Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.11.2016, 18:29:54
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Am spus neurologi, ca să evit să spun psihologi și psihiatri. Fiindcă psihologia și psihiatria, cele mai "bebelașe" științe medicale, având aproximativ vreo 60 de ani de la apariție, și-au însușit pretenții atât de mari, încât foarte ușor și rapid pun diagnosticuri de genul: 1 din 5 oameni de pe planetă este psihopat doar că nu este descoperit decât când se manifestă antisocial sau violent. (Sfântul Nicolae că i-a dat o palmă la Arie, era deci psihopat, poate și schizofrenic, poate și vrăjitor, magician, că a transformat cărămida în pământ, apă și foc, să arate Sfânta Treime, apoi a făcut-o înapoi, dacă ar face cineva așa la un Sinod Ecumenic cu romano-catolicismul, l-ar arde pe rug pentru vrăjitorie, probabil, sau injecție letală, e mai ieftin, că nu defrișează pădurea pentru metoda arderii pe rug, nu? Vai...) Călugării, de exemplu, fiind catalogați toți, la antisocial, și firesc, la psihopatie. Mai ales dacă spune că vede îngeri sau demoni, din start e schizofrenic paranoid.

Un om care-ar da foc la o casă, ușor ar fi catalogat cu patologic, psihopat, etc., dar un bancher, de exemplu, care exploatează la maxim resursele de orice tip, pe orice fel și metodă, pe toată căile legale sau subversive, aceia nu sunt diagnosticați în niciun fel, când ei se poartă perfect normal, zâmbesc, vorbesc, au prieteni, cum să fie aceia antisociali, nu? Când de exemplu plătesc înființarea unor legi ca salarul să fie x lei, și profitul de 5 ori sau 10 ori mai mult, nu le pasă de salarul acelora din fabrică, au destui bani cât să trăiască, ce le pasă lor de luxul meu? Și așa se ajunge încet și sigur, la sclavie, la rase, la inferior și superior, când ei defapt n-ai nici un strop de emoție pentru oameni, donează 2-3 milioane de euro pe an, din miliarde de euro, ca să aibe acoperire, justificare, îndreptățire, e ca și cum dai 2-3 lei, pe an, din salar de 10.000 de lei pe lună... Și se vizitează unii pe alții, cu mașinile de sute de mii și milioane de euro, Rolls Royce, Bugatti, Pagani, și mai știe Dumnezeu ce alți draci. Își arată obscuritățile luxoase, aurul, buncărele anti atomice, iahturile, etc. Ăia nu sunt psihopați? Ba da, ăia sunt defapt adevărații psihopați și antisociali ai planetei, nu călugării, sau cei fără casă, care ar da tot ce au pentru binele celorlalți. Capitalismul este defapt un comunism mascat, un paravan care pregătește cea mai mare atrocitate din istoria umanității: globalismul sau globalizarea. Nu de prost Dumnezeu a amestecat limbile la Turnul Babel de nu se mai înțeleau unii cu alții și au plecat apoi cu toții prin tot pământul, rezultând țările. Când nu vor mai fi țări, va fi și sclavia fizică inaugurată, eugenia, controlul populației prin lege, ideologii naziste aplicate ascuns, pentru rasele inferioare, de către rasa superioară, supra-omul, definiția mândriei și posedării demonice prin excelență. Aceia, superiorii, vor hotărâ, cine trăiește și cine moare. Sigur că ei vor controla diagnosticele pentru antisocialii psihopați, care vor avea de "ales": se integrează în "umanitate", sau nu vor fi de niciun folos "umanității", și prin urmare, "umanitatea" se poate lipsi de ei... Probabil cu niște medicamente îi vor face să se sinucidă, în spitalele umanității, în secțiile dezordini patologice și dereglări sociale, etc. Mi-e cumplit de silă de un om care atinge fizic alt om, cu indiferent ce motiv și scop negativ, în baza "legii", înafara ei, sau alte idioțenii, anti-Nou Testamentare.

Și apoi desigur, unul ca Sigmund Freud e promovat, plătite studiile lui, ridicate academic în slăvi, aplicate, studiate, încurajate, desigur, aplicate, care el era săracul un ahtiat sexual, dezechilibrat hormonal, adevărat patologic, și începe să vorbească despre bolile psihice care vin mai ales din sexualitate. Da, sigur! Demolând practic tratate întregi ale Sfinților Părinți, timp de sute de ani înaintea lui, tratate despre Feciorie, de exemplu, sau despre abstinență, sau despre oprirea de la uniri trupești în căsătorie, când cei doi nu mai vor să aibe copii și altele.
Psihologia nu ar trebui să existe, este un produs inventat, obținut plătit de ateismul, care o promovează ca metodă de sublimare și înlocuire a Bisericii, și este confundată dar mai ales intenționat înlocuiește duhovnicia. E o știință care are pretenții colosale, când ea vine practic din minciună, necredință, neiubire, nesmerenie, neasceză, netrezvie, nediscernământ...
Sfinții Părinți sunt adevărații psihologi și psihiatrii. Cei care luptă și biruiesc patimile și bolile și păcatele și întunericul demonic, de care e plin pământul. Tratatele Sfinților Părinți, ar trebui să se studieze la Facultățile de Psihologie și Psihiatrie. Despre păcat, patimă, să se studieze ! Nu întunericul dedicat desfrânării, și patimilor carnale și trupului, în sexologie și psihanaliză.
Și astăzi, Sfinții Părinți sunt cei luminați și îndumnezeiți, și în viitor trebuie să fie aceștia. Cei ce trăiesc în Dumnezeu și Dumnezeu trăiește în ei, Hristos care îi umple, trupește și sufletește ! Ei să fie psihologii și psihiatrii pământului, ai umanității.

