![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
si de cand indiferenta=crestinism?
ps:atunci cand pastorul devine lup, oare ce se va intampla cu turma?
|
||||
|
||||
![]()
Intr-un fel sau altul, fiecare va plati pentru greselile sale. Aici sau... dincolo. Dar e foarte ciudat sa acuzi un procuror sau judecator, care intorc zilnic legea pe o parte si pe cealalta, ca fura, inseala sau dau in cap, in vazul celor care ii stimeaza si se asteapta sa si respecte legea, nu doar s-o aplice! E foarte ciudat sa punem pe seama unui mare ierarh pacate despre care el ar trebui sa se tina departe, odata pentru puterea exemplului, dar mai ales pentru pierderea harului si implicit a mantuirii. Tocmai de aceea sa cautam sa stam mai departe de influente mass-media si zvonuri. Cu siguranta, Dumnezeu nu ingaduie minciuna, iar efectul minciunii (daca a existat) va aduce consecinte. Sa-L suspectam pe Dumnezeu ca incearca sa... "musamalizeze", mi se pare putin deplasat!...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Problema este Hristos stia cat de defecti sunt oamenii si totusi nu i-a judecat. Hristos stia ca Iuda il va vinde si totusi l-a acceptat langa el si nu l-a gonit,si desi l-a vandut, Hristos inca i-a mai dat o sansa daca Iuda se caia si se pocaia il prima inapoi, Hristos stia ca Petru se va lepada de el si totusi nu l-a gonit de langa El, Hristos stia ca lumea il urmeaza nu pt invatatura lui ci pentru minuni si mancare pe gratis, si totusi nu i-a alungat de langa El, Hristos le-a spus fariseilor ca-s fatarnici insa nu i-a alungat de langa EL ci le-a pus in vedere sa se pocaiasca Deci daca Hristos , Dumnezeu, fiind n-a alungat pe nimeni si nu a judecat pe nimeni, si n-a pus nimeni la zid, in numele cui pui ta la zid pe altii si ii judeci ? In numele lui Hristos ? Daca da, atunci faci blasfemie.Daca nu atunci judeci dupa dorinta dezbinatorului care e satan. Zadar stiu adevarul, daca acesta imi aduce dezbinare. Daca adevarul pe care vreau sa-l aplic imi aduce dezbinare ,atunci acel adevar (oricare ar fi el) intra in conflic cu ce spun sfintii parinti: "Cu dreptatea castigi putin cu pacea castigi pe toti". Si mai este o chestie. Daca vrei dreptate si cauti dreptatea si vrei ca altii sa fie judecati dupa dreptate, atunci asteapta-te ca si Dumnezeu sa te judece dupa dreptatea SA, caz in care ajungi direct in Ghena si nu Iad. Sa stii ca in rugaciunea Tatal-Nostru , cand zici " si ne iarta noua greselile noastre/precum si noi iertam gresitilor nostrii" este echivalent cu "si ne judeca noua greselile /precum si noi judecam gresitilor nostrii" Adica te blestemi singur. Bravo mai , bravo. Iti place sa-ti faci singur rau. O fi si asta un fel de placere a ta. Last edited by Copacel; 10.11.2016 at 15:17:21. |
|
||||
|
||||
![]()
La scurt timp după Revoluție s-a constituit un Grup de reflecție pentru reînnoirea Bisericii, alcătuit din arhimandritul Bartolomeu Valeriu Anania, profesorul Dumitru Stăniloae, Daniel Ciobotea (actualul Patriarh Daniel), ieromonahul Iustin Marchiș, preotul Toader Crâșmariu, pictorul Sorin Dumitrescu, Teodor Baconsky, preotul Constantin Galeriu, preotul Constantin Voicescu, Octavian Ghibu (fiul pedagogului Onisifor Ghibu) și pictorul Horia Bernea. Membrii grupului își propuneau "să inițieze și să determine un dialog" cu conducerea Bisericii, dar mai ales să provoace schimbări ierarhice.
