![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hai să vedem dacă sunt minciuni cele scrise mai sus: Hristos a fost patologic ? Avea vedenii de sus și convorbiri cu Dumnezeu ! Și Ilie Tesviteanul, Moise și toți proorocii. Deci au fost ei patologici? Erau psihopați, așa-i ? Sfinții Sfinții Apostoli, Sfinții Părinți, Sfinții Mucenici, mulțimea de Sfinți Episcopi, Sfinți Preoți, Sfinți Diaconi, în toate secolele, au fost patologici ? Asta-i prima. A doua: Am spus eu că am primit "convorbiri cu Dumnezeu" ? (care este defapt definiția rugăciunii și Teologia) Sau am spus că am primit "vedenii de sus" și "vedenii în duh"? Am spus eu că sunt investit întro misiune importantă pentru omenirea întreagă? M-am numit eu prooroc ? M-am dat drept reprezentant a unei spiritualități autentice ? Am căutat eu să cuceresc adepți ? Am avut manifestări exterioare agresive sau ridicole ? Am dat rețete proprii de spiritualitate ? (iar Sfintele Canoane nu sunt rețete? Tâlcuirea Scripturii de Sfinții Părinți, nu sunt rețete? deci sunt psihopați Sfinții Părinți de la Sfintele Sinoade și tâlcuitorii?) M-am dat vreo mare personalitate ? Am ținut neparat să fiu considerat ca atare ? M-am sacralizat ? (Doamne ferește) Am avut vedenii în duh ? Convorbiri cu îngerii ? Am comunicat cu duhuri care mi-au dat autonomie în cele spirituale ? (apropo, studiile teologice nu sunt autonomie) M-am declarat eu infailibil ? (mai bine moarte de mii de ori decât să fiu ca Patriarhul eretic de la Roma "papa" care s-a declarat infailibil). M-am propovăduit pe mine însumi ? M-am considerat eu mai presus de Sfânta Scriptură ? Am sacrificat orice pentru grup ? Am sacrificat ceva, cât de mic ? Crize sufletești ? Pardon ? Am terorizat pe cineva cu ceva ? S-au lipsit oamenii de seninătate, odihnă, bucurie, lângă mine ? Am cerut eu să se lipsească cineva, de ceva lângă mine, viermele ? Am fost încrâncenat și cu teamă ? Am fost făcător de panică ? Am încălcat libertatea unui om ? Am fost fanatic ? Apropo, Hristos era fanatic ? Sfinții Apostoli și toți marii Sfinți, erau fanatici, așa-i ? Am fost manevrat clar din umbră de duhurile viclene care m-au aruncat în excese și exagerări, cu totul străine de viața Bisericii ? Soră... ești cel puțin puerilă și, iartă-mă, dar ai mințit... Acuzații nefondate, lipsă de respect, de bun simț, nu față de mine, ci față de tine însuți. Dumnezeu să te ierte, față de mine nu ai greșit cu nimic...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|