Adevărata psihologie o face preotul și numai preotul. Dacă e luminat și îndumnezeit, preotul e făcător de minuni. Dar se ajunge, nu numai să nu înțelegem nici în Biserică, ce este luminarea și îndumnezeirea, dar nici să fie dorite, nici să se alerge după ele, metodele de obținere, efecte, dezvoltări pe termen scurt și lung. Cu atât mai mult, cei din afara Bisericii, râd copios de cei ce nu gândesc "out of the box" - afară din cutie și care devin fanatici și pericole sociale. Da, când vrei să vindeci un om, de patima lăcomiei de arginți, de bogăție, el te vede drept un pericol, la fel ca un drogat, căruia îi iei doza de heroină, e în stare să te și ucidă, mai ales când intră în sevraj, tot așa este și cel bogat, lacomul de arginți, cum spune Scriptura. Și Hristos spune: "mai ușor intră cămila prin urechile acului, decât bogatul în Împărăția Cerurilor." Nu degeaba a spus Domnul cuvintele astea.

Deci asemenea afirmații cu studii făcute pe un eșantion de 3-4 mii de oameni, cum că 1 din 5 este psihopat și antisocial, ar trebui interzise categoric, și psihologia acuzată de lacune de bun simț, lacune de etică medicinală, inexistanța moralei și umanității, dar au pretenția să fie valide și mai grav aplicate, în loc să se țină nu doar de mediu, cultură și semnificație, dar de multe criterii, circumstanțe, proveniențe, dezvoltări, personalități, ideologii, metode, scopuri, caractere, idealuri, convingeri, planuri, rezultate, iar acestea un duhovnic plin de Duhul Sfânt al Cărui templu se face, va știi acești factori, toți odată și va știi ce să facă pentru vindecarea celui cu boală trupească și/sau sufletească (nu există boală psihică, e o minciună, există patimă și posedare demonică). Nu se ține cont de credință, ci de politică, nu de duhovnicie, ci de medicină, nu de persoană, ci de grup. E greșit. Grupul nu există fără persoane... Fiindcă defapt politica se dezvoltă din credințe (adesea filosofii), medicina nu există fără duhovnicie, deci fără Dumnezeu, și fiindcă omul trebuie să iubească, nu să urască, nu să exploateze, nu să sclavagizeze, și alte metode demonice...

De aceea am scris medicii neurologi, în loc de "medicii psihologi-psihiatrii". Iar preoții din spitalele de nebuni, există poate un preot la 10 spitale, la nivel de țară, poate mai rari, n-am statistică exactă.

Iar Teologia, e deasupra a orice cuvânt, a orice e creat, fiindcă este infinitul, e Dumnezeu. Teologia se trăiește. Aici și veșnic.

Pomeniți și iertați.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.11.2016 at 19:07:22.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2016, 19:16:43
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Apropo de har, mai adaug un gând în continuarea celor de mai sus. Spunem adesea că harul este în Sfintele Taine și cum numai ortodocșii le au, atunci harul este numai la ei.
Eu nu așa cred. Nu cred că harul este cumva „încorporat” în Taine, ceea ce ar deriva dintr-o credință magică. Sfintele Taine vin dintr-o conlucare a lui Dumnezeu cu omul. Dumnezeu dă, revarsă harul, însă omul îl primește numai dacă îl cheamă, dacă Îl roagă pe Dumnezeu.
În biserică ne rugăm cu toții, iar preoții în mod special, pentru ca Duhul Sfânt să se pogoare peste sfintele daruri, prefăcându-le în Trupul și în Sângele Său.

Dacă noi credem și mărturisim că este cu adevărat Trupul și Sângele Domnului și că Domnul este în mod nemijlocit acolo, dându-ni-Se nouă prin intermediul lor, atunci ne vom folosi în cel mai înalt grad.

Dacă vom crede că primim o grație creată, atunci nu vom fi în stare să primim mai mult pentru că înțelegerea noastră nu merge mai sus. Nu Dumnezeu ne limitează la lumea creată, ci noi ne limităm la ea, prin modul nostru de a crede.

Iarăși, dacă vom crede că Cina Domnului este doar un simbol, în mod simbolic ne vom și hrăni, iar nu în mod real.

Cu atât mai mult, dacă nu vom crede și vom lua totuși Sfintele Taine, cu nimic nu ne vom folosi, ci vom pleca de la biserică la fel de goi și de lipsiți de har după cum am și venit.

La fel și în ce privește căsătoria - care nu va fi sfântă dacă noi nu o vom considera ca atare; cu maslul - care nu ne va vindeca fără credință; spovedania nu va „acționa” fără părerea noastră de rău pentru păcate; botezul nu va avea nicio valoare dacă noi nu vom crede că are una; preoți nu vom fi doar pentru că îmbrăcăm haina de preot și că facem gesturile aferente. Deși, dacă enoriașii au credință, aceștia nu vor fi lipsiți de har din cauza preotului. Nu pentru că el a fost hirotonit, ci pentru că ei continuă să creadă.

În sensul ăsta înțeleg Ortodoxia ca fiind mărturisirea cea mai fidelă adevărului revelat și inspirat și care din pricina asta oferă posibilitatea unei apropieri cât mai mari de Dumnezeu. Pentru asta este bine ca toți să devină ortodocși, adică să mărturisească adevărul deplin pentru a se putea împărtăși deplin de Dumnezeire, pentru a avea „Viață din belșug”, iar nu doar o părticică. Și nimeni dintre cei care Îl gustă pe Dumnezeu nu se poate mulțumi cu puțin, ci va vrea să înainteze mereu în adevăr, în iubire, în lumină.

Last edited by CristianR; 04.11.2016 at 19:35:33.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2016, 19:36:08
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Da, Cristian. Si daca te desprinzi si mai mult de nimicuri, vei afla si tu in sfarsit ca sunt preoti "cu har" si preoti "fara har". Si ca e bine (sic!) sa cauti un preot "cu har". Si sa te pui bine cu el, ca nu se stie niciodata la ce iti va folosi (?!?).
Logic, nu?
.................:)....
Reply With Quote
Vechi 04.11.2016, 20:06:10
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Da, Cristian, precum ai spus, înainte să modifici textul: "iarăși dau de lucru antiecumeniștilor... iartă-mă igor."
Nu mie trebuie să-mi ceri iertare, ci lui Dumnezeu, pentru necredința ta și crezarea ecumenismului mincios.

Nu e corectă expresia antiecumeniști. Ca și cum ortodocșii că se apără de ecumenism, sunt împotriva unui lucru bun și ortodocșii greșesc.

Atenție la exprimare.

Ecumenismul este în sine un lucru rău, o erezie. Iar noi nu suntem anti, ci doar ne apărăm.

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Apropo de har, mai adaug un gând în continuarea celor de mai sus. Spunem adesea că harul este în Sfintele Taine ș™i cum numai ortodocș™ii le au, atunci harul este numai la ei.
Firesc. Categoric. Când am citit până aici, mă speriasem că ești ortodox... :) Dar defapt...

Citat:
Eu nu așa cred. Nu cred că harul este cumva "€žîncorporată"€ în Taine, ceea ce ar deriva dintr-o credință magică.
Și cum a fost Duhul Sfânt "cumva încorporat" în Maica Domnului, ca să Îl pună pe Hristos Iisus Domnul?
Deci ecumeniștii nu știu ce este harul...
Fiindcă nu au avut niciodată har, n-au de unde să știe. Nu știe cum "funcționează" sau cum se manifestă harul Duhului Sfânt.

De aceea spun că harul e creat, energiile sunt create, se manifestă individual și separat de Duhul Sfânt și numai "papa" trimite ce vrea și cui vrea, și deci de aceea vine harul și în erezie... Că este redefinit, răstălmăcit (deocamdată vine în erezie, până la marea unire din 2054 (1000 de ani de la Marea "Schismă" Erezie) sau marea unire mai devreme de 2054, care prin ecumenism desigur va uni "bisericile", ca să fie Biserica (pângărită), pe urmă harul nu va mai veni la "ereticii" ortodocși și alți schismatici)...

Doamne miluiește, Doamne miluiește, Doamne miluiește.

Citat:
Sfintele Taine vin dintr-o conlucare a lui Dumnezeu cu omul. Dumnezeu dă, revarsă harul, însă omul îl primește numai dacă îl cheamă, dacă Îl roagă pe Dumnezeu.
Deci și ereticii au o conlucrare cu Dumnezeu, nu? (au conlucrare dar cu dumnezeu, nu cu Dumnezeu)
Și peste erezii Dumnezeu dă și revarsă harul?
Și ereticii care cheamă harul și care îl roagă pe Domnul Dumnezeu să primească harul, și ei vor primi și vor avea har?
Ce este erezia?
O, vai, dar e mai profund...
Trecem la catehism: ce este păcatul? Ce este patima? Ce este virtutea? Ce este sfințenia? Ce este erezia, deci?
Vai, vai, vai...

Citat:
În biserică ne rugăm cu toț›ii, iar preoț›ii în mod special, pentru ca Duhul Sfânt să se pogoare peste sfintele daruri, prefăcându-le în Trupul ș™i în Sângele Său.
De ce nu avem voie să ne rugăm cu un eretic? De ce nu avem voie să călcăm în alte "biserici"?
Deci și ereticii au rugăciune validă?
Atunci, și musulmanii, budiști, hindușii, au rugăciune validă?

După răspunsul întrebărilor din quote-ul acesta, întreb:
Ajungem deci, ca orice om de pe pământ să poate transforma Sfinte Daruri, în trupul și Sângele Domnului, numai fiindcă invocă pe Duhul Sfânt, nu?
Deci ce este preoția?
Cine se numește pe sine preot, înafara Bisericii, ce este?
Deci totuși, suntem siguri că știm ce este erezia?

Citat:
Dacă noi credem și mărturisim că este cu adevărat Trupul ș™i Sângele Domnului ș™i că Domnul este în mod nemijlocit acolo, dându-ni-Se nouă prin intermediul lor, atunci ne vom folosi în cel mai înalt grad.
Cine suntem noi care credem?
Cine sunt ereticii, care spun că cred și ei?
Și ereticii spun că mărturisesc că este adevărat trupul și sângele din potirul lor, și că domnul este nemijlocit acolo, dându-li-se lor, prin intermediul lor, este adevărat? Se folosesc și ei, deci de acestea la cel mai înalt grad? Este valid, mântuitor?

Citat:
Dacă vom crede că primim o graț›ie creată, atunci nu vom fi în stare să primim mai mult pentru că înț›elegerea noastră nu merge mai sus. Nu Dumnezeu ne limitează la lumea creată, ci noi ne limităm la ea, prin modul nostru de a crede.
Ce este grația?
Ce este deci harul, față de erezie?
Se spune că harul este creat, ca să poată fi trimis individual și separat de Duhul Sfânt, harul trimis doar de "papa" de la Roma, fiindcă Duhul Sfânt, stă doar în papa de la Roma, de aceea își arogă numai el infailibilitatea și primatul.

Citat:
Iarăș™i, dacă vom crede că Cina Domnului este doar un simbol, în mod simbolic ne vom ș™i hrăni, iar nu în mod real.
Cei din eresurile romano-catolicismului, cred și ei că cina lor este reală, că domnul lor este acolo REAL în trup și sânge (sângele oricum e doar al clericilor, nu ajunge la mireni, încălcând porunca Biblică).
Ce facem deci cu o sumă de erezii, întro grupare de oameni, care cred și ei că cina lor este total reală? Este reală cu adevărat? Pe ce criterii, pe ce fundamente ?
Ce baze scripturistice și patristice, dogmatice și canonice, avem ?
Sau istorice, nu?
Istorice avem !
Erau cândva creștini...
Deci...
Sunt "creștini istorici", nu?
Cum s-a spus la Sinodul de la Creta, nu?
Arie, Macedonie, Nestorie, Origen, și alți eretici, erau "creștini istorici", nu?
Vai, vai...
Și desigur, arianismul, pnevmatomahii, nestorienii, origeniștii, sunt... "biserici istorice", nu?
Hulire demonică, unde ajungi ? Cât mai batjocorești Biserica ?
Doamne miluiește...

Citat:
Cu atât mai mult, dacă nu vom crede ș™i vom lua totuși Sfintele Taine, cu nimic nu ne vom folosi, ci vom pleca de la biserică la fel de goi ș™i de lipsiț›i de har după cum am ș™i venit.
Deci cei care cred că au har, cred că și sfintele taine ale lor sunt valide, și pleacă din biserică, plini ! Fiindcă uite-așa vrea "papa", nu? :)

Citat:
La fel ș™i în ce priveș™te căsătoria - care nu va fi sfântă dacă noi nu o vom considera ca atare;
Deci dacă un lutheran care consideră sfântă căsătoria, sau un romano-catolic, sau un penticostal, și apoi vrea să se căsătorească cu un ortodox, dacă ambii "cred" că e sfântă căsătoria, ea devine automat sfântă.
Gata ! :)
Vine harul, unește ce?
Erezia cu Biserica?
Ce este erezia, totuși ?
Ce este Biserica? Cine face parte din Biserică? Ce face toată viața un membru al Bisericii?
Ce face toată viața un eretic?
Cum se vindecă erezia?
Cum se reprimește în Biserică, un eretic?

Citat:
cu maslul - care nu ne va vindeca fără credință;
Deci vine unul din orice confesiune, cult, sectă, ce-o fi, și asistă la Sfântul Maslu din Biserică, și se umple ăla din cult de Harul Duhului Sfânt, cum n-o văzut vreodată, de numa' numa' (ironie)
Deci ce-l împiedică pe cel din-afara Bisericii, necredincios Bisericii, să primească efectele Tainei Sfântului Maslu?
Și dacă spune că crede, cu tărie, dar totuși spune că Duhul Sfânt nu este în Sfintele Icoane, mai primește har?
Deci ce este un membru al Bisericii?
Ce este un eretic?
Ce este Biserica, față de erezie? Cum se manifestă și se exprimă Biserica, omenirii?
Ce șanse de vindecare are un eretic?

Citat:
spovedania nu va "acț›iona"€ fără părerea noastră de rău pentru păcate;
Ohooo, super ! :)
Deci mă duc la psiholog, trag acolo o spovedanie cum nu m-am spovedit vreodată, încep să plâng, firesc, fiindcă a venit haru și fiindcă îmi pare atât de rău de păcate, el acționează asupra mea și mă curățesc de păcate, nu?
Acționează și psihologul și harul, nu?
Sau nu neaparat psiholog, dar și orice care crede "necreștin", sau "neortodox", nu?
Deci chiar dacă un om e eretic, mă duc mă "spovedesc" și are efect...
Chiar dacă e musulman, budist, hindus, ateu...
De-ar fi așa simplu cu harul Duhului Sfânt...
Sincer, eu nu pot să înțeleg, cum puteți să desființați atât de ușor, Tratate întregi ale Sfinților Părinți, despre Sfintele Taine și despre erezii.
Poate fiindcă nu a-ți fi citit ?
Doamne miluiește...

Citat:
botezul nu va avea nicio valoare dacă noi nu vom crede că are una; preoți nu vom fi doar pentru că îmbrăcăm haina de preot ș™i că facem gesturile aferente. Deș™i, dacă enoriaș™ii au credință, aceștia nu vor fi lipsiț›i de har din cauza preotului. Nu pentru că el a fost hirotonit, ci pentru că ei continuă să creadă.
Vorbești de credință...
Și de harul preotului...
Cine este preot?
Un eretic poate fi preot?
Deci ce trebuie pentru Botez?
Credință, nu?
Deci oricine crede în "domnu isus", pentru el e Domnul Isus, firesc, nu hristoși mincinoși, apoi se poate boteza, e botezul valid, nu?
Există credință înafară de Biserică?
Oricine spune: "cred creștinește", și se botează, este creștin?
Există erezie, înafară de Biserică?
Deci există Botez înafară de Biserică?

Deci doar am întrebat, nu am făcut afirmații.

Dar parcă văd că din binecuvântări alese, va fi șters și acest topic, nu ? Sper că nu.

Cu ce greșesc ? Că sunt în Biserică ?

Doamne miluiește.

Citat:
În sensul ăsta înț›eleg Ortodoxia ca fiind mărturisirea cea mai fidelă adevărului revelat și inspirat ș™i care din pricina asta oferă posibilitatea unei apropieri cât mai mari de Dumnezeu. Pentru asta este bine ca toț›i să devină ortodocș™i, adică să mărturisească adevărul deplin pentru a se putea împărtăși deplin de Dumnezeire, pentru a avea "€žViaț›ă din belș™ug"€, iar nu doar o părticică. Ș˜i nimeni dintre cei care Îl gustă pe Dumnezeu nu se poate mulț›umi cu puțin, ci va vrea să înainteze mereu în adevăr, în iubire, în lumină.
De-ai știi ce-i Viața din belșug...

Ai făcut o mărturisire pur ecumenistă, iar acum o dai la întors.

Oricum cred că mi-am exprimat destul de bine teologumenele, părerile teologice, firesc, nu?

Răspunzi dacă vrei, la ce vrei, din ce te-am întrebat.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.11.2016 at 20:22:54.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2016, 20:18:30
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Am șters ultima frază, pe care nu era cazul să o comentezi, pentru a nu fi luată ca o provocare. Nu vreau să intru într-o polemică mai ales cu tine, pentru că din ce am observat ea n-ar avea vreun final.

Întrebi întruna ce să facem cu ereticii. Pe tine te preocupă mult problema asta, nu pe mine. Eu n-am nimic de făcut cu ei. După cum îți spuneam, consider că ei sunt mai departe de Dumnezeu din pricină că Îl cunosc mai puțin, dogmatic vorbind, dar nu sunt lipsiți de har cu totul. Harul lui Dumnezeu este pretutindeni (și nicăieri, d.p.d.v. spațial), iar cine Îl mărturisește pe Hristos poate să-l primească. Fiecare la măsura lui.

P.S. Nu o dau la întors. Eu nu sunt împotriva ecumenismului atâta vreme cât el nu presupune renunțarea la învățăturile de credință ale Bisericii.

Ai speculat spusele mele și le-ai răstălmăcit. Intenția mea n-a fost desființarea preoției, cum insinuezi. Hristos i-a trimis pe Apostoli dându-le o misiune specifică, pe care au moștenit-o preoții. Lor le este dat și ei sunt chemați să mijlocească pentru Sfintele Taine.

Last edited by CristianR; 04.11.2016 at 20:25:40.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2016, 20:22:26
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Esti un ecumenist mascat! Un lup in blana de oaie. Te stim noi, degeaba incerci ca tot nu poti sa ne pacalesti!
..........:))
Reply With Quote
Vechi 04.11.2016, 20:33:29
CristianR's Avatar
Senior Member

Implicit

Fără mască. Însă acela e modul în care înțeleg ecumenismul, cum am scris la finalul mesajului, nu prin renunțarea la învățăturile ortodoxe, ci prin deschiderea Bisericii către toți și prin venirea celorlalți către ea.
Vechi 04.11.2016, 20:57:18
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Psihiatria e foarte veche, medicii din Antichitate aveau cunostinte precise de psihiatrie, adaptate la patologia de atunci. Intre timp s-au diversificat si bolile si cunostintele terapeutice. Necesitatea de a tine pasul cu "elanul" patologiei era evidenta!
Deci cu alte cuvinte, omul... a... evoluat, nu?

Citat:
Iar cand folosesti termenul "psihopat", atentie ca el se refera exclusiv la tulburarile de caracter. Patologia psiho-comportamentala fiind mult mai vasta decat caracteropatiile care, dealtfel, sunt la limita intre normal si patologic.
Așa, așa... Creștini, budiști, musulmani, evoluționiști, ăștia... caracteropații... La limită... Acuși vor depăși limita... nu?
Defapt noua limită... :)

Citat:
Violenta nu este considerata o boala psihica per se, ori un simptom al unei boli. Pana la diagnosticul unei tulburari mintale mai e mult.
Da, legitima apărare.
Dar unul care... spune lucrurile... prea pe față... prea nu-i convine lui nimic... vine un hoțișor la el și mai vedem dacă-i în legitimă apărarea sau nu.
Și dacă se ajunge la a se apăra și să justifice legitima apărare la tribunal, poate nu va reuși să dovedească că a fost legitimă apărare în instanță, ci atac, crimă, tâlhărie, etc., e posibil, nu?
În fine, smerenia, dragostea, blândețea, rugăciunea, iertarea, discernământul, le rezolvă pe toate.
Creștinul nu are de ce să se teamă.

Și cu instanța, cu tribunalul, personal, văd lucrurile foarte diferit, mai ca în Noul Testament. Dar cine să mai asculte filosofii creștine, nu?

Citat:
Sunt de acord. Iar astazi multi dintre psihologi si psihiatri lucreaza in continuitatea si aplicarea practica a invataturii lor. Amanunt pe care tu nu il poti sesiza in ruptul capului. Oare de ce?
Așa-i?
E trimis un om la un psihiatru, la expertiză, îi spune la psihiatru că vede îngeri și demoni.
Îl pupă-n frunte psihiatrul, nu?
:)
Sau îi spune că aude voci demonice și voci îngerești.
Îi spune psihiatrul, dă-mi și mie rețeta, nu?
Sau psihologul...

Hai să fim serioși, frate Ioane. Știi să faci diferența între harul demonic și harul Duhului Sfânt ? Mă cam îndoiesc...
Fără credință nu poți face așa ceva.

Citat:
In principiu sunt de acord si eu cu asta. Sa constatam totusi un lucru de puterea evidentei: multi preoti, beneficiari ei insisi de folosul conlucrarii cu specialistii psi, considera ca si prin acestia Dumnezeu face minuni.
Păi ce să facă, dragii de ei, preoții?
Să spună tuturor că nu există medicină înafara harului Duhului Sfânt? Ăsta-i Adevărul, spun Sfinții Părinți, nu?
S-ar uita toată lumea câș' la ei...
Lucrează și ei cu cine pot.
Fiindcă nu simt harul... atât de bine... mai ales când au fost hirotoniți pe simonie, nu?
Vor recunoaște simonia?
Cred că nu, firesc, altfel, riscă caterisirea, nu?
Deci ursu trece, câinii latră, toată lumea-i fericită... Când mulți preoți nu pot, nu reușesc, nu vor, sau cine știe, să vindece neo-protestantismul din însăși parohiile lor, cum vor putea atunci preoții și episcopii să vindece neo-protestantismul la nivel de țară și mai periculos și grav, ecumenismul la nivel global?
Trebuie să ai har ca să reușești așa ceva, din cele mici, la cele mari, nu?

Citat:
Mai stiu eu pe unii care zic, similar, ca nu exista demoni.
Vezi că trebuie să-i crezi, că psihologia-psihiatria, nu recunoaște nimic oficial, din ce nu se vede...
E imaginație... :)

Citat:
Am șters ultima frază, pe care nu era cazul să o comentezi, pentru a nu fi luată ca o provocare. Nu vreau să intru într-o polemică mai ales cu tine, pentru că din ce am observat ea n-ar avea vreun final.
Cum să nu?
Are final, dacă vrei.
Ar avea ca final, vindecarea ta de ecumenism.
Nu vindecarea mea de Ortodoxie, de creștinism, de Biserică.
În niciun caz, că aș merge în iad, ce mă fac?
Iadul ca stare, să mă ardă prezența lui Dumnezeu? Nu vreau...

Pe tine te ard întrebările mele? Nu te supăra, întreb...

Dacă nu te ard, vrei să răspunzi la fiecare în parte, răspunsuri simple, scurte? Sau cum le dorești.

Așa te vindeci de ecumenism. Vrei să te vindeci ?

Citat:
Întrebi întruna ce să facem cu ereticii. Pe tine te preocupă mult problema asta, nu pe mine.
Pe Biserică o preocupă problema ereticilor. Că de aia s-au adunat 9 Sfinte Sinoade Ecumenice, ca să vindece ereziile.
Și dacă preocupă Biserica, trebuie să ne preocupe pe toți, care alcătuim Biserica.

Citat:
Eu n-am nimic de făcut cu ei.
Nici eu, vreau doar să se mântuiască, orice eretic, păgân, ateu, semi-ateu, etc.

Citat:
După cum îți spuneam, consider că ei sunt mai departe de Dumnezeu din pricină că Îl cunosc mai puțin,
Îl cunosc mai puțin pe Dumnezeu?
Deci îl cunosc totuși întro măsură pe Dumnezeu, nu?
Cine stabilește măsura în care un eretic îl cunoaște pe Dumnezeu?
Deci fiindcă îl cunosc întro măsură pe Domnul, vor primi și harul și Sfintele Taine, tot întro măsură, nu?
Cât?
Jumate de har? Un sfert de har? 80%, sau cât?
În funcție de cât de mare-i erezia, nu?
Jumate de taină?
Se vindecă doar pe jumate?

Citat:
dogmatic vorbind, dar nu sunt lipsiți de har cu totul.
Nu, nu ! Cum spuneam mai sus, au doar un sfert de har, nu? :)

Citat:
Harul lui Dumnezeu este pretutindeni (ș™i nicăieri, d.p.d.v. spaț›ial), iar cine Îl mărturiseș™te pe Hristos poate să-l primească. Fiecare la măsura lui.
Asta-i perla anului, nu? :) Harul e și nu e... Uite-l aici, stai că fuge dincolo... Doar e creat harul, firesc, nu? Vorbind din teologia romano-catolicismului... Deci e limitat... :) Și fuge de ici' colo ! :) (ironie)
Dar nu transpiră că tot aleargă așa peste tot ? :)
Gata ! Îl mărturisești pe Hristos și vine harul, nu? Și cu hristoșii mincinoși ce facem ? Îi băgăm și pe draci în Rai !
Vor nu vor, în Rai, cu ei, nu?
Că parcă nu de-acolo au căzut... Și Biblia spune: "plecați de la Mine, în iadul cel gătit diavolului și îngerilor lui".
Ce iad, dom'le?
Toată lumea în purgatoriu și apoi direcția Raiul ! :) Defapt, stai ! Dacă ți-ai plătit indulgența. Dacă nu, ai cam îmbulinato, nu? :) Defapt din prea multele fapte bune ale Sfinților, "papa"-"tata" le dăruiește tuturor, Raiul !

Habemus papam, nu? Desființăm apocatastaza lui Origen. Și predestinația. Și preexistența sufletelor, nu? :)

Ce să mai... Desființăm toate ereziile. Fiecare crede ce vrea și ce poate... De parcă nu ar fi acum, așa ceva: se numește neo-protestantism... :)

Mămăliga lor de demoni, de ce nu vin și la mine, în halul ăsta cum vin la voi? Să mă ispitească și pe mine, ca pe voi, nu? De ce nu vor?

Citat:
P.S. Nu o dau la întors. Eu nu sunt împotriva ecumenismului atâta vreme cât el nu presupune renunțarea la învăț›ăturile de credință ale Bisericii.
Păi nu.
Ecumenismul cere doar "unitatea creștinilor".
Atât...
E de ajuns...
Apoi la alte Sinoade, peste ani, se cere recunoașterea primatului papal, "primes inter pares", primul între egali.
Și noi înghițim gălușca.
Păi ori e primul, ori e egal ?
Apoi, infailibilitatea papală, că "papa"-"tata", nu poate greși.
Apoi în globalizare, guvernul mondial, condus de "papa"-"tata", apoi antihristul care va prigoni Biserica, cu prigoană cum n-a fost și nu va mai fi, spune la Apocalipsă.
Prigoana ideologică.
Care a început prin ecumenism.
Poate și prigoană fizică. Atunci e singura cale să se mai nască Sfinți Mucenici.

