Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.10.2016, 16:18:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Mihnea, ....
Comparatia e nepotrivita. Vorbim de viata in Biserica, nu de viata in prefigurare...
In fine...
P.S. Nu sustin ca a comis careva vreo crima. Sustin doar ca se duc lupte necinstite cu miza electorala si ca aceste lupte nu fac bine crestinilor, Bisericii. Asta sustin si nimic altceva.
Cat despre crime... Him... Ma tem ca o sa mai avem de vorbit, la timpul potrivit.
Nu e nimic electoral in chestia asta.

Adica ceva este, se trage de timp ca sa treaca alegerile, pe urma "alesii" nu vor da nici doi bani pe ce vor aia care i-au ales.

Probabil initiativa nu v-a trece nici macar de Parlament, cum a mai fost una asemanatoare, de care nu multi stiu si care s-a oprit la Basescu.

Sau referendumul pentru reducerea numarului de parlamentari.

Si da, sigur ca nu fac bine la crestini chestiile astea, povestile presului cu toleranta si etc.

Cum ziceam mai sus, din spatele lor se vor lansa si alte atacuri la adresa lor.
Vechi 30.10.2016, 17:06:16
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Probabil initiativa nu v-a trece nici macar de Parlament....
Pe unul care habar n-are sa puna o cratima, nu il ascult in materie de crestinism si politica. Ce folos sa traga un roman de pe urma unuia care dispretuieste limba romana?
Dar sa te ingadui, totusi... Sunt adeptul tolerantei, cum spuneam.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 17:20:34
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
Pe unul care habar n-are sa puna o cratima, nu il ascult in materie de crestinism si politica. Ce folos sa traga un roman de pe urma unuia care dispretuieste limba romana?
Dar sa te ingadui, totusi... Sunt adeptul tolerantei, cum spuneam.
Daca privim in urma, realizam ca fiecare dintre noi, in graba, mai face cate o greseala. Ca sa-l acuzi pe Alin de "agramatism", e deja "vanatoare" si razbunare. Hai sa ne pastram "idealul" credintei, nu cine scuipa mai "frumos".
Cat despre valorile noastre "primitive", ma tem ca suntem mult prea prosti pentru sclipirile de care dai tu dovada, iar o eventuala "intalnire" cu tine (ca intre forumisti) te-ar pune intr-un con de umbra pe care nu-l meriti. Ce sa mai inveti tu de la altii, din moment ce... le stii pe toate si esti mult... deasupra lor? Si toate astea, sa nu uitam ca vin dintr-un bun-simt frate geaman cu smerenia, modestia, blandetea si toleranta!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 22:03:23
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Cat despre valorile noastre "primitive"...
Unde am scris eu asta? Am scris despre valori? Sau despre practici?
Opereaza distinctia, te rog frumos!
Valorile sunt una, afirmarea lor prin practici/conduite/comportamente sociale sunt alta.

Last edited by ioan67; 30.10.2016 at 22:12:04.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 22:09:52
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
...ma tem ca suntem mult prea prosti pentru sclipirile de care dai tu dovada, iar o eventuala "intalnire" cu tine (ca intre forumisti) te-ar pune intr-un con de umbra pe care nu-l meriti. Ce sa mai inveti tu de la altii, din moment ce... le stii pe toate si esti mult... deasupra lor?
Toate la vremea lor. Vom vedea la locul faptei, cei care ne vom intalni. Probabil vom impartasi multe lucruri, asa cum a fost si la intalnirile precedente.

Dar nu imi fac iluzii ca vei veni; la celelalte intruniri ai lipsit. Din pacate.
Asadar, vorbeste te rog despre ce faci, nu despre ce visezi ca ai putea sa faci, intr-o buna si frumoasa dimineata...
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 22:19:08
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Cum ziceam deunăzi.
Mai bine trageți aer în piept și povestiți predica de la Lazăr și ăla nemilostiv, de ex.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2016, 22:35:33
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Cum ziceam deunăzi.
Mai bine trageți aer în piept și povestiți predica de la Lazăr și ăla nemilostiv, de ex.
Si mai mult somn linistit noaptea, nu strică :)
Insomniile prelungite sunt un dezastru pentru trup , suflet si minte :)
Doamne ajută!
Vechi 31.10.2016, 01:48:25
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Valorile sunt una, afirmarea lor prin practici/conduite/comportamente sociale sunt alta.
Adevarul e ca asta-i adevarul. Ai "operat" perfect distinctia. Tie ti-a iesit cu totul altceva. As vrea sa cred ca macar tu te poti auzi si intelege...

Citat:
Toate la vremea lor. Vom vedea la locul faptei, cei care ne vom intalni. Probabil vom impartasi multe lucruri, asa cum a fost si la intalnirile precedente.
In aceasta privinta n-as vrea sa te simti vizat de vreo slabiciune. Intr-un fel sau altul, toti avem slabiciunile noastre. Dar e greu de agreat ideea ca fiind una ziditoare. Poate gresesc. Daca da, imi cer iertare fata de sufletele salvate in urma intalnirilor de pana acum. Ce-mi amintesc este... altceva!...

