Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.10.2016, 23:06:50
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Eu rastalmacesc vorbele ? Dar daca eu am scris ca in numele lor se petrec anumite nedreptati, de ce imi spui ca am zis ca minoritatea gay dicteaza ? :)
"Minoritatea gay" este folosita pentru a reeduca societati intregi. Demersul coalitiei respective nu este unul impotriva minoritatii gay ci impotriva reeducarii, impotrivaa lipsirii de sens si al spurcarii cuvintelor si credintelor.
Altfel, membrii "minoritatii gay" sunt liberi sa se casatoreasca oricand doresc, cu respectarea legii. Ca nu a semnat nimeni ca sa le interzica sa faca asta, am semnat pentru a pastra intelesul notiunii de casatorie.
Care e jigodia care s-a folosit in mod ordinar de sentimentele oamenilor si cum anume s-a folosit ? Ce anume i-a spus cineva lui Iohannis de trebuia sa aminteasca despre "fundamentalismul religios" ? I-a zis careva sa le spuna alora ca Romania nu-i Sodoma ? Sau sa-i jigneasca in vreun fel pe membrii " minoritatii gay" ?
Toate raspunsurile le gasiti in presa si in jurul dvs. Daca voiti sa le gasiti fara sa mai faceti atata taraboi pentru vorba spusa de Iohannis. Foarte bine i-a zis!

In tara asta orice smecheras, cu sau fara cas (la gura) are impresia ca poate vorbi orice, oricum si oricind cu oricine.
Treaba dvs. daca asta voiti! Poate aveti frustrari prea mari din comunism, cine stie, va inteleg la o adica...
Dar eu nu vreau sa traiesc intr-o tara unde chivutele si "credinciosii" fac legea. Nu am nevoie de o dictatura "crestina". Pricepeti ce va spun? De rusinea asta sa va spalati singuri, voi cei care credeti ca Hristos ii apara pe smecherasi pentru faradelegile lor.

Iar a face tot felul de manevre pentru interese de natura evident lumeasca, in dosul unor sloganuri "evlavioase" si manevrind (cu niste indivizi dubiosi, cu batjocorirea "Ciocarliei" si cu alte mizerii din gama manipularii fara nici o rusine) oameni curati la suflet pe care ii manevrati ca pe obiecte, cu dispret nesfarsit, si pe care apoi ii veti lasa cu curu'n balta asa cum ati procedat mereu - astea nu sunt pe gustul meu.

Pe mine sa nu va bazati in chestii d'astea! Ma veti avea ca adversar de cate ori veti sustine egalitatea unora mai egali ca altii. Cu atat mai mult cand veti face pe moralistul...
Reply With Quote
Vechi 27.10.2016, 23:27:25
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Toate raspunsurile le gasiti in presa si in jurul dvs. Daca voiti sa le gasiti fara sa mai faceti atata taraboi pentru vorba spusa de Iohannis. Foarte bine i-a zis!

In tara asta orice smecheras, cu sau fara cas (la gura) are impresia ca poate vorbi orice, oricum si oricind cu oricine.
Treaba dvs. daca asta voiti! Poate aveti frustrari prea mari din comunism, cine stie, va inteleg la o adica...
Dar eu nu vreau sa traiesc intr-o tara unde chivutele si "credinciosii" fac legea. Nu am nevoie de o dictatura "crestina". Pricepeti ce va spun? De rusinea asta sa va spalati singuri, voi cei care credeti ca Hristos ii apara pe smecherasi pentru faradelegile lor.

Iar a face tot felul de manevre pentru interese de natura evident lumeasca, in dosul unor sloganuri "evlavioase" si manevrind (cu niste indivizi dubiosi, cu batjocorirea "Ciocarliei" si cu alte mizerii din gama manipularii fara nici o rusine) oameni curati la suflet pe care ii manevrati ca pe obiecte, cu dispret nesfarsit, si pe care apoi ii veti lasa cu curu'n balta asa cum ati procedat mereu - astea nu sunt pe gustul meu.

Pe mine sa nu va bazati in chestii d'astea! Ma veti avea ca adversar de cate ori veti sustine egalitatea unora mai egali ca altii. Cu atat mai mult cand veti face pe moralistul...
Nu stiu ce insinuezi eu nu am chiar nici un interes in aceasta batalie in afara de dorinta de a rezista atata cat pot la reeducare. Dar probabil asa cum unii se gandesc ca tu aperi anumite idei pentru ca ai interese de natura evident lumeasca, la fel faci si tu. Sau crezi ca daca tu esti interesat sau speri sa devii interesat dpdv lumesc, toata lumea urmareste aceleasi scopuri. :)

Cine ar trebui sa faca legea in Romania ? Ataci mereu cine stie ce lucruri dar noi vorbim aici despre initiativa coalitiei respective si despre opinia presedintelui Iohannis. Spui ca nu te deranjeaza initiativa respectiva ba chiar ai fi semnat si tu. Si totusi spui ca nu iti doresti sa traiesti intr-o tara in care legea o face nu stiu cine. Pai care lege ? Ca nu vorbeam despre legea pensiilor, vorbeam despre initiativa asta de modificare a Constitutiei. Cine ar trebui sa o faca ? Sa vina in plic de la ambasada ?

Citat:
În prealabil postat de ortodoxia_e_Adevarul Vezi mesajul
legea le interzice sa se casatoreasca (si e foarte bine)

Art. 277 din CODUL CIVIL

" Este interzisă căsătoria dintre persoane de același sex."
Pai nu vorbeam bre despre casatoria "intre ei". De aia am spus ca au dreptul sa se casatoreasca exact ca orice alt cetatean, cu respectarea legii. Adica sa ia un partener de sex opus, fie si lesbiana. E o confuzie pe care unii o intretin atunci cand spun ca li se incalca nu stiu ce drept, de exemplu dreptul la casatorie. Ba il au, daca li s-ar fi incalcat ar fi insemnat ca nici un homosexual nu are voie sa se casatoreasca pentru ca-i homosexual. Iata ca fundamentalistii nu au mers asa de departe. :)

Last edited by iuliu46; 27.10.2016 at 23:31:22.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2016, 00:18:17
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Cine ar trebui sa faca legea in Romania ? Ataci mereu cine stie ce lucruri dar noi vorbim aici despre initiativa coalitiei respective si despre opinia presedintelui Iohannis. Spui ca nu te deranjeaza initiativa respectiva ba chiar ai fi semnat si tu. Si totusi spui ca nu iti doresti sa traiesti intr-o tara in care legea o face nu stiu cine. Pai care lege ? Ca nu vorbeam despre legea pensiilor, vorbeam despre initiativa asta de modificare a Constitutiei. Cine ar trebui sa o faca ? Sa vina in plic de la ambasada ?
Frate Iuliu, haideti sa o lasam balta... Cred ca avem mai multe puncte in comun decat diferente, pe chestia asta cu dialogul dintre Iohannis si Coalitia sau pastorul etc.
Singurul lucru la care am tinut si tin mereu este modul in care ne comportam in relatiile cu semenii atunci cand voim sa ne atingem scopurile.
Daca ii acuzam pe gay si pe suporterii lor ca procedeaza cum procedeaza (desi eu nu sunt deloc convins ca toti homosexualii sunt oameni fatarnici si vicleni; dimpotriva! multi sunt oameni exceptionali, dupa cunostintele si convingerea mea), atunci sa avem grija sa nu fim si noi la fel. Nu raspundem cu aceeasi metoda si apoi ne consideram fete mari!
Uitati, asta nu-mi place mie la "dreptcredinciosul" de tip mioritic. Ca el e sfant si ailalti e porci, homosexuali, vicleni, etc. Aceasta atitudine generala, mult prea raspandita in modul de relationare romanesc si "crestinesc", e cu totul nefireasca pentru crestini, pentru oamenii smeriti ai Bisericii. Eu impotriva ei, a lipsei de onestitate m-am tot agitat, nicidecum impotriva Bisericii sau a dorintei legitime a multora (a majoritatii, cred) de a avea acea definitie iar nu alta.
Sunt de acord cu dorinta, cu argumentarea, cu ideea, cu solidaritatea crestina, cu familia traditionala etc.
Nu sunt, insa, de acord cu practicile. Cu manifestarile intolerante care apar cand se manifesta astfel de continuturi. Suntem prost crescuti si barbari! Suntem salbatici, gregari. Tocmai de aceea suntem usor de pacalit, de manevrat, de manipulat. Eu asa cred, asa vad, asa constat. Intelegeti, acum?

