Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2016, 20:59:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Ultima oră :

Pacea socială nu poate fi niciodată rezultatul unui vot de tip referendum, a declarat președintele Klaus Iohannis miercuri seara pe tema inițiativei de revizuire a Constituției ce aparține Coaliției pentru Familie, adăugând că ''a fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău''.

Șeful statului a fost întrebat în cadrul unei discuții cu studenți ai facultăților de științe politice din Capitală despre declarațiile sale privind toleranța care au stârnit protestele Bisericii.

''Nu cred că au generat o radicalizare, dar nici nu au avut un impact în sensul de a modifica atitudinea unor grupuri față de temă. (...) Nu cred că este o temă care a penetrat societatea românească. Cu mici reacții a unor politicieni nu au reușit să miște electoratul semnificativ. Am făcut acele afirmații cu foarte multă bună-credință și le-as repeta oricând. S-au găsit, bineînțeles, unii politicieni șmecheri care imediat s-au cățărat pe mine și au încercat să dovedească ce buni patrioți și români sunt ei și că eu mă situez într-o poziție stranie. Nu cred că sunt într-o poziție stranie și nici români nu cred asta, altfel nu m-ar fi ales'', a comentat șeful statului.

El a subliniat că pacea socială nu va rezulta niciodată în urma unui vot tip referendum, ci doar ca urmare a unui compromis și a toleranței.

''Cred că este foarte, foarte important să avem grijă cu aceste inițiative. Sigur se poate supune orice la vot, putem să mergem, ștampilăm și obținem un rezultat, însă ceea ce niciodată nu se poate obține prin vot este pacea socială.