Oh... Doamne miluiește. Doamne miluiește. Doamne miluiește.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 04.11.2016 at 21:07:17.
Reply With Quote
Vechi 04.11.2016, 21:19:18
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Deci cu alte cuvinte, omul... a... evoluat, nu?

Așa, așa... Creștini, budiști, musulmani, evoluționiști, ăștia... caracteropații... La limită... Acuși vor depăși limita... nu?
Defapt noua limită... :)

Da, legitima apărare.
Dar unul care... spune lucrurile... prea pe față... prea nu-i convine lui nimic... vine un hoțișor la el și mai vedem dacă-i în legitimă apărarea sau nu.
Și dacă se ajunge la a se apăra și să justifice legitima apărare la tribunal, poate nu va reuși să dovedească că a fost legitimă apărare în instanță, ci atac, crimă, tâlhărie, etc., e posibil, nu?
În fine, smerenia, dragostea, blândețea, rugăciunea, iertarea, discernământul, le rezolvă pe toate.
Creștinul nu are de ce să se teamă.

Și cu instanța, cu tribunalul, personal, văd lucrurile foarte diferit, mai ca în Noul Testament. Dar cine să mai asculte filosofii creștine, nu?

Așa-i?
E trimis un om la un psihiatru, la expertiză, îi spune la psihiatru că vede îngeri și demoni.
Îl pupă-n frunte psihiatrul, nu?
Sau îi spune că aude voci demonice și voci îngerești.
Îi spune psihiatrul, dă-mi și mie rețeta, nu?
Sau psihologul...

Hai să fim serioși, frate Ioane. Știi să faci diferența între harul demonic și harul Duhului Sfânt ? Mă cam îndoiesc...
Fără credință nu poți face așa ceva.

Păi ce să facă, dragii de ei, preoții?
Să spună tuturor că nu există medicină înafara harului Duhului Sfânt? Ăsta-i Adevărul, spun Sfinții Părinți, nu?
S-ar uita toată lumea câș' la ei...
Lucrează și ei cu cine pot.
Fiindcă nu simt harul... atât de bine... mai ales când au fost hirotoniți pe simonie, nu?
Vor recunoaște simonia?
Cred că nu, firesc, altfel, riscă caterisirea, nu?
Deci ursu trece, câinii latră, toată lumea-i fericită... Când mulți preoți nu pot, nu reușesc, nu vor, sau cine știe, să vindece neo-protestantismul din însăși parohiile lor, cum vor putea atunci preoții și episcopii să vindece neo-protestantismul la nivel de țară și mai periculos și grav, ecumenismul la nivel global?
Trebuie să ai har ca să reușești așa ceva, din cele mici, la cele mari, nu?

Vezi că trebuie să-i crezi, că psihologia-psihiatria, nu recunoaște nimic oficial, din ce nu se vede...
E imaginație... :)

Cum să nu?
Are final, dacă vrei.
Ar avea ca final, vindecarea ta de ecumenism.
Nu vindecarea mea de Ortodoxie, de creștinism, de Biserică.
În niciun caz, că aș merge în iad, ce mă fac?
Iadul ca stare, să mă ardă prezența lui Dumnezeu? Nu vreau...

Pe tine te ard întrebările mele? Nu te supăra, întreb...

Dacă nu te ard, vrei să răspunzi la fiecare în parte, răspunsuri simple, scurte? Sau cum le dorești.

Așa te vindeci de ecumenism. Vrei să te vindeci ?

Pe Biserică o preocupă problema ereticilor. Că de aia s-au adunat 9 Sfinte Sinoade Ecumenice, ca să vindece ereziile.
Și dacă preocupă Biserica, trebuie să ne preocupe pe toți, care alcătuim Biserica.

Nici eu, vreau doar să se mântuiască, orice eretic, păgân, ateu, semi-ateu, etc.

Îl cunosc mai puțin pe Dumnezeu?
Deci îl cunosc totuși întro măsură pe Dumnezeu, nu?
Cine stabilește măsura în care un eretic îl cunoaște pe Dumnezeu?
Deci fiindcă îl cunosc întro măsură pe Domnul, vor primi și harul și Sfintele Taine, tot întro măsură, nu?
Cât?
Jumate de har? Un sfert de har? 80%, sau cât?
În funcție de cât de mare-i erezia, nu?
Jumate de taină?
Se vindecă doar pe jumate?

Nu, nu ! Cum spuneam mai sus, au doar un sfert de har, nu? :)

Asta-i perla anului, nu? :) Harul e și nu e... Uite-l aici, stai că fuge dincolo... Doar e creat harul, firesc, nu? Vorbind din teologia romano-catolicismului... Deci e limitat... :) Și fuge de ici' colo ! :) (ironie)
Dar nu transpiră că tot aleargă așa peste tot ? :)
Gata ! Îl mărturisești pe Hristos și vine harul, nu? Și cu hristoșii mincinoși ce facem ? Îi băgăm și pe draci în Rai !
Vor nu vor, în Rai, cu ei, nu?
Că parcă nu de-acolo au căzut... Și Biblia spune: "plecați de la Mine, în iadul cel gătit diavolului și îngerilor lui".
Ce iad, dom'le?
Toată lumea în purgatoriu și apoi direcția Raiul ! :) Defapt, stai ! Dacă ți-ai plătit indulgența. Dacă nu, ai cam îmbulinato, nu? :) Defapt din prea multele fapte bune ale Sfinților, "papa"-"tata" le dăruiește tuturor, Raiul !

