![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Am serbat si anul acesta hramurile bisericii (acum avem doua) si inca nu am gasit raspuns la intrebarea mea.
A fost intr-adevar un parastas general. A fost exact ca la Mosi (sarbatoarea mortilor). Nu a fost ofranda (pentru vii). Toate bucatele au fost sfintite in parastas. In timpul slujbei s-a facut amintire la sarbatoarea zilei de la care ne tragem si noi hramul. Dar de ce se pune asa accent pe parastas, pe morti? M-am asteptat mereu sa fie o bucurie, o sarbatoare a celor vii, cu totul altfel organizata. Nu ma intelegeti gresit - poate ceva in sensul de a se sluji bucatele dupa pilda celor 5 paini si 5 pesti, sa fie o discutie asupra sarbatorii respective si a bisericii, etc. Stie cineva totusi explicatia?
|
|||
|
|||
|
Nu se pune "accent pe morti".
Se subliniaza (se intareste) legatura dintre cei din lume si cei care au plecat din ea. Daca cei plecati sunt sfinti, cu atat mai bine pentru noi. |
|
|
|||
|
|||
|
Poate adormiti.Ca in Biserica lui Hristos nu exista morti
|
|
|
|||
|
|||
|
Mortul este mort. Nu se trezeste, ci este inviat. Adormitul se trezeste sau este trezit.
Proprietatea termenilor, coleg Copacel. Cunosc ce vrei sa zici, dar este doar o metafora, foarte frumoasa de altfel, din limbajul de cult.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Acum te joci cu acela de "poet". A judeca Ortodoxia cu ratiune de poet e lucru dumnezeiesc, bre! Mai Copacel, pana cand mai bati campii? Tu crezi ca orice ipocrit e poet? Oare poezia e ipocrizie? Bre, Copacele... |
|
|
||||
|
||||
|
Copăcel zice bine, adică așa cum spune și Biserica. Pentru că aici termenii disting între moartea în credință vizavi de cea fără credința în Hristos, întru care nu este moarte. De aceea la Sf. Ștefan, când a fost ucis cu pietre, evanghelistul zice „a adormit”, în timp ce la Anania și Safira (care mințiseră Duhului Sfânt) e scris simplu „au murit”.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 04.10.2016 at 18:33:08. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ortodoxia inseamna tainic insusi Hristos .Iar Hristos mai inseamna si "Cel Fara de Moarte" caci El este "Lumina din Lumina " si "Domnul de Viata Facatorul"(vezi Crezul). Cum poate cel care se impartaseste sau crede in "Cel fara de Moarte", sa moara numai Romovovo stie . |
|
|
||||
|
||||
|
Stelarul mai rămâne să ne explice și ce-i cu trecerea în neființă și gata, a zis tot.
|
||||
|
||||
|
Citat:
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Salvati Romania! | OmuBun | Biserica Ortodoxa Romana | 403 | 18.11.2012 15:19:04 |
| Let's do it Romania | Florin-Ionut | Intamplari adevarate | 20 | 28.09.2010 13:05:55 |
| Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! | elenavioletacocos | Generalitati | 22 | 22.11.2009 22:58:28 |
| Romania | IonutS | Generalitati | 3 | 10.05.2009 01:38:27 |
| Romania | ancah | Generalitati | 5 | 27.09.2007 17:08:53 |
|
|