Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.11.2016, 18:09:50
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
"Am citit mult.....înafară de beletristică"...Încearcă un Dostoievski,un Bulgakov,sau un garcia marquez.Iar dacă nici unul nu îți place,încearcă-l pe Anania:).Dar eu sunt convins ca i-ai incercat pe toți...
Am încercat Dostoievski și Anania :) Bulgakov nu, iar stilul și exprimarea lui Garcia Marquez m-a lăsat cu amărăciune în minte, ca și mulți alții, fiindcă a foarte trupesc și desfrânat chiar un pic mai vioi și mai aspru decât Paulo Coelho din care am citit și pot să compar și am mai citit Herta Muller și Gandhi și Confucius și Lao Zi, și Tolstoi și Freud și Nitzsche, Kant, Marx, Spinoza, Descartes, Platon, Aristotel, Rene Guenon, Serafim Rose, Lucian Blaga, Vasile Voiculescu, și mulți alții, pe care nu mai stau să-i amintesc.

Am căutat să descopăr și să înțeleg căutarea lui Dumnezeu a omului și lucrarea demonilor în căutarea omului...

Dar îți spun ce am mai încercat eu și tu ai trecut pe lângă ?
Sfinții lui Hristos.
Nimic și nimeni nu se compară cu o minte limpede în Duhul Sfânt, care se exprimă pentru omenire.

Încearcă prima dată să citești Noul Testament cap coadă de 3 ori, apoi încearcă și tu Sfântul Ioan Gură de Aur, Sfântul Vasile cel Mare, Sfântul Grigorie de Nazians, Sfântul Ignatie Briancianinov, Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Simeon Noul Teolog, Sfântul Marcu al Efeseului, Sfântul Dionisie Areopagitul, Sfântul Isaac Sirul, Sfântul Chiril al Alexandriei, Sfântul Nectarie din Eghina, Sfântul Fotie cel Mare, dar și gândirea ciudată a lui Augustin, Tertulian, Lactanțiu, Origen, Teodoret de Cir, Eusebiu de Cezareea, și în general viețile Sfinților, Filocaliile, psb-uri...

Și apoi, după ce vei bea din apa vie care ți-i va da Hristos, prin Sfinții Lui, vino să vorbim !
Ce dialoguri minunate vom avea atunci în Hristos !

Slavă Domnului pentru toate !
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote