Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Resurse ortodoxe on-line
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2016, 17:29:18
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
Fuck psychology, alcohol and poetry.
Asa nesatul esti, omule?...:)
Bun, cu psihologia si alcoolul te inteleg - nici eu nu am o mare pasiune pentru astea. Dar cu poezia, ce ai bre? Ce poate fi mai frumos (implicit adevarat si bun) decat poezia?
Reply With Quote
Vechi 10.10.2016, 14:59:09
crincrin crincrin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Romowe Vezi mesajul
dar crede-mă, sf.moaște nu merg undeva, singure, in mod vizibil si manifest!
Incaltarile sfantului Spiridon sunt inlocuite periodic din cauza uzurii. Cat timp sfantul este plecat, racla nu poate fi deschisa.
Reply With Quote
Vechi 10.10.2016, 15:16:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

De ce nu? Asa s-ar convinge toata lumea ca este plecat.
Vechi 10.10.2016, 15:24:43
crincrin crincrin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2016
Implicit

Necredinta nu e de la Dumnezeu.

19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit.
20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube,
21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui.
22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat.
23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui.
24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie.
25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești.
26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi.
27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu,
28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin.
29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei.
30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi.
31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți.

26. Si dupa opt zile, ucenicii Lui erau iarasi inauntru, si Toma, impreuna cu ei. Si a venit Iisus, usile fiind incuiate, si a stat in mijloc si a zis: Pace voua!
27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fi necredincios ci credincios.
28. A raspuns Toma si I-a zis: Domnul meu si Dumnezeul meu!
29. Iisus I-a zis: Pentru ca M-ai vazut ai crezut. Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!
Reply With Quote
Vechi 10.10.2016, 15:25:14
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Oare a ieșit cineva din șeol? Oare a ieșit Adam și Eva din IAD pînă ce nu a fost acolo Domnul Iisus și a biruit prin jertfa Lui de iubire curată și sfîntă?

Prin El au ieșit toți cei ce au reușit de au ieșit.

Deci iadul și-a făcut granițe și sunt în număr de 24 sau mai multe și cine nu se supune tartorilor iadului este chinuit de ei după interesele lor. Și pe sfinți i-ar chinui și i-ar opri dacă ar putea... dar nu pot căci păcatul nu are putere asupra sfințeniei, dreptății și adevărului... nu poate ''întunericul'' să se facă stăpîn peste Lumină.

Dar pe lîngă aceste 24 de granițe ale iadului mai sunt și garduri și porți la Împărăția Cerurilor și acolo nu dracii sunt grăniceri și judecători ci acolo stau de pază Arhangheli și chiar dacă nu ar sta de pază nu poți trece prin gardurile și prin porțile luminii fiindcă ele nu se deschid dacă nu te Cunosc, dacă nu ai cu tine pe cineva de acolo, dacă nu ești născut de sus, dacă nu ești CERESC.

Deci și Raiul are garduri și porți și Dumnezeu este cel ce deschide UȘA și nimeni nu poate închide și tot El este cel ce închide și nimeni nu poate deschide...

De exemplu:

1. Primul Gard și prima poartă îi oprește pe toți cei ce hulesc cu josnicii și batjocuri și blesteme pe Maica Domnului și pe Dumnezeu Tatăl și Pe Împăratul Ceresc, Duhul Sfînt, care împreună formează Cerul Cerurilor.

2. Al doilea Gard îi oprește pe cei ce nu cred și nu ascultă și nu urmează învățătura mîntuitoare dată prin Avraam și prin Moise și prin Domnul Iisus Hristos și îi oprește pe toți cei ce se leapădă de Cuvîntul lui Dumnezeu grăit și scris de la începutul Facerii și pînă Azi, la Noul Ierusalim de la Pucioasa unde lucrează însuși Domnul Iisus.

3. Al treilea Gard îi oprește pe toți cei ce strică și distrug și dărîmă viața sfîntă și binele și mila și bunătatea și iubirea și Dreptatea și Adevărul și cine strică femeile, fetele, copiii, mamele, orfanii, bătrînii neajutorați, animalele și puii lor și orice ființă vie în care Locuiește Credința.

4. Iar al patrulea Gard îi oprește pe toți cei persiflează cu cruzime și smintesc și învîrtoșează sfinversînd lucreara Mîntuitoare a păstorului cu Crucea și pe cei ce nu folosesc Sfînta Cruce a Domnului pentru biruință și pentru înviere și pentru paza credincioșilor și a păcătoșilor care se pocăiesc mereu și se îndreaptă mereu prin Calea Crucii.

Cine vrea să intre în RAI, în Fericirea Veșnică, trebuie să poată trece de aceste garduri și porți... dar nimic necurat nu va putea trece și deci nu va putea intra în Raiul Ceresc unde Cerul Cerurilor este Dumnezeu Tatăl și Împăratul și Împărăteasa Cerească: Maica Domnului.

Deci iată că așa cum spune Părintele Avraam, între Rai și Iad s-au întărit granițele iadului și Gardurile Raiului pentru ca nimeni să nu poată trece nici de jos în sus și nici de sus în jos... decît cei ce au în ei pe Dumnezeu și au deasupra Cerul Cerurilor ca Sfințenie și Dreptate și Adevăr în iubirea și credința lor.

Acuma nu spun eu și scriu ceva ce am văzut sau știu de parcă aș mărturisi adevărul ca un martor ci spun ceva ce înclin să cred că ar putea să fie foarte foarte Adevărat. Nu știu sigur, nu știu... dar tind să cred! De ce aș crede că ar putea fi altfel cînd e clar că există o luptă pe viață și pe moarte între cele de sus cu cele de jos fiindcă cele de jos nu fac altceva decît dărîmă și distrug binele clădind turnuri babilonice ale răutății și mîndriei și semeție?

''O, neam gLumesc viclean și desfrînat, oare cît vă voi mai suferi pe voi?''
sa inteleg ca ortodocsii vor trebui sa practice atletismul la proba 100 metrii garduri?
Vechi 10.10.2016, 21:08:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Nu hrani trolul.
Vechi 10.10.2016, 21:12:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Ia te uite cine se ia de Arsenie Boca...

Parintele Arsenie Boca, sfant sau inselat?

https://ortodoxiacatholica.wordpress...omment-page-1/

Sa nu cumva sa asistam la un nou fenomen Maglavit, de data asta mult mai subtil si cu „minuni” abundente.

Dupa cum stim, primul criteriu al sfinteniei este Dreapta Credinta, ceea ce nu se vede din pictura de la Biserica Draganescu -lucrarea sigura a parintelui Arsenie Boca- si apoi este evlavia poporului. Doar evlavia poporului fara Dreapta Credinta nu e suficienta pentru sfintenie.

Nu trag concluzii, nu ma pronunt in privinta sfinteniei parintelui Arsenie Boca, dar raman niste semne de intrebare foarte serioase, pertinente si intemeiate.

Doresc sa ma lamuresc la modul cel mai serios cum se impaca pictura cu sfintenia parintelui Arsenie Boca?

ps.
Este pensionat (o pensie minoră )in 1968 cand începe pictura bisericii de la Drăgănescu, la care va osteni timp de 15 ani, realizând astfel “Capela Sixtină ” a Ortodoxiei românești. Lucrarea a fost terminata in 1983 si a trecut la Domnul in 1989. Rezulta ca aceasta pictura a fost realizata in ultima perioada a vietii, ceea ce ridica si mai mari semne de intrebare! Fiind vorba de erezie nu avem nici un indiciu de pocainta publica, pentru ca pictura este publica.
Vechi 10.10.2016, 23:55:32
Romowe
Guest

Implicit

Asta e veche. Mai noi sint aiurelile lui pe teme de nepomenire. E obsy pe tema asta, grasunul din Pireu.
Eu nu inteleg ce vrea gasca asta: a fost recunoscut, cu subiect si predicat, inclusiv de catre sfintia sa, ca: 1. acel canon nu e e obligatoriu; 2. ca intreruperea pomenirii trebuie facuta cu cap, pentru ca poate duce la schisma. Sint chestii elementare, de folsore bazica a culturii bisericesti. Nu orice mirean plictisit sau monah fugar poate sa vorbeasca de credinta.
Ultima data cind am verificat in catehism, sf. antimis e primit de preot de la episcop, nu de la "popor". (Ca tot ma freca la melodie grasunul nervos cu chestia ca sanchi, poporul face Sf. Prefacere". Eu stiam ca Sfinta Treime face Sf.Prefacere, consecutiv epiclezei, dar, ma rog, fiecare cu ale sale). Si da, preotul e delegatul episcopului. Cine a citit nitica istorie a Bisericii, nu multa, ci elementara, stie clar ca episcopul a fost inaintea preotului. No, M. V. e ocupat cu agitatia, nu are timp sa citeasca catehismul BOR sau sitoria ecleziala, si alte "fleacuri" din astea, probabil scrise de ecumenisti.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2016, 10:57:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Pai o fi veche, da' uite ca "anti-ecumenistii" nostri cu Arsenie Boca in gura si de gat, nu-l iau in seama pe baietu' din echipa lor care le ridica semne de intrebare.

Iar cu Mircea Vulcanescu, prins de miracolul catehizarii prin blog & fesibuc, cam asta e fenomenul: cand nu poti iesi in fata cu statutul duhovnicesc dar esti muncit de mandria sa fii fruntea, dai din coate si din gura.

Ca si amicul vsovi si NIP care a ajuns o secta pe cale de disparitie

Si din pacate, daca este si ceva bun in anti-ecumenim, cretinii astia au sansa acum sa-l ingroape cu desavarsire, iar cand o fi cu adevarat sa vina lupul, lumea isi va aminti doar de niste oi proaste care behaiau si cand zburau fluturii.

Last edited by AlinB; 11.10.2016 at 11:53:00.
Reply With Quote
Vechi 11.10.2016, 12:38:38
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Citat:
Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
Și după astea mai sunt alte vămi ale iadului ce s-au mai pus între timp din pricina ultimelor forme moderne de păcătuire.

Și abea apoi vin Gardurile și Porțile Împărăției Cerurilor care nici ele nu se deschid oricui.
Din fericirea astea-s doar în imaginația ta :))
Păi au fost 20 vămi apoi pe vremea sf. Teodora au fost 24 deci e foarte probabil ca acum să fie 28 sau 30 și în imaginația mea și pentru toți cei ce vor să iasă din iad, din șeol, din răutate, desfrînare și cruzime.

Iar Împărăția Cerurilor și ea are garduri căci este scris că acolo nimic rău și necurat și păcătos și mîndru nu va intra! Nicio hulă, batjocură, violență, crimă... nicio cruzime și nicio nedreptate... nicio minciună diversionistă și știristă și nicio invenție scornicită de necredință și poftă deșartă.

Citat:
Citat:
....
Eu nu l-am văzut pe Hristos înfățișat cu coarne nici pe sfinții noștri și nici în biserică nu am vazut obiecte cultice cu coarne
În VT era vorba de altarul COARNELOR și de dealul Coarnelor iar în toată scriptura Domnul Iisus este înfățișat ca un Mieluț, deci are cornițe așa ca toate turmele de cornute pe care le păstorește iar în Apocalipsă este înfățișat în Cuvînt cu 7 coarne!

Deci dacă tu nu ai văzut coarnele în icoane este pentru că i-ai văzut cu chip divino-uman, dar partea sufletească a credinței divine are sigur coarne... coarne bune și frumoase ca o podoabă a încoronării, așa cum au cerbii și renii, cum au țapii și boii, cum au berbecii și altele căci întăriturile sunt un simbol al credinței (unghii, ghiare, ciocuri, oase, copite, colți, dinți, păr, blană, cartilagii, pernițele la cîini și pisici, musteți și toate celelalte lucruri care cresc și împodobesc făpturile făcute de Dumnezeu prin Cuvîntul Credinței!

Copăcele de ce nu vrei să vezi Adevărul ci-ți bagi mereu capul în nisip ca struțul sperînd el să nici nu audă contrazicîndu-mă ca să faci așa ca AlinB... în ciudă... în ciuda mîntuirii tale?

Dracul roșu sedomituitor are fața roșie ca fața lui sEdom și are coarne spurcate cu care slujește răutatea! Dar nu tot cel ce are coarne e spurcat fiindcă nu coarnele spurcă ci PĂCATUL și MÎNDRIA furioasă unite prin fățărnicie și programate de ispită după minteres!

Roșul e un simbol al iubirii... dar dacă iubirea e păcătoasă și eretică atunci iubirea aia e desfrînare și egoism așa cum e pofta lăcomă a satanei!

Last edited by vsovi; 11.10.2016 at 12:50:38.
Reply With Quote
Răspunde