Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.09.2016, 11:40:47
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Tot amintiti de acest caz cu preotul Calciu-Dumitreasa! Intradevar, nu trebuia sa se intample, e regretabil ca s-a intamplat!

Ca si dupa 1964 or fi fost unele cazuri izolate de acest gen e posibil!

Insa ce reprezinta aceste doua-3 cazuri izolate de dupa 1964, raportat la cei cca 20 de milioane de locuitori ai Romaniei ?!

Marea majoritate a oamenilor, dupa 1964, daca-si vedeau de servici sa de familie, daca munceau cinstit, daca nu comiteau fapte antisociale sau infractiuni de drept comun, nu aveau treaba cu militia sau securitatea!

Aveea vreo treaba cu securitate sau militia dupa 1964, strungarul de la IMGB sau 23 August, electricianul de la IRE, soferul de pe autobuzele ITA sau IJTL (si fie vorba intre noi- doar am discutat si cu fostii soferi ai ITA sau IJTL- de o friptura sau o masa la restaurant dupa o cursa mai lunga tot le iesea), impiegatul de miscare sau mecanicul de locomotiva, etc ?! Nu cred!

Si sa fim seriosi- pe stadioane la un meci de fotbal, in restaurante la un sprit, la vreo nunta sau petrecere, la o tabla sau la un sprit intre prieteni sau vecinii de bloc, etc, se spuneau bancuri despre regim sau se critica deschis regimul, si nimeni nu a patit nimic din cauza asta!

Iar despre chestiunile mai personale despre care ati spus- pentru ca ati afirmat minciuni si neadevaruri, sa va spun cateva lucruri

1. Tata doar si-a facut meseria, si a ajutat pe foarte multa lume. La tata conta un singur lucru- sa-si faca meseria, unitatea sa mearga bine si sa ajute OAMENII- indiferent ce functie ocupau acestia sau ce meserie aveau

2. Nicioadata nu a acceptat sa ia bani ca spaga sau bani nemunciti!
Cel mult- asa era obiceiul locului si pana la urma o forma de stima si respect intre oameni- daca omul vreia sa faca cinste cu un sprit la Cina.

3. Datorita faptului ca inainte de 1989 cooperatia primea (prin contractarile cu industria) mai putina canditate de marfuri decat cererea (prioritatea fiind exportul), pentru a putea obtine mai multa marfa decat planul stabilit, trebuia sa apelezi la mijloace mai putin ortodoxe. Astfel, daca se afla ca vii la contractari si esti din judetul Vaslui, reprezentantii fabricilor aminteau mai voalat- Pai stim ca la Husi se face un vin bun, stim ca aveti la Vaslui un coniac Vasconi, stim ca aveti la Husi un IAS puternic, etc.

In februarie 1991, cand ziaristii de la ziarul local au facut un reportaj si la Grup Depozite Husi, au scris

La Grup Depozite Husi, stam de vorba cu seful de grup, domnul Onose Valerian, si cu economista cooperativei de consum Husi, Maria Dumitrascu. Domnul Onose, comerciant inimos, a reusit sa inlature partial carentele pernicioase ale planului, dar a fost obligat sa utilizeze argumente si mijloace specifice zonei, care l-au costat!

Asadar si inainte de 1990, cine era om serios, isi facea cu pasiune meseria, si se comporta omeneste in familie si in societatea, nu prea il interesa de regimul politic existent sau de ideologia comunista!

Cred ca in 1989 singurul om din Romania ca credea sincer in ideologia comunista era Nicolae Ceausescu!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Familia in regimul comunist florinbrasov0 Generalitati 40 11.09.2016 23:24:09
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist doctor_faustus Generalitati 28 12.02.2013 09:39:16
Imi cer iertare ca am laudat fostul regim ateisto-comunist mihailt Generalitati 44 29.09.2010 15:33:34
Profetii despre romania IonelS Intamplari adevarate 74 22.09.2010 13:46:09
Materiale despre Romania coralina Generalitati 15 12.10.2009 09:23:01