Schimbările ierarhice ar fi început cu Patriarhul Teoctist, care a fost de acord să se retragă, invocând o boală. Apropiații săi, însă, cei ale căror funcții depindeau de el, au insistat să rămână. Și a rămas, schimbarea nemaiproducându-se. La momentul actual, în jurul mitropolitului Teodosie se face iarăși scut, o mulțime de preoți mergând să îl susțină la Poliție, unde este chemat pentru controlul judiciar. Acest gest seamănă, din nefericire, cu cel făcut de vreo 40 de parlamentari PSD în frunte cu A. Năstase pentru susținerea lui Bivolaru, atunci când acesta urma să fie anchetat. În cazul acestui mitropolit corupția nu reprezintă un accident petrecut în ultimii ani, ci este o practică de o viață, cunoscută ca atare de mulți. Mai grav decât a fura bani europeni este să iei mită (în forme mai mult sau mai puțin mascate) ca să „ajuți” pe unul sau pe altul să intre la facultatea de teologie sau să ocupe un post de preot sau de profesor de teologie. Când practica asta devine regulă și se întinde pe parcursul a zeci de ani, socotiți numai care este numărul preoților făcuți în acest fel. Poate preferați să nu știți lucrurile astea, ca și mine. Însă le-am aflat, și chiar mai multe decât astea. Iar dacă nu le spun înseamnă că ascund adevărul, adică lumina. Și dăm loc răului să continue și să crească, pentru că el are nevoie de întuneric. Înțeleg să mă solidarizez cu cei care iubesc lumina, adevărul, binele, și să mă desolidarizez de ceilalți. Mă tem de judecata lui Dumnezeu. Dar cred că mă va găsi vinovat dacă am mințit. Însă mă tem că și dacă tac voi fi judecat. Sunt atât de multe tăceri vinovate care au făcut posibil răul în lumea în care trăim, oamenilor pe care ar trebui să-i iubim.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 10.11.2016 at 15:29:57. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Pai atunci n-am facut nimic.Totul este zero.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Te-a pus/forțat cineva să spui ce și cum despre el? Ai vreun câștig că o faci? Ai vreo pierdere că o faci? Dar dacă nu? Care e aia? În oglingă acum. Am afirmat eu, de ex, că ÎPS este sfânt în viață, neprihănit, curat ca lacrima, rupt din soare, în fine, ai prins ideea... ? Nu. Pentru că nu știu sau dacă știu nu m-a întrebat nimeni și nici nu e cazul să fac astfel de afirmații despre înaintașul meu. P.S. Hoț-nehoț, tot episcop este.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O intamplare petrecuta cu multi ani in urma imi aminteste de o situatie in care a fost ceruta interventia IPS Teofan. La parohia din cartier era un cantaret extrem de ravnitor, ceea ce l-a impresionat profund pe parintele paroh de atunci. Observa ca aproape orice primea de la el, un banut, o paine, o impartea celor saraci. (In paranteza fie spus, acel tanar a avut o extraordinara influenta asupra baiatului meu cel mic, cu care se imprietenise in preajma bisericii, desi copilul avea pe atunci vreo 5-6 ani). Ei, acel tanar la un moment dat i-a marturisit Parintelui ca vrea sa se calugareasca. Parintele nu s-a opus deloc dorintei lui, dar l-a rugat ca mai inainte de a se calugari, sa faca intai facultatea de teologie, pentru a intra in manastire la un alt nivel. Si pentru ca tanarul sustinea ca nu are nici resurse nici suficiente cunostinte pentru facultate, Parintele s-a oferit sa intervina pentru el. Fara bani, fara plocoane si atentii, tanarul a fost acceptat si cazat, acolo. Daca pentru unii, gestul sau a fost de "privilegiere", speculata de scenarii cu sute de euro, sau nu-mai-stiu ce alte "stim noi!", astea sunt interpretari de "gura satului", nicidecum adevarul. Oricum, tanarul nu s-a putut acomoda definitiv, iar dupa un an sau doi, s-a retras, iar acum este tuns intr-o manastire din nordul Moldovei, facand ascultare ca nimeni altul. Ceea ce vreau sa spun este ca nu tot ce ni se pare noua ca este corupt, este si adevarat. Mai concret: vino, frate, cel care stii bine ca ai dat bani, si striga: "Eu sunt acela!" Dar n-ai sa vii. Si stim de ce. Pentru ca, in fata lui Dumnezeu, este mai vinovat cel ce ravneste si corupe, decat cel care primeste la insistente si milogeli care pe parcurs se dovedesc a fi extrem de false si periculoase. Nu mai dati cu barda in stanga si-n dreapta, ca nu s-a dus la nimeni vreun inaltpreasfintit sa pretinda foloase necuvenite, ci tot altii au apelat la strategii ce nu le faceau cinste, dupa care "s-au plans", sau au dat in vileag propria lor marlanie!!! In fapt nu e chiar asa. Am fost martor la framantarile unei "mame" de preot care a incercat sa ofere oricat pentru ca fiul ei sa ajunga la o parohie anume, in defavoarea celui care urma sa vina (si care este de departe tot ce-si poate dori un mirean, de la un duhovnic. Iar asta o spun fiindca se intampla sa fie duhovnicul meu!!!). Deci STIU, fiindca eram eu insumi ispitit cu intrebari si detalii de care aveam habar, facand parte din Consiliu Parohial). Dar s-a intamplat asa cum a vrut Dumnezeu si nu-l suspectez pe Parintele meu duhovnic de ceva, fiindca atat atitudinea lui morala, cat si starea financiara, nu lasa loc de interpretari.