Va rog sa ne oprim aici, daca sunteti de acord. Eu ma voi opri, ca asa nu ajungem nicaieri...

Toate cele bune si ma iertati ca v-am suparat!
Reply With Quote
Vechi 28.10.2016, 01:04:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Ioane Iohane, esti exact ca idolul tau, crestinii ii cauti de pureci si "implementatorii" re-educarii in spirit iubirist gheios ii iei cu lopata iubirii si a respectului de "oameni deosebiti".
Vechi 28.10.2016, 01:44:35
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ioane Iohane, esti exact ca idolul tau, crestinii ii cauti de pureci si "implementatorii" re-educarii in spirit iubirist gheios ii iei cu lopata iubirii si a respectului de "oameni deosebiti".
Iohannis nu este idolul meu. Este presedintele tarii mele si il respect, dupa cuviinta.
*
Da, sunt inclinat sa fiu mai aspru cu fratii mei crestini. Mai pretentios, adica, deoarece am asteptari mai mari de la cei care "au vazut Lumina". Firesc, nu-i asa? Ca doara n-au vazut artificiile de la ziua marinei.
*
Printre homosexuali sunt oameni exceptionali. Pe unii ii cunosti si tu, de multe ori te-ai bucurat de ce ai primit de la ei (carti, muzica, tehnologie informatica etc.). Dar recunostinta, bat-o vina....
*
Nu sunt de acord cu "reeducarea".
Iar tu nu mai generaliza abuziv, cognitivistu'lupesteprajit, ca doar tu ii invatai pe altii ca asta e semn de prostie si maladie, nu?

Last edited by ioan67; 28.10.2016 at 01:46:40.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2016, 02:18:35
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Frate Iuliu, haideti sa o lasam balta...
Daca ii acuzam pe gay si pe suporterii lor ca procedeaza cum procedeaza (desi eu nu sunt deloc convins ca toti homosexualii sunt oameni fatarnici si vicleni; dimpotriva! multi sunt oameni exceptionali, dupa cunostintele si convingerea mea), atunci sa avem grija sa nu fim si noi la fel....

Va rog sa ne oprim aici, daca sunteti de acord. Eu ma voi opri, ca asa nu ajungem nicaieri...

Toate cele bune si ma iertati ca v-am suparat!
O lasam balta dar iti mai spun inca o data ca gayii nu prea au fost acuzati. Nu a spus nimeni ca toti gayii sunt oameni fatarnici sau vicleni si nici ca majoritatea ar fi asa. Eu m-am ferit mereu sa-i acuz pe ei pentru ca eu cred ca marea majoritate sunt victime in acest "razboi". Oamenii fatarnici sau vicleni se folosesc de ei si nu-s neaparat homosexuali.

Pomeniti si iertati. :)
Reply With Quote
Vechi 28.10.2016, 07:04:06
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

"Eu noaptea nu dorm, nu am sooomn..."
Reply With Quote
Vechi 28.10.2016, 07:48:10
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Iuliu, numeni nu te acuză de fanatism dacă ar fi să analizăm obiectiv atât declarația președintelui, cât și comentariile lui Cezar. Dar, ca un bun creștin, nu poți fi pasiv în fața unor creștini lipsiți de compasiune față o minoritate bolnavă care are nevoie de ajutor, nu de "cuști în grădina zoologică". A nu se înțelege că te acuz de lipsă de compasiune. :)
Reply With Quote
Vechi 28.10.2016, 08:01:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de simpllu Vezi mesajul
Iuliu, numeni nu te acuză de fanatism dacă ar fi să analizăm obiectiv atât declarația președintelui, cât și comentariile lui Cezar. Dar, ca un bun creștin, nu poți fi pasiv în fața unor creștini lipsiți de compasiune față o minoritate bolnavă care are nevoie de ajutor, nu de "cuști în grădina zoologică". A nu se înțelege că te acuz de lipsă de compasiune. :)
Pai te invit pe tine sa faci asta, aceleasi intrebari ca pentru Ioan.

Ca fantezii ai si tu destule deh, victime, saracutii de voi..
Vechi 28.10.2016, 08:04:50
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Implicit

Nu pot analiza grădina altuia când grădina mea e plină de bălării. Nu-mi curăț grădina aruncând bălăriile la vecinul. :)

Last edited by simpllu; 28.10.2016 at 08:13:38.
Reply With Quote
Răspunde