Habemus papam, nu? Desființăm apocatastaza lui Origen. Și predestinația. Și preexistența sufletelor, nu? :)

Ce să mai... Desființăm toate ereziile. Fiecare crede ce vrea și ce poate... De parcă nu ar fi acum, așa ceva: se numește neo-protestantism... :)

Mămăliga lor de demoni, de ce nu vin și la mine, în halul ăsta cum vin la voi? Să mă ispitească și pe mine, ca pe voi, nu? De ce nu vor?

Păi nu.
Ecumenismul cere doar "unitatea creștinilor".
Atât...
E de ajuns...
Apoi la alte Sinoade, peste ani, se cere recunoașterea primatului papal, "primes inter pares", primul între egali.
Și noi înghițim gălușca.
Păi ori e primul, ori e egal ?
Apoi, infailibilitatea papală, că "papa"-"tata", nu poate greși.
Apoi în globalizare, guvernul mondial, condus de "papa"-"tata", apoi antihristul care va prigoni Biserica, cu prigoană cum n-a fost și nu va mai fi, spune la Apocalipsă.
Prigoana ideologică.
Care a început prin ecumenism.
Poate și prigoană fizică. Atunci e singura cale să se mai nască Sfinți Mucenici.

Oh... Doamne miluiește. Doamne miluiește. Doamne miluiește.
Doamne fereste. Doamne fereste. Doamne apara si pazeste!
Reply With Quote
Vechi 05.11.2016, 17:30:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
După cum îți spuneam, consider că ei sunt mai departe de Dumnezeu din pricină că Îl cunosc mai puțin, dogmatic vorbind, dar nu sunt lipsiți de har cu totul. Harul lui Dumnezeu este pretutindeni (și nicăieri, d.p.d.v. spațial), iar cine Îl mărturisește pe Hristos poate să-l primească. Fiecare la măsura lui.
Harul lucrator il poate primi cineva doar la Botez (plus Mirungere, bineinteles). Ca ar fi necesara doar credinta pentru a primi harul este din invatatura protestanta, Sola Fide. Daca ar fi de ajuns credinta pentru a primi harul ce rost ar mai avea Botezul (asa cum s-au gandit si neoprotestantii, considerand botezul doar simbolic)? Sfintii Apostoli aveau credinta in Iisus dar doar la Pogorarea Duhului Sfant au primit si harul.
Harul este revarsat de Domnul peste toata creatia, exista si in Vechiul Testament, pana la Pogorare, dar era un har exterior. Abia dupa Rusalii, oamenii il pot primi in interior, prin Botez, de aceea S-a Intrupat Mantuitorul.
Intelegem mai bine necesaitatea Botezului daca analizam o erezie din sec. IV, pelagianismul. Aceasta a avut o influenta mai mult in apus si a fost readusa la lumina de invataturile moderniste. Pelagianismul spunea ca oamenii se pot mantui doar prin fapte bune, fara a primi harul botezului. Pelagius nega urmarile pacatului stramosesc si necesitatea Botezului. Iisus venise doar pentru a da un exemplu de urmat. Dupa condamnarea acestei invataturi a urmat semipelagianismul, care incerca sa impace pelagianismul cu invatatura adevarata. Semipelagianismul spune ca omul capata harul datorita faptelor lui (sau credintei lui), conlucrand apoi cu harul, spre crestere duhovniceasca. Si aceasta invatatura a fost condamnata la un sinod, in Apus.
Invatatura ortodoxa spune ca primim harul prin Botez. Omul nu poate primi har altfel, chiar daca face fapte bune. Dupa primirea harului credinciosul conlucreaza cu harul, sinergic (altfel darul ramane inactiv) Am dat de multe ori pasajele din catehism: http://catehism.ortodoxiatinerilor.ro/?p=366
Citez: "Nu, omul nu se poate mantui fara de har (Efes. 2, 8; Ioan 15, 5). Harul ii este de trebuinta omului chiar de la inceput (Ioan 3,5). Harul pune inceputul mantuirii in om, si nu omul prin staruintele sale.
Aceasta inseamna ca harul ii vine in dar (Rom. 3, 24), nu pentru oarecare fapte ale sale. inainte de a veni harul, omul nu poate face fapte prin care sa se mantuiasca, sau macar sa induplece pe Dumnezeu sa-i dea harul prin care sa se mantuiasca. Omul poate face anumite fapte bune, dar nu le face asa de statornic si dintr-un cuget asa de curat, incat sa se sfinteasca prin ele si sa se mantuiasca."
Citat:
Eu nu sunt împotriva ecumenismului atâta vreme cât el nu presupune renunțarea la învățăturile de credință ale Bisericii.
Am observat ca multi nu inteleg ce este ecumenismul, crezand ca e vorba doar de intalnirile ecumeniste. Ecumenismul este o invatatura, care are la baza invataturi din protestantism (un protestantism mai diluat, selularizat). E firesc, din moment ce aceasta miscare a aparut in sanul protestantilor. Evident, aceasta dogma este diferita de cea ortodoxa, deci e gresita. In primul rand aceasta invatatura are la baza pietismul (tot din protestantism), punand acentul pe traire in detrimentul invataturii de credinta (de aceea cei ce au aceasta invatatura sunt numiti iubiristi in vest). Se sustine minimul dogmatic, in principal credinta in Iisus si cateva dogme protestante. Printre acestea si teoria ramificarii harului in toate cultele. Articolele despre ecumenism arata ce este ecumensimul, care sunt invataturile ce tin de aceasta credinta si efectul asupra invataturii ortodoxe.
Reply With Quote
Răspunde