Citat:
Dar nu imi fac iluzii ca vei veni; la celelalte intruniri ai lipsit. Din pacate.
Asadar, vorbeste te rog despre ce faci, nu despre ce visezi ca ai putea sa faci, intr-o buna si frumoasa dimineata...
Doamne ajuta!
Iluzii? Oricum as intoarce "iluzia", tot nu-i gasesc sensul...
Nu cred in astfel de "miracole". Cel putin, nu din mijlocul unor caractere ca ale noastre.
Ce fac acum? Ma lupt cu "psihologia la nivel inalt"! Ce fac in general, nu-i treaba nimanui! Ma surprinzi, insa ca problema viselor mele a ajuns pe... biroul tau de lucru. Arunca-le la cos, ca oricum n-am bani sa-ti platesc comision...
Dar... probabil ai dreptate... Sunt un mare visator daca imi inchpui ca eu as putea schimba ceva. Dar asta nu tine de mine... Stii tu de cine. Daca un singur suflet a reusit sa faca diferenta intre pozitia mea fata de viitorul ortodoxiei din Romania si pozitia ta (extrem de toleranta, binevoitoare si de mare bun-simt) care produce confuzie si compromis, eu sunt oarecum multumit. Tu te schimbi sau nu, intr-un anume viitor, aproape ca nu conteaza. Dar macar sa nu convingi si pe altii, cu parerile tale "ortodoxe"!

Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 04:29:58
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
Daca da, imi cer iertare fata de sufletele salvate in urma intalnirilor de pana acum. Ce-mi amintesc este... altceva!...

.....

Daca un singur suflet a reusit sa faca diferenta intre pozitia mea fata de viitorul ortodoxiei din Romania si pozitia ta ....
Cred ca vorbim de lucruri complet diferite. La intalnirile forumistice la care am participat eu (vreo doua sau trei) nu s-a urmarit salvarea de suflete, ci altele au fost tintele. De pilda, forumistii au mers impreuna la un camin si acolo au impartit daruri, au cantat colinde etc. In alta intalnire pur si simplu am stat de vorba unii cu altii, intr-un parc.
Important e ca in urma intalnirilor unii dintre noi am ramas cu ceva care tie iti scapa: cu prieteni. Ne-am intalnit apoi de mai multe ori, am mers la biserica impreuna, am facut si altele.
E drept ca nu ni s-a raportat ca am salvat vreun suflet. Ti le-am lasat tie pe toate!

*
Pozitia ta comparativ cu a mea... Pe cine intereseaza comparatia? Ce suntem la vreun concurs de etalare? Nu esti cam mosh pentru "romanii au talent"?
Pe mine nu ma intereseaza absolut deloc. Nu are nici o relevanta.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2016, 10:50:00
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Important e ca in urma intalnirilor unii dintre noi am ramas cu ceva care tie iti scapa: cu prieteni. Ne-am intalnit apoi de mai multe ori, am mers la biserica impreuna, am facut si altele.
Nu tin evidenta numarului tau de prieteni, dar pe-aici esti "inamicul tuturor"! (Ma refer la "valoare crestina", nu capacitate intelectuala). Oricum, spuneam ca NU CRED in astfel de miracole, mai ales cand vorbim de "caractere tari"!

Citat:
Pozitia ta comparativ cu a mea... Pe cine intereseaza comparatia? Ce suntem la vreun concurs de etalare? Nu esti cam mosh pentru "romanii au talent"?
Pe mine nu ma intereseaza absolut deloc. Nu are nici o relevanta.
In ciuda intelectului tau neindoielnic, ironia aluneca in penibil. Fa dovada ca esti la nivelul intelectual pretins. Despre ce vorbim, nu despre pozitii si atitudini? Vad ca deja Alin ti-a pus la dispozitie cel putin 11 puncte de vedere care ar trebui sa te puna serios pe ganduri, ca si crestin ortodox (ca despre viitorul credintei neamului nostru este vorba de fapt). Din cate constata toata lumea, tu nu numai ca nu esti genul care sa oferi "avantaje" reale unor suflete in deriva (cu un colind si un pachetel cu mancare nu ne mantuim, daca ii trimitem pe urmasii beneficiarilor... la dracu'), dar te pozitionezi impotriva lor, desi sustii negru pe alb ca... o sprijini din tot sufletul... Sa intelegem ca ai dubla personalitate? In cine sa ne incredem? In pro - tolerantul Ioan Cezar, sau in sprijinitorul familiei traditionale? In cel ce pui la indoiala voturile celor peste 3 milioane de romani constienti de pericolul ce ne paste (de fapt cred ca asta m-a catapultat direct la extrema cealalta in ce priveste caracterul tau de fals crestin, iar daca pana atunci iti dadeam circumstante, in acel moment ai devenit "lup intre oi", si te tratez ca atare), sau in pacifistul coplesit de bune intentii, gata de... noi prietenii si intalniri ziditoare? Fa un efort (chiar daca ti-e greu) si vezi aceasta uriasa discrepanta intre vorba si atitudine. Nimeni nu se pretinde nici sfant, nici intelept. Cu totii avem scapari si rautati. In principiu ar trebui sa fie de-ajuns o data, de doua, de trei ori sa ni se spuna ca gresim, ca sa intelegem si sa ne indreptam. Dar pe-aici tu ramai mai departe Gigi-contra, adancind pe zi ce trece prapastia intre tine si ceilalti. Repet, pana nu ai pus la indoiala semnaturile, te consideram un naiv care a inteles gresit un discurs cu implicatii grave si subversive pentru viitorul copiilor nostri. Nu lupta nimeni impotriva ta, si nici impotriva Presedintelui, ci a ideilor extrem de nocive pe care le scoateti din sertar. Macar Presedintele este "presat" de Europa, dar tu nu ai scuze. Iar perversitatea "gratuita" e mult mai periculoasa decat cea impusa de criterii politice!
Asadar toti stim bine ca tu nu esti prost. Si mai stim bine ca ESTI crestin-ortodox! Comporta-te ca atare: fii alaturi de Biserica ta, nu impotriva ei si nici a mai marilor ei. Daca "mai marii" gresesc, are Dumnezeu grija sa-i schimbe la vreme. Datoria noastra este sa ne rugam pentru ei mai mult decat pentru fratii si parintii nostri, nicidecum sa-i ponegrim si astfel sa ne dezbinam intre noi!

Reply With Quote
Răspunde