susțin pe toți cei 4 regi ai României moderne și libere. Ceea ce susțin sunt vrednice de crezare și le susțin respectînd regulile dialogului spre deosebire de mulți dintre voi deci prin asta dovedesc că eu sunt normal spre deosebire de toți necredincioșii pe care nu-i acuz că ar fi anormali căci nu avem voie să judecăm pe nimeni ci aș dor ei să încerce să aducă argumente cinstite dacă ei cred altceva și să nu mai facă la nesfîrșit atacuri la persoană ca și Stalin sau ca și comuniștii încercînd prin tot felul de tactici murdare să fixeze idei în mințile lor sau ale altora... idei pe care pe ei înșiși îi va închide mai devreme sau mai tîrziu în zona crepusculară, în tunelul oranj sau în șeol căci credința în minciuni e cea mai dureroasă pușcărie... căci pentru ea este în stare omul să-și lepede și să-și rispipească toată sfințenia care vine de sus de la Dumnezeu, răzbunîndu-se fără să se poată opune răului pe care îl face slujind răutății ca un rău al răutății. Deci așa este, susțin toate cele pe care le-ai amintit și întăresc că le susțin pe Drept fiind conform scripturii și Adevărului! |
|